Denizüstü rüzgâr tarlalarının listesi

Vikimedya liste maddesi

Bu sayfa güncel olarak operasyonel olan denizüstü rüzgâr tarlalarını deklare edilen kapasitesine göre listeler. Ocak 2020 itibarıyla, Birleşik Krallık'taki Hornsea 1, 1,218 MW kapasitesiyle dünyadaki en büyük denizüstü rüzgâr tarlasıdır.

En büyük operasyonel denizüstü rüzgâr tarlalarıDüzenle

Rüzgâr tarlası Lokasyon Saha Koordinatları Kapasite(MW) Türbin adetleri ve modeller İşletmeye Alınma

Tarihi

Kaynak
Hornsea 1   Birleşik Krallık 53°53′06″N 1°47′28″E / 53.885°K 1.791°D / 53.885; 1.791 (Hornsea 1) 1,218 174 x Siemens SWT-7.0-154 2019 [1][2]
Walney Extension   Birleşik Krallık 54°5′17″K 3°44′17″B / 54.08806°K 3.73806°B / 54.08806; -3.73806 (Walney Extension) 659 40 x MHI-Vestas 8.25 MW

47 x Siemens Gamesa 7 MW

2018 [3]
London Array   Birleşik Krallık 51°38′38″K 01°33′13″D / 51.64389°K 1.55361°D / 51.64389; 1.55361 (London Array) 630 175 × Siemens SWT-3.6-120 2013 [4][5][6]
Gemini Wind Farm   Hollanda 54°2′10″K 05°57′47″D / 54.03611°K 5.96306°D / 54.03611; 5.96306 (Gemini Wind Farm) 600 150 × Siemens SWT-4.0 2017 [7][8][9][10]
Beatrice   Birleşik Krallık 58°7′48″K 3°4′12″B / 58.13000°K 3.07000°B / 58.13000; -3.07000 (Beatrice Wind Farm) 588 84 × Siemens SWT-7.0-154 2019 [11]
Gode Wind (phases 1+2)   Almanya 54°04′K 7°02′D / 54.067°K 7.033°D / 54.067; 7.033 (Gode Wind I+II) 582 97 x Siemens SWT-6.0-154 2017 [12][13]
Gwynt y Môr   Birleşik Krallık 53°27′00″K 03°35′00″B / 53.45000°K 3.58333°B / 53.45000; -3.58333 (Gwynt y Môr) 576 160 × Siemens SWT-3.6-107 2015 [14]
Race Bank   Birleşik Krallık 53°16′K 0°50′D / 53.267°K 0.833°D / 53.267; 0.833 (Race Bank) 573 91 x Siemens SWT-6.0-154 2018 [15][16]
Greater Gabbard   Birleşik Krallık 51°52′48″K 1°56′24″D / 51.88000°K 1.94000°D / 51.88000; 1.94000 (Greater Gabbard wind farm) 504 140 × Siemens SWT-3.6-107 2012 [17][18][19]
Hohe See   Almanya 497 71 x Siemens SWT-7.0-154 2019 [20]
Borkum Riffgrund 2   Almanya 53°57′7″K 6°29′17″D / 53.95194°K 6.48806°D / 53.95194; 6.48806 (Borkum Riffgrund 2) 450 56 x MHI Vestas V164-8.0 MW 2019 [21]
Horns Rev 3   Danimarka 55°49′K 7°42′D / 55.817°K 7.700°D / 55.817; 7.700 (Horns Rev 3) 407 49 x MHI Vestas V164-8.3 MW 2019 [22]
Dudgeon   Birleşik Krallık 53°14′56″K 1°23′24″D / 53.24889°K 1.39000°D / 53.24889; 1.39000 (Dudgeon Offshore Wind Farm) 402 67 × Siemens SWT-6.0-154 2017 [23]
Veja Mate   Almanya 54°19′1″K 5°52′15″D / 54.31694°K 5.87083°D / 54.31694; 5.87083 (Veja Mate Wind Farm) 402 67 × Siemens SWT-6.0-154 2017 [24][25]
Anholt   Danimarka 56°36′00″K 11°12′36″D / 56.60000°K 11.21000°D / 56.60000; 11.21000 (Anholt Offshore Wind Farm) 400 111 × Siemens SWT-3.6-120 2013 [26][27][28][29]
BARD Offshore 1   Almanya 54°22′0″K 5°59′0″D / 54.36667°K 5.98333°D / 54.36667; 5.98333 (BARD Offshore 1) 400 80 × BARD 5.0MW 2013 [30][31][32]
Global Tech I   Almanya 54°30′00″K 6°21′30″D / 54.50000°K 6.35833°D / 54.50000; 6.35833 (Global Tech I) 400 80 × Areva Multibrid M5000 5.0MW 2015 [33]
Rampion   Birleşik Krallık 50°40′K 0°06′B / 50.667°K 0.100°B / 50.667; -0.100 (Rampion) 400 116 x MHI Vestas V112-3.45 MW 2018 [34]
Binhai North   Çin 34°40′04″K 120°21′29″D / 34.66778°K 120.35806°D / 34.66778; 120.35806 (Binhai North Wind) 400 100 x Siemens SWT-4.0-120 2018 [35]
Merkur   Almanya 396 66 x GE Haliade 150-6 MW 2019 [36]
West of Duddon Sands   Birleşik Krallık 53°59′02″K 3°27′50″B / 53.98389°K 3.46389°B / 53.98389; -3.46389 (West of Duddon Sands) 389 108 × Siemens SWT-3.6-120 2014 [37][38]
Arkona [de]   Almanya 385 60 x Siemens SWT-6.0-154 2019 [39][40]
Norther Offshore Wind Farm   Belçika 370 44 × Vestas V164-8.4 MW 2019
Walney

