Ceyhun Fersoy

Türk oyuncu

Ceyhun Fersoy (d. 18 Temmuz 1982, İstanbul),[1] Türk oyuncu.

Ceyhun Fersoy
Doğum 18 Temmuz 1982 (1982-07-18) (38 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1997-günümüz
Evlilik
Begüm Öner (e. 2015)

BiyografiDüzenle

İlk, orta ve lise eğitimini İsviçre, Fransa ve İstanbul'da tamamladı. Eğitimini 2000-2001 yıllarında TÜRVAK Sinema Televizyon Eğitim Merkezi Yapım Yönetim Bölümünde sürdüren Fersoy, eğitimine 2005-2006 yıllarında Müjdat Gezen Sanat Merkezi ActorStudio'da devam etti. 2005 yılında BKM Atölye çalışmalarına katılan genç oyuncu, rol aldığı BKM yapımı 'Bir Demet Tiyatro' dizisindeki performansıyla beğeni topladı. Bir Demet Tiyatro'nun yanı sıra Ana Kuzusu, Kurtlar Vadisi, İki Aile dizileri ile Neşeli Gençlik filminde ve Çocuklar Duymasın'da rol aldı.

Şu an Seksenler dizisinde oynamaktadır. Ayrıca Şoray Uzun'la beraber 2012 Avrupa Kupası maçları sırasında TRT 1'de Saha Dışı isimli komedi programını hazırlayıp sunmuştur. Seksenler dizisinden rol arkadaşı Begüm Öner ile evlenmiştir.[2]

FilmografiDüzenle

Televizyon
Yıl Adı Rol Notlar
1997 Acı Günler Oyuncu
2002 Ana Kuzusu Oyuncu
2004 Kadirşinas Oyuncu
2005 Tombala Oyuncu
2004-2005 Kurtlar Vadisi Memati'nin adamı Oyuncu
2006 Ana Kuzusu Konuk Oyuncu
2006-2008 İki Aile Ayhan Oyuncu
2007 Avrupalı Oyuncu
2007 Neşeli Gençlik Oyuncu
2008 Destere Oyuncu
2009 Güneşi Gördüm Oyuncu Oyuncu
2010 Çocuklar Duymasın Berke Yardımcı Karakter
2011 Kutsal Damacana: Dracoola Ertan Yardımcı Karakter
2012-2017 Seksenler Şahin Yardımcı Karakter
2012 Çocuklar Duymasın Berke Yardımcı Karakter
2012 Saha Dışı Oyuncu
2017 Dostlar Mahallesi Çağatay Bașrol
2018 Kaç Baba Kaç Mustafa Başrol
2018 Eski Zaman Hikayesi Hazar Daner Tiyatro
2018 Benden Bu Kadar Caner Tütüncü Yardımcı Karakter
2018 Şansa Bak Başrol
2018 Göktaşı Yardımcı Karakter
2018 Suat Tiyatro
2019 Hayatta Olmaz Başrol
2019- Seksenler Şahin Başrol
2020 Ev Yapımı Oyuncu

KaynakçaDüzenle

  1. ^ http://www.tsa.org.tr/kisi/kisigoster/8817/ceyhun-fersoy
  2. ^ "Ceyhun Fersoy ile Begüm Öner evlendi". hurriyet.com.tr. 2 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Mayıs 2016.