Danışmanlar Meclisi (Japonya) başkanları listesi

Vikimedya liste maddesi

Danışmanlar Meclisi Başkanları (gichō) ve Başkan Yardımcıları (fuku-gichō) listesi.

Not: Birçok Başkan ve Başkan Yardımcısı, görev süreleri boyunca meclis gruplarını terk eder ve resmen bağımsız olurlar, ancak daha geniş bir partiye üyeliklerini korurlar. Kenzō Kōno ayrıca Meclis Başkanı seçildikten sonra parti üyeliğinden de vazgeçti.

Danışmanlar Meclis BaşkanlarıDüzenle

 
Nagatachō, Chiyoda, Tokyo’daki Konsey Başkanları Başkanının (Sangiin gichō kōtei) ikametgahı, çoğunlukla devlet misafirlerinin kabul edilmesi gibi resmi durumlar için kullanılmaktadır. Başkan Yardımcısı'nın ikametgahı Minato Azabu-Nagasakachō'da bulunuyor.
İsim Parti Göreve Giriş Görevden Çıkış
Tsuneo Matsudaira Ryokufūkai 20 Mayıs 1947 14 Kasım 1949
Naotake Satō Ryokufūkai 15 Kasım 1949 19 Mayıs 1953
Yahachi Kawai Ryokufūkai May 19, 1953 3 Nisan 1956
Tsuruhei Matsuno Ryokufūkai 3 Nisan 1956 6 Ağustos 1962
Yūzō Shigemune LDP 6 Ağustos 1962 17 Temmuz 1971
Kenzō Kōno LDP (Bağ.) 17 Temmuz 1971 3 Temmuz 1977
Ken Yasui LDP 28 Temmuz 1977 7 Temmuz 1980
Masatoshi Tokunaga LDP 17 Temmuz 1980 9 Temmuz 1983
Mutsuo Kimura LDP 18 Temmuz 1983 22 Temmuz 1986
Masaaki Fujita LDP 22 Temmuz 1986 30 Eylül 1988
Yoshihiro Tsuchiya LDP September 30, 1988 4 Ekim 1991
Yūji Osada LDP 4 Ekim 1991 9 Temmuz 1992
Bunbē Hara LDP 7 Ağustos 1992 22 Temmuz 1995
Jūrō Saitō LDP 4 Ağustos 1995 19 Ekim 2000
Yutaka Inoue LDP 19 Ekim 2000 22 Nisan 2002
Hiroyuki Kurata LDP 22 Nisan 2002 30 Temmuz 2004
Chikage Ōgi LDP 30 Temmuz 2004 28 Temmuz 2007
Satsuki Eda DPJ 28 Temmuz 2007 25 Temmuz 2010
Takeo Nishioka DPJ 30 Temmuz 2010 5 Kasım 2011
Kenji Hirata DPJ 14 Kasım 2011 28 Temmuz 2013
Masaaki Yamazaki LDP 2 Ağustos 2013 25 Temmuz 2016
Chuichi Date LDP 1 Ağustos 2016 Görevde

Danışmanlar Meclisi Başkan YardımcılarıDüzenle

İsim Parti Göreve Giriş Görevden Çıkış
Jiichirō Matsumoto JSP 20 Mayıs 1947 25 Şubat 1949
Kisaku Matsushima DLP 26 Mart 1949 2 Mayıs 1950
Jirō Miki JSP 12 Temmuz 1950 2 Mayıs 1953
Yūzō Shigemune LP 19 Mayıs 1953 9 Mayıs 1956
Yutaka Terao LDP 9 Mayıs 1956 12 Haziran 1958
Tarō Hirai LDP 16 Haziran 1958 7 Temmuz 1962
Yōtoku Shigemasa LDP 6 Ağustos 1962 1 Haziran 1965
Kenzō Kōno LDP 30 Temmuz 1965 8 Ağustos 1968
Ken Yasui LDP 3 Ağustos 1968 17 Temmuz 1971
Yasoichi Mori LDP 17 Temmuz 1971 7 Temmuz 1974
Kazuo Maeda LDP 24 Temmuz 1974 28 Temmuz 1977
Kan Kase JSP 28 Temmuz 1977 30 Ağustos 1979
Chōzō Akiyama JSP 30 Ağustos 1979 9 Temmuz 1983
Noboru Agune JSP 18 Temmuz 1983 7 Temmuz 1986
Hideyuki Seya JSP 22 Temmuz 1986 7 Ağustos 1989
Akira Ono JSP 7 Ağustos 1989 19 Nisan 1990
Ippei Koyama JSP 25 Nisan 1990 7 Temmuz 1992
Misao Akagiri JSP 7 Ağustos 1992 4 Ağustos 1995
Kanpei Matsuo YSP 4 Ağustos 1995 25 Temmuz 1998
Hisamitsu Sugano DPJ 30 Temmuz 1999 22 Temmuz 2001
Shōji Motooka DPJ 7 Ağustos 2001 25 Temmuz 2004
Giichi Tsunoda DPJ 30 Temmuz 2004 30 Ocak 2007
Akira Imaizumi DPJ 30 Ocak 2007 28 Temmuz 2007
Akiko Santō LDP 7 Ağustos 2007 30 Temmuz 2010
Hidehisa Otsuji LDP 30 Temmuz 2010 26 Aralık 2012
Masaaki Yamazaki LDP 26 Aralık 2012 2 Ağustos 2013
Azuma Koshiishi DPJ 2 Ağustos 2013 25 Temmuz 2016
Akira Gunji DP → Bağ. 1 Ağustos 2016 Görevde

KaynakçaDüzenle