Diana Körner

Alman oyuncu

Diana Körner (d. 24 Eylül 1944; Wolmirsleben, Almanya), Alman oyuncu. Ülkesi Almanya dışında tanınmasını sağlayan Lischen karakterini canlandırdığı yönetmen Stanley Kubrick'in geçiş filmlerinden birisi olan Barry Lyndon ile bilinir.

Diana Körner

Seçme filmografiDüzenle

  • Creature with the Blue Hand (1967) - Myrna Emerson
  • On the Reeperbahn at Half Past Midnight (1969) - Becky
  • When You're With Me (1970) - Susi
  • Rote Sonne (1970) - Christine
  • Die tollkühnen Penner (1971) - Anne
  • Was wissen Sie von Titipu? (1972) - Yum-Yum
  • The Flying Classroom (1973) - Schwester Beate
  • Der Stechlin (1975, TV minidizi) - Armgard
  • Barry Lyndon (1975) - Lischen
  • Potato Fritz (1976) - Martha Comstock
  • Derrick - Sezon 7, Bölüm 2: "Unstillbarer Hunger" (1980, TV) - Helga Wichmann
  • Derrick - Sezon 9, Bölüm 1: "Eine Rose im Müll" (1982, TV) - Elena Grobmüller
  • Orchideen des Wahnsinns (1986) - Vera
  • Neuner (1990)
  • Moving (1991) - Hoffmann
  • Liebling Kreuzberg - Season 2/3 (1988-1994, TV Dizisi) - Staatsanwältin Rosemarie Monk

Dış bağlantılarDüzenle