(phases 1&2)

  Birleşik Krallık 54°02′38″K 3°31′19″B / 54.04389°K 3.52194°B / 54.04389; -3.52194 (Walney Wind Farm) 367 102 × Siemens SWT-3.6-107 2011 (phase 1)

2012 (phase 2)

[41][42]
Galloper   Birleşik Krallık 51°52′48″K 1°56′24″D / 51.88000°K 1.94000°D / 51.88000; 1.94000 (Galloper) 353 56 x Siemens SWT-6.0-154 2018 [43][44]
Wikinger   Almanya 54°50′2″K 14°4′5″D / 54.83389°K 14.06806°D / 54.83389; 14.06806 (Wikinger Wind Farm) 350 70 × Adwen AD 5-135 2018 [45]
Nordsee One   Almanya 53°58′0″K 06°48′00″D / 53.96667°K 6.80000°D / 53.96667; 6.80000 (Nordsee One Wind Farm) 332 54 × Senvion 6.2M126 2017 [46]
Thorntonbank

(phases 1–3)

  Belçika 51°33′00″K 2°56′00″D / 51.55000°K 2.93333°D / 51.55000; 2.93333 (Thorntonbank phases 1&2&3) 325 6 × Senvion 5MW

48 × Senvion 6.15MW

2009 (phase 1)

2012 (phase 2) 2013 (phase 3)

[47][48][49][50]
Sheringham Shoal   Birleşik Krallık 53°7′0″K 1°8′0″D / 53.11667°K 1.13333°D / 53.11667; 1.13333 (Sheringham Shoal Offshore Wind Farm) 315 88 × Siemens SWT-3.6-107 2012 [51][52][53][54]
Borkum Riffgrund 1   Almanya 53°58′0″K 06°33′00″D / 53.96667°K 6.55000°D / 53.96667; 6.55000 (Borkum Riffgrund 1 Wind Farm) 312 78 × Siemens SWT-4.0-120 2015 [55]
Rentel [de]   Belçika 308.7 42 x Siemens SWT-7.0-154 2019 [56]
SPIC Jiangsu Dafeng   Çin 33°30′50″N 121°06′18″E / 33.514°K 121.105°D / 33.514; 121.105 302.4 72 × Envision 4.2MW 2018 [57]
Dongtai Four   Çin 302.4 63 x Siemens SWT-4.0-130

10 x Envision EN136/4.2 MW

2019 [58]
Amrumbank West   Almanya 54°30′0″K 07°48′00″D / 54.50000°K 7.80000°D / 54.50000; 7.80000 (Amrumbank West Wind Farm) 302 80 × Siemens SWT-3.6-120 2015 [59][60]
Thanet   Birleşik Krallık 51°26′0″K 01°38′0″D / 51.43333°K 1.63333°D / 51.43333; 1.63333 (Thanet Offshore Wind Project) 300 100 × Vestas V90-3.0MW 2010 [61][62]
Huaneng Rudong   Çin 32°40′48″N 121°19′23″E / 32.680°K 121.323°D / 32.680; 121.323 (Huaneng Rudong) 300 38 x Siemens 4.0MW

