Denis Moschitto

Denis Moschitto (d. 22 Haziran 1977, Köln), annesi Türk, babası İtalyan sinema oyuncusu.

ÖdülleriDüzenle

2003 yılında en iyi genç oyuncu olarak Günter-Strack-Fernsehpreis ödülünü aldı. 2009 yılında Chiko filmindeki performansı nedeniyle Alman Film Ödülleri'nde en iyi aktör için aday gösterildi.[1]

FilmografisiDüzenle

  • 1999: Ein Lied von Liebe und Tod
  • 2000: Schule
  • 2001: Nichts bereuen
  • 2003: Northern Star
  • 2003: Die Klasse von '99 – Schule war gestern, Leben ist jetzt
  • 2003: Verschwende deine Jugend
  • 2005: Süperseks
  • 2005: Kebab Connection
  • 2007: Meine böse Freundin
  • 2007: Chiko
  • 2008: 1 1/2 Ritter
  • 2009: Tatort

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Die Nominierungen im Überblick". 11 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Şubat 2011.