Drew Seeley

Andrew Michael Edgar Seeley [1](d. 30 Nisan 1982) bilinen adıyla 'Drew Seeley' Kanadalı-Amerikalı oyuncu, şarkıcı, söz yazarı ve dansçı. The Walt Disney Company için yaptığı şarkılarla ün kazanmıştır. Çocukluğundan ergenlik dönemine kadar Ontario'da dans etti ardından Florida'ya taşındı.

Drew Seeley
Drew Seeley.jpg
Doğum Andrew Michael Edgar Seeley
30 Nisan 1982 (1982-04-30) (39 yaşında)
Ottawa, Ontario, Canada
Milliyet  ABD,  Kanada
Meslek Şarkıcı, söz yazarı, dansçı, oyuncu
Etkin yıllar 1999-günümüz
Evlilik
Amy Paffrath (e. 2013)
Çocuk(lar) 1

İlk Yılları ve Kişisel YaşamıDüzenle

Seeley, Toronto'da büyüdü. Müziğe dansa ve performans sergilemeyi seven bir çocuktu. Küçük yaşında, Nu Ground adlı bir erkek grubunun parçasıydı. Hal Prince'in yarattığı Showboat filminde rol aldı ve bir yıl boyunca kadroda kaldı. 2005 yılında Seeley, tanınmış bir yapımcı olan Ray Cham ile çalışmaya başladı ve birlikte Creative Arts Primetime Emmy kategorisinde olan, En İyi Orijinal Müzik ve Sözler dalında aday olmuş "Get'cha Head in the Game"i yazdılar.

Seeley, oyuncu/komedyen Amy Paffrath ile evlidir. Çiftin 2019 yılında bir kızları doğmuştur.[1]

KariyeriDüzenle

2005-2010: Çığır açan filmler ve ilk albümüDüzenle

2005 yılında Seeley, tanınmış yapımcı Ray Cham ile çalışmaya başladı ve birlikte Disney'in dört platin plaklı filmi 'High School Musical' filmi için müzik yapmaya başladılar. ''Get'cha Head in the Game'' en bilinir eserlerinden biri haline geldi. Bu şarkı ikiliye En İyi Orijinal Müzik ve Şarkı Sözleri kategorisinde Emmy ödülü kazandırdı. Ayrıca Zac Efron'la birlikte, filmde Troy Bolton rolü için seçmelere katılan tek isim olmuştur. Filmde Zac Efron asıl rolü kapmış olsa da, filmdeki Troy'un şarkı söylediği sahnelerde Drew'in sesi kullanılmış ve sesi Zac Efron'un sesiyle harmanlanmıştır.[2] Ayrıca Seeley, High School Musical: The Concert'ın Kuzey Amerika ve Latin Amerika turlarında Broadway müzikali Hairspray'in 2007 film uyarlamasının çekimleriyle ilgili bir zamanlama çakışması nedeniyle tura katılamayan Zac Efron'un yerini doldurdu. Tur 60.000 kişilik bir arenayı doldurdu. 'High School Musical on Stage!' turu dünya genelinde çok konuşulan bir tur olmayı başardı.

Seeley'in Disney ile ilişkisi devam etti ve Disneymania 5, Disneymania 6, Disney Channel Holiday, Radio Disney Jams, Vol 9 ve Byou gibi pek çok Disney projesinde yer aldı. Drew'in yazıp bestelediği ve İspanyol asıllı Meksikalı şarkıcı Belinda ile 'Cheetah Girls 2' için seslendirdiği 'Dance with Me' düeti Disney Channel'da ve Radio Disney'de çalındı.[3] Şarkı ayrıca platin ödülü almıştır.[4] Drew daha sonra Belinda'nın ''Ni Freud ni tu mama'' isimli video klibinde yer almıştır. 2008 yılında Alvin ve Sincaplar CD'si ''Shake Your Groove Thing'' şarkısının güncel bir halini söyledi. Valerie Bertinelli'nin ile birlikte Hallmark Channel Movie Claire'de vokal yaptı. Aynı yıl, 'Fly Kidz' isimli filmin hem müziklerini, hem sözlerini hem de soundtrack albümünün prodüktörlüğünü üstlendi. Disney Channel orijinal filmi olan ''Jump In!'' filminin müziklerini yaptı ve seslendirdi.