19 x Haizhuang 5MW (H154)

1 x Haizhuang 5MW (H171)

12 x Envision 4.2MW (EN-136)

2017 [63]
Jiangsu Longyuan Chiang Sand   Çin 32°48′58″N 121°30′58″E / 32.816°K 121.516°D / 32.816; 121.516 (Huaneng Rudong) 300 75 x Envision EN136/4.0 MW 2018 [64]
Nordsee Ost   Almanya 54°26′00″K 7°41′00″D / 54.43333°K 7.68333°D / 54.43333; 7.68333 (Nordsee Ost) 295 48 × Senvion 6.15MW 2015 [65][66]
Butendiek   Almanya 54°54′0″K 07°45′00″D / 54.90000°K 7.75000°D / 54.90000; 7.75000 (Butendiek Wind Farm) 288 80 × Siemens SWT-3.6-120 2015 [67][68]
DanTysk   Almanya 55°9′00″K 7°10′30″D / 55.15000°K 7.17500°D / 55.15000; 7.17500 (DanTysk) 288 80 × Siemens SWT-3.6-120 2015 [69]
Baltic 2   Almanya 54°58′24″K 13°10′40″D / 54.97333°K 13.17778°D / 54.97333; 13.17778 (Baltic 2) 288 80 × Siemens SWT-3.6-120 2015 [70][71]
Meerwind Süd / Ost   Almanya 54°23′00″K 7°42′00″D / 54.38333°K 7.70000°D / 54.38333; 7.70000 (Meerwind Süd / Ost) 288 80 × Siemens SWT-3.6-120 2015 [72]
Sandbank (Phase 1)   Almanya 55°11′0″K 06°51′00″D / 55.18333°K 6.85000°D / 55.18333; 6.85000 (Sandbank Wind Farm) 288 72 × Siemens SWT-4.0-130 2017 [73][74]
Lincs   Birleşik Krallık 53°11′00″K 00°29′00″D / 53.18333°K 0.48333°D / 53.18333; 0.48333 (Lincs Wind Farm) 270 75 × Siemens SWT-3.6-120 2013 [75]
Burbo Bank Extension   Birleşik Krallık 53°28′48″K 3°15′36″B / 53.48000°K 3.26000°B / 53.48000; -3.26000 (Burbo Bank Extension) 258 32 × Vestas V164-8.0MW 2017 [76]
Liuheng (Guodian Zhoushan Putuo)   Çin 252 63 × Siemens SWT-4.0-130 2019 [77][78]
Humber Gateway   Birleşik Krallık 53°38′38″K 0°17′35″D / 53.64389°K 0.29306°D / 53.64389; 0.29306 (Humber Gateway) 219 73 × Vestas V112-3.0MW 2015 [79]
Northwind   Belçika 51°37′08″K 02°54′03″D / 51.61889°K 2.90083°D / 51.61889; 2.90083 (Northwind) 216 72 × Vestas V112-3.0MW 2014 [80]
Westermost Rough   Birleşik Krallık 53°48′0″K 0°9′0″D / 53.80000°K 0.15000°D / 53.80000; 0.15000 (Westermost Rough Wind Farm) 210 35 × Siemens SWT-6.0-154 2015 [81][82]
Horns Rev 2   Danimarka 55°36′00″K 7°35′24″D / 55.60000°K 7.59000°D / 55.60000; 7.59000 (Horns Rev 2) 209 91 × Siemens SWT-2.3-93 2009 [83]
Rødsand II   Danimarka 54°33′0″K 11°42′36″D / 54.55000°K 11.71000°D / 54.55000; 11.71000 (Nysted Wind Farm) 207 90 × Siemens SWT-2.3-93 2010 [84][85]
Chenjiagang (Jiangsu) Xiangshui   Çin 34°29′00″K 119°52′00″D / 34.48333°K 119.86667°D / 34.48333; 119.86667 (Jiangsu Xiangshui Wind Farm) 201 134 × FD77-1500 Dongfang Electric 2010 [86][87]
Trianel Borkum West II (Phase 1)   Almanya 54°2′30″K 6°28′0″D / 54.04167°K 6.46667°D / 54.04167; 6.46667 (Trianel Borkum West II) 200 40 × Areva Multibrid M5000 5.0MW 2015 [88]
Jiangsu Luneng Dongtai   Çin 32°55′16″K 121°10′55″D / 32.92111°K 121.18194°D / 32.92111; 121.18194 (Jiangsu Luneng Dongtai Wind Farm) 200 50 × Siemens SWT-4.0-130 2017 [89][90]

