Dilara Aksüyek

Türk oyuncu

Dilara Aksüyek (d. 24 Temmuz 1987, Karşıyaka), Türk oyuncu.[1]

Dilara Aksüyek
Doğum 24 Temmuz 1987 (1987-07-24) (33 yaşında)
Karşıyaka, İzmir, Türkiye
Milliyet Türkiye Türk
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 2012-günümüz

Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümü mezunudur.

İlk rolü 2012 Yılında "Evlerden Biri" dizisinde 'Filiz' karakteri olmuştur. 2013 Yılında Başlayan "Merhamet" adlı dizide Narin'in kardeşi Şadiye'yi canlandırdıktan sonra "Kadim Dostum" adlı dizide Deniz karakterini canlandırdı.[2]

Muhteşem Yüzyıl: Kösem dizisinde "Mahfiruze Sultan" karakterini canlandırmıştır.

FilmografiDüzenle

TV Dizileri
Yıl Başlık Rolü Notlar
2012 Evlerden Biri Filiz Yardımcı Karakter
2013 Merhamet Şadiye Yardımcı Karakter
2014 Kadim Dostum Deniz Yardımcı Karakter
2015 Adı Mutluluk Dolunay Başrol
2015 Muhteşem Yüzyıl: Kösem Mahfiruze Sultan Yardımcı Karakter
2016 Mahrumlar Tanem Yardımcı Karakter
2017 İstanbullu Gelin İpek Boran Yardımcı Karakter
2020 Arıza Füsun Keskin Yardımcı Karakter

Dış bağlantılarDüzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 16 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Aralık 2015. 
  2. ^ http://www.milliyet.com.tr/dilara-aksuyek-kimdir--gundem-2103988/