Didem İnselel

Türk oyuncu

Uğur Didem İnselel (d. 13 Temmuz 1976, İstanbul), Türk oyuncu ve sunucudur.

Didem İnselel
DoğumUğur Didem İnselel
13 Temmuz 1976 (47 yaşında)
İstanbul, Türkiye
MeslekOyuncu, Sunucu

Hayatı değiştir

13 Temmuz 1976 tarihinde İstanbul'da doğdu. Kanal D'de yayımlanan Kavak Yelleri (2007) dizisinde "Gönül Kara" adlı karakteri canlandırmıştır. Dizide, insanlara yardım etmesi ama yanlış anlaşılması sonucunda sürekli okulunu değiştiren bir öğretmeni canlandırmaktadır. İzmir Urla'da öğretmenlik yapmaya başladığı okulda, öğrencisi Efe (Dağhan Külegeç) ve Efe'nin abisi Metin (Ferit Aktuğ) Gönül'e âşık olur.

1999 yılında Melodi programında sunuculuk yaptı. Camdan Papuçlar (atv), 29-30 (Show TV), Sahte Prenses (Show TV) dizilerinde, reklam filmlerinde ve kısa filmde oynamıştır.

Ayrıca Kanal D'de Fatih Portakal ile birlikte Ne Yapmalı? adlı programı sunmuştur. Bundan sonra tiyatro hayatına devam edeceğini bildirdi. TRT 1'de yayınlanan Beni Böyle Sev adlı dizide "İnci" karakterini canlandırdı.

Güneşi Beklerken adlı dizide de kendini ekranlarda gösterdi ve O Hayat Benim adlı dizide rol almıştır.[1][2][3][4]

Filmografisi değiştir

Televizyon
Yıl Yapım Rol Notlar
2003 Serseri Aşıklar
2004 Camdan Papuçlar
2006 29-30 Eda
Sahte Prenses Neslihan
2007-2009 Kavak Yelleri Gönül Kara
2009 Kahramanlar Zeliha
2011 Sen de Gitme Neşe
2012 6 Mantı Leyla
2012 Böyle Bitmesin
2013 Güneşi Beklerken
2013-2014 Beni Böyle Sev İnci Alataş
2014-2016 O Hayat Benim Fulya Atahan
2016 Arkadaşlar İyidir Ayşe Yılmaz
2017 Dayan Yüreğim İnci Şanal
2017-2018 İstanbullu Gelin Gözde
2019 Aşk Ağlatır Hande Balaban
2020 Bir Annenin Günahı
2021 Akıncı Aylin
2022-2023 Kasaba Doktoru Neslihan Gümüşok
2023 Dönence Verda Olgun
İnternet
Yıl Yapım Rol Platform
2021 Fatma Netflix
Filmler
Yıl Yapım Rol Tür
2006 Re Kısa film
2015 Toz Bezi Aslı Sinema filmi
2016 Sonsuz Aşk Gülgün Sinema filmi
Kaynak:[5][6][7][8][9]

Kaynakça değiştir

  1. ^ "Didem İnselel: 'Dönence'yi diğer dizilerden ayıran özel hikayesi beni heyecanlandırdı". Milliyet. 2 Tem 2023. 26 Aralık 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Aralık 2023. 
  2. ^ "Didem İnselel: röportajı İmer Özgün - Röportaj 1 - Beyazperde.com". Beyazperde. 26 Aralık 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Aralık 2023. 
  3. ^ "Didem İnselel: 'Dönence'yi diğer dizilerden ayıran özel hikayesi beni heyecanlandırdı". magazinhaberi.com. 26 Aralık 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Aralık 2023. 
  4. ^ "Didem İnselel: 'Çünkü yengeç burcuyum...'". www.cumhuriyet.com.tr. 30 Tem 2023. 26 Aralık 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Aralık 2023. 
  5. ^ "Didem İnselel | SinemaTürk". www.sinematurk.com. 26 Aralık 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Aralık 2023. 
  6. ^ "Didem İnselel - Diziler.com". www.diziler.com. 
  7. ^ "Didem İnselel Filmleri - Sinemalar.com - Sinemalar.com -". www.sinemalar.com. 26 Aralık 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Aralık 2023. 
  8. ^ "Didem İnselel filmografi". Beyazperde. 26 Aralık 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Aralık 2023. 
  9. ^ "Didem Inselel | Actress". IMDb. 20 Ekim 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Aralık 2023. 

Dış bağlantılar değiştir