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "DONG Tables Hornsea Project One Offshore Construction Schedule". Offshore Wind (İngilizce). 20 Nisan 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Nisan 2018. 
  2. ^ "World's Largest Offshore Wind Farm Fully Up and Running". Offshore Wind (İngilizce). 30 Ocak 2020. 31 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Şubat 2020. 
  3. ^ "Archived copy". 29 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Eylül 2018. 
  4. ^ "London Array's own website announcement of commencement of offshore works" (PDF). londonarray.com. 14 Ekim 2019 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Mart 2011. 
  5. ^ Wittrup, Sanne. First foundation 9 Mart 2011 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Ing.dk, 8 March 2011. Accessed: 8 March 2011.
  6. ^ "London Array - The Project". londonarray.com. 21 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Haziran 2015. 
  7. ^ "Archived copy". 18 Kasım 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Mayıs 2017. 
  8. ^ "The 600-MW Gemini offshore wind farm is successfully up & running". Windpower Engineering & Development. 21 Mart 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Şubat 2019. 
  9. ^ "Archived copy". 21 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Mayıs 2017. 
  10. ^ "Gemini". 4coffshore.com. 10 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Eylül 2015. 
  11. ^ "Oleg Strashnov Installs First Beatrice Jacket Foundation". Offshore Wind. 7 Ekim 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ekim 2017. 
  12. ^ "Gode Wind foundation installed successfully". 4coffshore.com. 21 Ağustos 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Eylül 2015. 
  13. ^ "DONG Energy Inaugurates 582 Megawatt Gode Wind I & 2 Offshore Wind Farms". CleanTechnica. 16 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Temmuz 2017. 
  14. ^ "World's second largest offshore wind farm opens off coast of Wales". Wales Online. 19 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Haziran 2015. 
  15. ^ "Full power at Race Bank Offshore Wind Farm". orsted.com. 29 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Şubat 2018. 
  16. ^ "Innovation Installs First Foundation at Race Bank". offshorewind.biz/. 31 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Temmuz 2016. 
  17. ^ "UK: Greater Gabbard Offshore Wind Farm Generates Power". 7 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Eylül 2012. 
  18. ^ "Offshore Wind Farms 2008" (PDF). EWEA. 2 Şubat 2009. 21 Ağustos 2019 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Şubat 2009. 
  19. ^ "SSE plc - The UK's broadest-based energy company". scottish-southern.co.uk. 11 Ocak 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Haziran 2015. 
  20. ^ "Foundation first at Hohe See". reNEWS - Renewable Energy News (İngilizce). 17 Nisan 2018. 19 Nisan 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Nisan 2018. 
  21. ^ "MHI Vestas Sets Up Borkum Riffgrund 2 Base in Emden". Offshore Wind (İngilizce). 20 Nisan 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Nisan 2018. 
  22. ^ "Horns Rev 3 offshore wind farm 22 Ekim 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi." Vattenfall, 27 June 2016. Accessed: 29 October 2016.
  23. ^ Ltd, Renews (4 Ekim 2017). "Dudgeon hits CfD milestone". reNEWS - Renewable Energy News. 22 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mart 2020. 
  24. ^ "World's Largest OW Jack-Up Vessel Installs World's Heaviest Monopile at Veja Mate OWF". 30 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Haziran 2016. 
  25. ^ "Construction complete for 402-MW Veja Mate offshore wind park". Renewables Now. 21 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Mayıs 2017. 
  26. ^ "VIPs cut ribbon at 400MW Anholt 7 Eylül 2013 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi." Recharge News, 4 September 2013. Accessed: 4 September 2013.
  27. ^ Jan Bjerre Lauridsen & Søren Andersen. "Queen says Good Wind to giant turbines 13 Eylül 2013 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi." Berlingske, 4 September 2013. Accessed: 4 September 2013.
  28. ^ "All turbines at Anholt Offshore wind farm now operational" (Basın açıklaması). DONG Energy. 20 Haziran 2013. 6 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ağustos 2013. 
  29. ^ Anholf Offshore wind farm in 4C Offshore 27 Haziran 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Retrieved 2013-08-27
