Daniel Russo

Daniel Russo (d. 13 Mayıs 1948; Marsilya, Fransa) ,Fransız ünlü oyuncu, komedyen ve yönetmendir.

Daniel Russo
Doğum 13 Mayıs 1948 (1948-05-13) (72 yaşında)
Marsilya, Fransa
Meslek Oyuncu, komedyen ve yönetmen
Etkin yıllar 1973–günümüz
Partner(ler) Lucie Russo (1975-devam)
Çocuk(lar) 2 çocuğu vardır

Daniel Russo oyunculuğa 1973'te adım atmıştır.[1]

Oyunculuk kariyerinde, Harvey Keitel, Danny DeVito, Bob Hoskins ve John Travolta gibi ünlü sanatçılarla aynı projelerde yer almıştır.

FilmografiDüzenle

  • 1976: Le juge et l'assassin
  • 1977: Moi, fleur bleue
  • 1979: Le mors aux dents
  • 1982: La Boum 2
  • 1983: Un homme à ma taille
  • 1987: Poussière d'ange
  • 1988: Mangeuses d'hommes
  • 1989: La vie et rien d'autre
  • 1991: Génial, mes parents divorcent!
  • 1994: Neuf mois
  • 1995: Le bonheur est dans le pré
  • 1995: Le hussard sur le toit
  • 1995: L’appât
  • 1996: Ma femme me quitte
  • 1997: Le garçon d'orage
  • 1998: Le Dîner de cons
  • 2000: Deuxième vie
  • 2003: Les clefs de bagnole
  • 2005: Iznogoud
  • 2009: La liste
  • 2009: Un viol

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Duos sans canapé", Jean-Pierre Thiollet, Le Quotidien de Paris, 1-I-1981.

Dış bağlantılarDüzenle