David Bailie

David Bailie (4 Aralık 1937 - 6 Mart 2021), Güney Afrika doğumlu İngiliz aktör, dublaj sanatçısı ve fotoğrafçı.

David Bailie
David bailie.jpg
Doğum 4 Aralık 1937(1937-12-04)
Springs, Gauteng, Güney Afrika
Ölüm 5 Mart 2021 (83 yaşında)
Meslek Oyuncu, dublaj sanatçısı ve fotoğrafçı
Etkin yıllar 1961-2020
Evlilik
Egidija Bailie (e. 2002–2021, ölüm)
Resmî site http://davidbailie.co.uk/

YaşamıDüzenle

Bailie 4 Aralık 1937'de Springs, Gauteng, Güney Afrika'da doğdu. 1961'de başladığı oyunculuk kariyerini 2021'deki ölümüne kadar devam ettirdi. En çok Cotton karakterine hayat verdiği; Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl, Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest, ve Pirates of the Caribbean: At World's End adlı yapımlarla dikkat çekti.

Özel yaşamı ve ölümüDüzenle

2002-2021 yılları arasında Egidija Bailie ile evli olan Bailie, 5 Mart 2021 tarihinde 83 yaşında yaşama veda etti.[1]

FilmografiDüzenle

SinemaDüzenle

  • 1974: Son of Dracula
  • 2000: Gladiator
  • 2003: Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
  • 2006: Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
  • 2007: Pirates of the Caribbean: At World's End
  • 2011: Tribe
  • 2013: Traveller
  • 2017: The Beyond
  • 2018: In the Trap

Televizyon dizileriDüzenle

  • 1973: Wipers Three

KaynaklarDüzenle

Dış bağlantılarDüzenle