Dilara Aksüyek

Türk oyuncu

Dilara Aksüyek (d. 24 Temmuz 1987, Karşıyaka), Türk oyuncudur.[1]

Dilara Aksüyek
Doğum 24 Temmuz 1987 (1987-07-24) (34 yaşında)
Karşıyaka, İzmir, Türkiye
Milliyet Türkiye Türk
Eğitim Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümü
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 2012-günümüz
Boy 1,68 m (5 ft 6 in)

Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümü mezunudur.

İlk rolü 2012 yılında "Evlerden Biri" dizisinde 'Filiz' karakteri olmuştur. 2013 yılında başlayan "Merhamet" adlı dizide Narin'in kardeşi Şadiye'yi canlandırdıktan sonra "Kadim Dostum" adlı dizide Deniz karakterini canlandırdı.[2]

Muhteşem Yüzyıl: Kösem dizisinde "Mahfiruze Sultan" karakterini canlandırmıştır.

FilmografiDüzenle

Yıl Yapım Rol Notlar
2012 Evlerden Biri Filiz Yardımcı oyuncu
2013-2014 Merhamet Şadiye Yardımcı oyuncu
2014 Kadim Dostum Deniz Yardımcı oyuncu
2015 Adı Mutluluk Dolunay Başrol
2015-2016 Muhteşem Yüzyıl: Kösem Mahfiruze Sultan Yardımcı oyuncu
2016 Mahrumlar Tanem Yardımcı oyuncu
2017-2019 İstanbullu Gelin İpek Boran Yardımcı oyuncu
2020-2021 Arıza Füsun Keskin Yardımcı oyuncu
2021 Baş Belası Nazlı Tüzün Yardımcı oyuncu
2022- Baba Elif Paktaş Başrol oyuncusu

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 16 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Aralık 2015. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 14 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ekim 2016.