Cielito del Mundo

Filipinli şarkıcı, oyuncu, politikacı ve TV sunucusu

Cielito del Mundo (bilinen adıyla: Mahal d. 4 Temmuz 1935, Filipinler – ö. 9 Ocak 2016, Arizona, ABD), Filipinli şarkıcı, oyuncu, politikacı ve TV sunucusudur[1]

Cielito del Mundo
Doğum 4 Temmuz 1935
Manila, Filipinler
Ölüm 9 Ocak 2016 (80 yaşında)
Phoenix, Arizona, ABD
Diğer ad(lar)ı Mahal
The Queen of Public Service
Meslek TV sunucusu, oyuncu, siyasetçi ve şarkıcı
Etkin yıllar 1960'lar–1990'lar

ÖlümüDüzenle

Beyin tümörü ve kan pıhtılaşması sonucu 9 Ocak 2016'da ölen Mahal'ın cenazesi ülkesi Filipinler'e gönderilerek başkent Manila'da icra olunmuştur.[2]

FilmografiDüzenle

TelevizyonDüzenle

  • Kapwa Ko Mahal Ko (1975-1990'lar)[3]
  • Mahal (1975-1998)
  • Klik na Klik sa Trese (1997-2001)

FilmlerDüzenle

  • Langit Pa Rin Kita (1967)[3]
  • Basta Bisaya (1970)[3]
  • Mga Ibong Pipit (1984)[3]

Ayrıca bakınızDüzenle

  • Kapwa Ko Mahal Ko

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Martinez-Belen, Crispina (8 Ocak 2016). "Prayers needed for Mahal". Manila Bulletin. 16 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2016. 
  2. ^ "Former 'Kapwa Ko, Mahal Ko' host Mahal Del Mundo passes away at 80" (Filipince). GMA News Online. 11 Ocak 2016. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2016. 
  3. ^ a b c d Santiago, Ervin (11 Ocak 2016). "Former Kapwa Ko, Mahal Ko host Cielito 'Mahal' del Mundo dies at 80" (Filipince). Pep.ph. 25 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2016.