Dilber Ay (oyuncu)

Türk aktris

Dilber Ay (gerçek adıyla: Gülşen Demirci; d. 12 Temmuz 1958[1] - ö. 1 Ocak 1995), Türk sinema sanatçısı.

Gerçek adı Gülşen Demirci olan oyuncu 1958'de Kayseri'de doğdu. Cazibeli bir kadın oyuncudur. Sadece erotik filmler çekmek yerine sert seks filmlerinde oynamış ve bu tür filmlerin iyice merdiven-altı üretime kaymasına sebep olmuş insanlardan biridir. 1979-80 arası dönemin Zerrin Doğan’la birlikte star oyuncusu olması sebebiyle önemlidir. 19'u 1979 yılında çekilen toplam 27 filmde rol almıştır. Hep karıştırılmasına, o sanılmasına rağmen bu Türkücü olan Dilber Ay’la isim benzerliği dışında bir ilgisi yoktur. 1995 yılında hayata veda etti.

FilmografisiDüzenle

  • Azgın Bakireler 1980
  • Gecenin Katili Ustura 1980
  • Şeytanın Kölesi (Aysel) 1980
  • Gece Yaşayan Kadın (Necla) 1980
  • Balıkçı'nın Kızları 1979
  • Benim Yaşantım 1979
  • Cemile'nin Kaderi (Cemile) 1979
  • Enişte 1979
  • Günah Günleri (Nihal) 1979
  • Karpuzcu (Aysen) 1979
  • Püsküllü Bela (Oya) 1979
  • Sevginin Bedeli (Kezban) 1979
  • Süper Selami (Ayşe) 1979
  • Tornavida 1979
  • Yudum Yudum Sev (Nevin) 1979
  • Öğren de Gel 1979
  • Hey Yavrum Hey 1979
  • Ölüm Savaşı 1979
  • Kış Bekarı (Dudu) 1978
  • Yaman Delikanlı 1977

KaynakçaDüzenle

Dış bağlantılarDüzenle