Devon Aoki

Devon Edwenna Aoki (d. 10 Ağustos 1982, New York), Japon asıllı Amerikalı manken ve oyuncu.

Devon Aoki
Devon Aoki.jpg
Devon Aoki (Mayıs 2008, Paris)
Doğum Devon Edwenna Aoki
10 Ağustos 1982 (1982-08-10) (38 yaşında)
New York, New York, ABD
Meslek oyuncu, Model
Boy 165 Santimetre
Kilo 48 kilogram
Evlilik James Bailey

Babası Japon, annesi İngiliz ve Alman asıllı olan Aoki New York'ta doğdu ve Londra'da Amerikan Okulu lisesine gitti, California ve Londra'da büyüdü. Babası Hiroaki "Rocky" Aoki, eski Olimpiyat güreşçisi ve 10 Temmuz 2008 tarihinde ölümüne kadar Benihana restoran zincirinin kurucusuydu. Annesi Pamela Hilburger, bir takı tasarımcısıdır. Devon Aoki 13 yaşında modelliğe başladı. 14 yaşında Storm Model Management ile kontrat imzalandı. 1998 yılında 16 yaşındayken, Aoki Versace'nin yüzü Naomi Campbell'ın yerini aldı.

Sin City (2005) adlı filmde Miho karakterini oynayarak başarılı bir performans sergiledi.

Özel hayatıDüzenle

Üvey kardeşi Steve Aoki, Los Angeles DJ ve Dim Mak Records'un kurucusudur. Devon Aoki, James Bailey ile evli ve üç çocuğu, bir oğlu ve iki kızı vardır.[1] Kızı Alessandra, Guess Kids bahar 2018 reklam kampanyasında yer aldı. 24 Şubat 2004'te General Motors tarafından sunulan üçüncü yıllık yardım moda defilesi sırasında mankenlik yapmıştır. Aoki ve kardeşi Steve Aoki, Mart 2018'de San Francisco'daki 2018 Kızıl Haç Gala'ya ortak başkanlık ettiler.[2][3]

FilmografiDüzenle

Yıl Film Rolü
2003 Death of a Dynasty Picasso
2003 2 Fast 2 Furious Suki
2004 D.E.B.S. Dominique
2005 Sin City Miho
2006 Sean Lennon's Friendly Fire Mermaid ("Wait for Me")
2006 DOA: Dead or Alive Kasumi
2006 Zoom Daravia
2006 Bones Girl (müzik video)
2007 War (film) Kira Yanagawa
2008 Mutant Chronicles Valerie Duval
2009 Rosencrantz and Guildenstern Are Undead Anna
2015 Jeremy Scott: The People's Designer Kendisi
2016 I'll Sleep When I'm Dead Kendisi
2017 Double Dutchess: Seeing Double Kendisi

Müzik videolarıDüzenle

Yıl Yapım Sanatçı
1997 "Electric Barbarella" Duran Duran
"Kowalski" Primal Scream
2003 "Act a Fool" Ludacris
"In Those Jeans" Ginuwine
2006 "Dead Meat" Sean Lennon
"Bones" The Killers
2013 "Just Another Girl"
2016 "M.I.L.F. $" Fergie
2018 "Waste It On Me" Steve Aoki feat. BTS

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Exclusive: Devon Aoki Gives Birth to Baby Girl Alessandra Linville Bailey". 27 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2015. 
  2. ^ "Devon And Steve Aoki To Chair Red Cross Gala This Weekend". Haute Living (İngilizce). 14 Mart 2018. 19 Mayıs 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Kasım 2019. 
  3. ^ "Inside The Star-Studded Red Cross Gala". Haute Living (İngilizce). 19 Mart 2018. 25 Eylül 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Kasım 2019. 

Dış bağlantılarDüzenle