Danuta Szaflarska

Danuta Szaflarska (6 Şubat 1915; Kosarzyska, Piwniczna-Zdrój, Avusturya-Macaristan İmparatorluğu - 19 Şubat 2017; Varşova), Polonyalı oyuncu.

Danuta Szaflarska
Danuta Szaflarska (portret).jpg
Doğum 06 Şubat 1915(1915-02-06)
Kosarzyska, Piwniczna-Zdrój, Galiçya (Doğu Avrupa), Avusturya-Macaristan İmparatorluğu
Ölüm 19 Şubat 2017 (102 yaşında)
Varşova
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1946–2015
Evlilik Jan Ekier (boşanma)
Janusz Kilański (boşanma)
İmza
Szaflarska signature.jpg

Polonya sinemasının efsane isimlerindendir. 2007 yılında 20. Yüzyılın En İyi Polonyalı Kadın Oyuncusu seçilerek Gloria Kültür Onur Madalyası Ödülü'nü almıştır.

FilmografiDüzenle

  • 2013 : Inny świat
  • 2012 : Pokłosie
  • 2009 : Janosik. Prawdziwa historia
  • 2008 : Ile waży koń trojański?
  • 2008 : Jeszcze nie wieczór
  • 2007 : Pora umierać
  • 2003 : Królowa chmur
  • 2001 : Listy miłosne
  • 2001 : Przedwiośnie
  • 2000 : Nieznana opowieść wigilijna
  • 2000 : Żółty szalik
  • 1999 : Egzekutor
  • 1999 : Torowisko
  • 1999 : Tydzień z życia mężczyzny
  • 1998 : Nic
  • 1997 : Księga wielkich życzeń
  • 1996 : Spóźniona podróż
  • 1994 : Faustyna
  • 1993 : Pajęczarki
  • 1993 : Pożegnanie z Marią
  • 1991 : Diabły, diabły
  • 1991 : Skarga
  • 1990 : Korczak
  • 1989 : Babisia
  • 1986 : Pokój dziecinny
  • 1982 : Dolina Issy
  • 1978 : Umarli rzucają cień
  • 1978 : Wsteczny bieg
  • 1967 : To jest twój nowy syn
  • 1962 : Dom bez okien
  • 1962 : Głos z tamtego świata
  • 1961 : Dziś w nocy umrze miasto
  • 1961 : Ludzie z pociągu
  • 1959 : Milcząca Gwiazda
  • 1956 : Zemsta
  • 1953 : Domek z kart
  • 1950 : Warszawska premiera
  • 1948 : Skarb
  • 1946 : Dwie godziny
  • 1946 : Chansons interdites

Dış bağlantılarDüzenle