  30. ^ "BARD 1 (4c)". 4coffshore.com. 5 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Haziran 2015. 
  31. ^ Rösler eröffnet Offshore-Windpark Bard 1 28 Ağustos 2013 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Retrieved 2013-08-26
  32. ^ German Federal Minister Inaugurates BARD Offshore 1 30 Ağustos 2013 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Retrieved 2013-08-26
  33. ^ "Global Tech I officially inaugurated". sunwindenergy.com/. 9 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Eylül 2015. 
  34. ^ "Rampion Offshore Wind Farm Hits Full Stride". Offshore Wind (İngilizce). 18 Nisan 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Mayıs 2018. 
  35. ^ "SPIC Binhai North H2 400MW". www.4coffshore.com. 28 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Kasım 2018. 
  36. ^ "Global Wind Service to Install Merkur Wind Turbines". Offshore Wind (İngilizce). 20 Nisan 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Nisan 2018. 
  37. ^ "West of Duddon Sands reaches foundation installation halfway point". 12 Kasım 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ağustos 2013. 
  38. ^ "West of Duddon Sands". 24 Haziran 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ağustos 2013. 
  39. ^ "All Monopiles Installed at Arkona Offshore Wind Farm, TPs Next". Offshore Wind (İngilizce). 17 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Nisan 2018. 
  40. ^ Welle (www.dw.com), Deutsche. "Baltic Sea's largest wind farm officially opened | DW | 16.04.2019". DW.COM. 1 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2019. 
  41. ^ Datasheet for site: Walney 1 Offshore wind farm 26 Mart 2011 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. LORC Knowledge, 2011
  42. ^ "UK: Walney Offshore Wind Farm Fully Operational". 14 Haziran 2012. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Haziran 2012. 
  43. ^ "24 Turbines Up at Galloper Offshore Wind Farm". Offshore Wind. 9 Kasım 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Kasım 2017. 
  44. ^ Shields, Mark. "Blow me! Galloper wind farm off East Anglian coast hits full throttle 18 months after building started". East Anglian Daily Times (İngilizce). 2 Mayıs 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mayıs 2018. 
  45. ^ "Construction is starting on the offshore wind farm Wikinger". 17 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Mart 2016. 
  46. ^ http://www.offshorewindindustry.com/news/first-foundation-nordsee-one-successfully 9 Mart 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. First foundation for Nordsee One successfully installed
  47. ^ "C-Power: General Informations". 23 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mart 2020. 
  48. ^ "RWE Innogy - Press release 09 July 2013 Export cables in at Gwynt y Môr Offshore Wind Farm". rwe.com. 21 Eylül 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Haziran 2015. 
  49. ^ "Phase 2 completed". 30 Temmuz 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mart 2020. 
  50. ^ "Belgium: Thornton Bank Offshore Wind Farm Officially Inaugurated". Offshore Wind. 12 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Haziran 2015. 
  51. ^ "SWT-3.6-107 Wind Turbine". Siemens. 25 Temmuz 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Temmuz 2009. 
  52. ^ "Sheringham Shoal Offshore Wind Farm" (PDF). StatoilHydro. Erişim tarihi: 19 Temmuz 2009. 
  53. ^ Trickyweb. "Sheringham Shoal Operated by Statkraft". scira.co.uk. 4 Ekim 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Haziran 2015. 
  54. ^ "Norway's Crown Prince Opens Sheringham Shoal Offshore Wind Farm (UK)". Offshore Wind. 31 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Haziran 2015. 
  55. ^ "Borkum Riffgrund I". 4coffshore.com. 16 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Eylül 2015. 
  56. ^ "Rentel Offshore Wind Farm, North Sea - Power Technology". Power Technology (İngilizce). 20 Nisan 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Nisan 2018. 
  57. ^ "SPIC Jiangsu Dafeng H3 300MW - 4C Offshore". www.4coffshore.com. 28 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Mart 2019. 
  58. ^ "Dongtai Four (H2) 300MW - 4C Offshore". www.4coffshore.com. 28 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Mayıs 2019. 
  59. ^ "Amrumbank West Offshore Wind Farm". 4coffshore.com. 11 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Haziran 2015. 