Aynı yıl Selena Gomez ve Jane Lynch ile birlikte Another Cinderella Story filminde başrol oyuncusu oldu. Filmde pop yıldızı Joey Parker'ı canlandırmıştır.[5] Drew filmde dört şarkı yazıp seslendirmiştir ve bunlardan ''New Classic'' büyük bir hit oldu. Şarkıyı hem tek başına single olarak çıkardı hem de Selena Gomez ile bir düet yaparak tekrar piyasaya sürdü. İki versiyonda kliplenmiştir. Seeley ayrıca Disney Channel Orijinal Filmi olan 'Stuck in the Suburbs'da bir otel çalışanı rolünde yer aldı.

2009 yazında Disney Broadway Müzikali The Little Mermaid'de Prens Eric olarak rol aldı [6] ve bir korku filmi olan The Shortcut filminin çekimlerine başladı. Haziran 2010'da Hallmark Channel televizyon filmi Freshman Father'da rol aldı.[7]

2011-günümüz: The Resolution, filmler ve televizyon programlarıDüzenle

Seeley'nin albümü The Resolution 5 Nisan 2011'de yayınlandı. Albümü desteklemek için Drew, sadece kendi söylediği şarkılarla ulusal bir turneye çıktı. Disney ile bağını koparmayıp Disney Channel dizisi Shake It Up için bir şarkı hazırladı. Şarkı için Adam Hicks ile bir düet yaptı ve şarkı "Dance for Life'' ismiyle yayınlandı. Şarkının sözü ve bestesi Drew Seeley'e aittir. Şarkı "Vatalihoosit It Up" bölümünde prömiyer yaptı ve dans ekibi Jabbawockeez tarafından gerçekleştirilen bir dans performansıyla tarafından desteklendi. Şarkı, dizinin soundtrack albümü olan ''Shake It Up: Break It Down'' isimli albümde yer aldı. Seeley'nin şarkısı "It's Always Been You", 2011 Hallmark Channel filmi Crown for Christmas'ın teması olarak kullanıldı.[8]

12 Haziran 2011'de Seeley'nin CW'nin hit gençlik dizisi 90210'a katıldığı bildirildi, ancak Entertainment Weekly daha sonra programıyla bir çelişki nedeniyle rolden ayrıldığını bildirdi. Mart 2012'de, Seeley'nin Lucas Grabeel ve Adrian Slade ile birlikte başrolde oynadığı ''I Kissed a Vampire'' yayınlandı.[9] Haziran 2012'de "Talhotblond" adlı Lifetime filminde genç "Tommy" karakterini canlandırdı. Seeley ayrıca "Beautiful" ve son olarak "Into The Fire" adlı şarkıları için müzik videoları yayınladı. Drew, üçüncü Shake It Up soundtrack albümü ''Shake It Up: I Love Dance'' için "I Do" adlı bir şarkı kaydetti. Walmart'a özel sürümlerde bonus parça olarak yer aldı. Şarkı ayrıca Shake It Up 3. sezon bölümü "I Do It Up" da yer aldı.

2013'te Seeley, ''Elixir'' isimli bir prodüksyonda yer aldığını açıkladı ancak adı Lovestruck: The Musical on ABC Family olarak değiştirildi. Seeley, "Genç Ryan" rolünü oynadı. Bu yapımda, Chelsea Kane (Young Harper), Jane Seymour (Harper), Sara Paxton (Mirabella), Tom Wopat (Ryan) ve Alexander DiPersia (Marco) rollerini üstlenmişlerdir. Aynı yıl Usher'ın "DJ's Got Us Fallin' in Love" şarkısını yeniden seslendirdi.

Seeley, yeni filmle birlikte ABC Family'nin bahar promosyon kampanyasının tema şarkısı olan "Here & Now" isimli parçayı yazdı ve seslendirdi. Şarkı, Seeley'nin Nisan 2013'te yayınlanan dans-pop EP'sinde yer aldı.[10] 2014'te Seeley, Jersey Boys'un ABD turu için "Bob Gaudio" olarak sahne aldı.