  60. ^ "E.ON's Amrumbank West offshore wind farm is fully operational". www.yourrenewablenews.com. 22 Ekim 2015. 19 Ekim 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ekim 2015. 
  61. ^ "Thanet". The Engineer Online. 25 Temmuz 2008. 27 Mayıs 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Kasım 2008. 
  62. ^ "Thanet offshore wind farm starts electricity production". BBC News. 23 Eylül 2010. 30 Eylül 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Eylül 2010. 
  63. ^ "China's Largest Offshore Wind Farm Goes Online". Offshore Wind. 16 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ocak 2018. 
  64. ^ "Jiangsu Longyuan Chiang Sand H1 300MW - 4C Offshore". www.4coffshore.com. 14 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Kasım 2018. 
  65. ^ "Cable-laying begins at Nordsee Ost". 24 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ağustos 2013. 
  66. ^ "Offshore wind farm Nordsee Ost". 28 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ağustos 2013. 
  67. ^ "Butendiek Offshore Wind Farm". 4coffshore.com. 3 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Haziran 2015. 
  68. ^ "Butendiek Fully Operational". 11 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ağustos 2015. 
  69. ^ "DanTysk". 15 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ocak 2015. 
  70. ^ "EnBW lines up Hohe See deals as Baltic 2 opens". 7 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Eylül 2015. 
  71. ^ "4C Offshore - Baltic 2 Wind Farm". 16 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ağustos 2013. 
  72. ^ "Germany's 288MW Meerwind inaugurated in North Sea". 6 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Kasım 2014. 
  73. ^ http://www.offshorewind.biz/2015/07/08/sandbank-owf-construction-kicks-off/ 14 Temmuz 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Sandbank OWF Construction Kicks Off
  74. ^ "Sandbank fully commissioned". 4c Offshore. 27 Ocak 2017. 21 Ağustos 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Şubat 2017. 
  75. ^ "Lincs Wind Farm Now Fully Operational". 29 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ağustos 2013. 
  76. ^ "Showtime at Burbo 2". reNEWS - Renewable Energy News. 27 Nisan 2017. 4 Kasım 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Kasım 2017. 
  77. ^ "China's Liuheng Offshore Wind Farm Goes Into Operation". 26 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2019. 
  78. ^ "Key project dates for Guodian Zhoushan Putuo District 6 Zone 2 - 4C Offshore". www.4coffshore.com. 27 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Mayıs 2019. 
  79. ^ "Eon energy project sees every turbine generating - Grimsby Telegraph". Grimsby Telegraph. 19 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Haziran 2015. 
  80. ^ "4C Offshore - Northwind Offshore wind farm". 31 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ağustos 2013. 
  81. ^ "Westermost Rough Offshore Wind Farm". 4coffshore.com. 15 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Haziran 2015. 
  82. ^ "Westermost Rough hits full power". reNEWS - Renewable Energy News. 2 July 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 June 2015. 
  83. ^ "Horns Rev 2 turbines". 27 Mayıs 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Haziran 2010. 
  84. ^ E.ON finishes Rødsand II 27 Mayıs 2012 tarihinde Archive.is sitesinde arşivlendi Business Week, 14 July 2010. Retrieved: 11 September 2010.
  85. ^ Datasheet for site: Roedsand 2 offshore wind farm 24 Mart 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. LORC Knowledge, 2011
  86. ^ "Jiangsu Xiangshui 201MW wind farm all turbines connected to the grid (Modern Han Chinese language publication)". 14 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ağustos 2012. 
  87. ^ "Chenjiagang Xiangshui Project Offshore Wind Farm". archive.is. 16 Ocak 2013. 16 Ocak 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mart 2020. 
  88. ^ "Borkum West II Commissioned". Enerdata. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2015. 
  89. ^ "Jiangsu Luneng Dongtai 200MW Concession - 4C Offshore". www.4coffshore.com. 15 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ekim 2017. 
  90. ^ "Key project dates for Jiangsu Luneng Dongtai 200MW Concession - 4C Offshore". www.4coffshore.com. 16 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Şubat 2018. 

Şablon:Rüzgâr Gücü