FilmografiDüzenle

FilmDüzenle

Year Title Role Notes
1999 Camp Tanglefoot: It All Adds Up Tommy (seslendirme)
2004 Stuck in the Suburbs David (otel çalışanı)
2005 Complete Guide to Guys Stearns
2006 Christopher Brennan Saves the World Tom Hartwell Kısa film
The Modern Unicorn's Guide to Love and Magic Matt Kısa film
High School Musical Troy (Şarkıcı olarak) TV Filmi
2008 Another Cinderella Story Joey Parker Film
2009 The Shortcut Derek
2012 The Madame Partier Kısa film
I Kissed a Vampire Trey Sylvania
Pitch Perfect 5 Nolu Erkek Sesi
2013 Get the Girl Back Sonny Kısa film
2014 LA Bound: 7 Things Nobody Tells You About Moving to LA Figuran 1 Kısa film
Second Time Around Sean Kısa film
2015 Yellow Day The Good Man
2016 Union Bound Confederate Sharpshooter
Chalk It Up Todd
Do Over Sean King
2019 Write Before Christmas Jax

TelevizyonDüzenle

Year Title Role Notes
2000 Guiding Light Andrew 3 bölüm
2002 Dawson's Creek Andrew Bölüm: "The Importance of Not Being Too Earnest"
2003–2004 One Tree Hill Johnny "Vegas" Norris Bölümler: "Crash Into You", "You Gotta Go There to Come Back"
2004 Stuck in the Suburbs Front Desk Clerk Televizyon filmi
2005 Locusts Willy Televizyon filmi
Campus Confidential Logan Televizyon filmi
2006 High School Musical Troy Bolton'un şarkı sesi Televizyon filmi
2007 Claire Bobby Mills Televizyon filmi
2008 The Suite Life of Zack & Cody David/Jeffery Bölüm: "Romancing the Phone"
2010 Freshman Father John Patton Televizyon filmi
The Closer Boyd Martin Bölüm: "Jump the Gun"
2010–2011 Glory Daze Jason Wilson Başrol
2012 Tallhotblond Tommy Televizyon filmi
2013 Lovestruck: The Musical Ryan Hutton/Angus Televizyon filmi
Non-Stop Ronnie Televizyon filmi
2018 Lethal Admirer Lloyd Televizyon filmi A Friend's Obsession olarak da bilinir.
He Knows Your Every Move Jack Newsom Televizyon filmi
A Christmas for the Books Ted Dinrise Televizyon filmi
2019 Robot Chicken Pek çok seslendirme Bölüm: "Garfield Stockman in: A Voice Like Wet Ham"

WebDüzenle

Year Title Role Notes
2009 I Kissed a Vampire Trey Sylvania Başrol
2012 Trend This! Kendisi Bölüm: "The Dance"
2013 The Flip Side Andy 2 bölüm
Minute Motivations Andy Bölüm: "Holiday Special"
2014 The Interrogationists Jason Vance Bölüm: "The Husband"
His & Hers Jason Bölüm: "All Your Friends Are Men"
CoffeeHouse Brandon Sherwood Bölüm: "Pilot"

TiyatroDüzenle

Year Title Role Notes
2009–2010 The Little Mermaid: On Broadway Prince Eric
2011 Celebrity Improv Mashup Various Stand-up komedisi
2014 Jersey Boys Bob Gaudio

DiskografiDüzenle

Stüdyo albümleriDüzenle

2006 - ~DS~

2010 - The Resolution - Act 1

2011 - The Resolution - Act 2

2011 - The Resolution - Act 3

2018 - Downtime

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Hernandez, Ernio (Tue Jun 16 02:00:00 EDT 2009). "PLAYBILL.COM'S CUE & A: Drew Seeley". Playbill (İngilizce). 23 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Haziran 2021.  Tarih değerini gözden geçirin: |tarih= (yardım)
  2. ^ "Chart Beat Chat". web.archive.org. 16 Haziran 2008. Erişim tarihi: 12 Haziran 2021. 
  3. ^ "Cheaht Girls IMDB Sayfası". 11 Şubat 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  4. ^ "Cheetah Girls - Dance With Me All Music Sayfası". 27 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  5. ^ "WebCite query result". www.webcitation.org. 11 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Haziran 2021. 
  6. ^ ""Little Mermaid Welcomes Drew Seeley June 9"". 
  7. ^ "Hallmark Channel. April 6, 2010". 
  8. ^ "YouTube videosu". 5 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  9. ^ "J-14". J-14 (İngilizce). 8 Nisan 2000 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Haziran 2021. 
  10. ^ "Meet Drew Seeley: Star of ABC Family's Lovestruck: The Musical". ABC Family. Erişim tarihi: 12 Haziran 2021.