Ana menüyü aç

Bursaspor başkanları listesi

Bu madde, 1963'te kurulan Bursaspor'un başkanlarının listesini içermektedir.[1]

BaşkanlarDüzenle

İsim Başlangıç tarihi Bitiş tarihi Turnuvalar (Kupa)
1 Kayahan Kaya 1963 1965
2 Armağan Gülşen 1965 1967 Türkiye Birinci Ligi (1)
3 Kemal Eren Yılmaz 1968 1969
4 Talat Diniz 1969 1973 Başbakanlık Kupası (1)
5 Şükrü Şankaya 1973 1974
6 Selahattin Kaya 1974 1975
7 Mümin Gençoğlu 1975 1978
9 Süleyman Kurtçu 1978 1982
10 Cavit Çağlar 9 Ocak 1982 1986 Türkiye Kupası (1)
11 Kadri Şankaya 1986 1987
12 Orhan Özselek 1987 1988
13 İbrahim Yazıcı 1988 1992 Başbakanlık Kupası (1)
(12) Orhan Özselek 1992 1993
14 Murat Gülmez 1993 1995
15 Hüseyin Silahçı 1995 1996
16 Remzi Cinoğlu 1996 1998
17 Kani Şen 1998 1999
18 Recep Günay 1999 2000
19 Erdoğan Bilenser 2000 2003
20 Fikret Üstenci 2003 2004
21 Hikmet Şahin 2004 2005
22 Erkan Körüstan 2005 2005
23 Levent Kızıl 2005 2007 Türkiye Birinci Ligi (1)
24 Ali Karasu 2007 15 Ekim 2007
(13) İbrahim Yazıcı 16 Ekim 2007 7 Mayıs 2013 Süper Lig (1)
(22) Erkan Körüstan 18 Haziran 2013 23 Mayıs 2014
25 Recep Bölükbaşı 24 Mayıs 2014 10 Ocak 2016[2]
26 Ali Ay 10 Ocak 2016[2] 23 Haziran 2019
27 Mesut Mestan 23 Haziran 2019

Zaman çizelgesiDüzenle

Mesut MestanAli AyRecep BölükbaşıErkan Körüstanİbrahim Yazıcı (siyasetçi)Ali KarasuLevent KızılErkan KörüstanHikmet ŞahinFikret ÜstenciErdoğan BilenserRecep GünayKani ŞenRemzi CinoğluHüseyin SilahçıMurat GülmezOrhan Özselekİbrahim Yazıcı (siyasetçi)Orhan ÖzselekKadri ŞankayaCavit ÇağlarSüleyman KurtçuMümin GençoğluSelahattin KayaŞükrü ŞankayaTalat DinizArmağan GülşenKayahan Kaya 

Başkanlık Görev Süreleri (Toplamda 3 yıl ve üzeri görev yapanlar)Düzenle

İsim Dönemi Göreve
Başlama
Görevden
Ayrılma
Görev Süresi Toplam Görev Süresi
1 İbrahim Yazıcı 1. Dönem I.Yön.Kur. 1988 1989 1 yıl 9 yıl 8 ay 2 gün (2)
II.Yön.Kur. 1989 1991 2 yıl
III.Yön.Kur. 1991 1992 1 yıl
2. Dönem I.Yön.Kur. 15 Ekim 2007 08 Haziran 2009 1 yıl 7 ay 8 gün
II.Yön.Kur. 08 Haziran 2009 13 Ocak 2011 1 yıl 7 ay 5 gün
III.Yön.Kur. 13 Ocak 2011 06 Haziran 2012 1 yıl 4 ay 24 gün
IV.Yön.Kur. 06 Haziran 2012 7 Mayıs 2013 (1) 11 ay 1 gün
2 Cavit Çağlar 1. Dönem I.Yön.Kur. 10 Ocak 1982 1983 1 yıl 4 yıl
II.Yön.Kur. 1983 1984 1 yıl
III.Yön.Kur. 1984 1985 1 yıl
IV.Yön.Kur. 1985 1986 1 yıl
5 Talat Diniz 1. Dönem I.Yön.Kur. 1969 1970 1 yıl 4 yıl
III.Yön.Kur. 1970 1971 1 yıl
III.Yön.Kur. 1971 1972 1 yıl
III.Yön.Kur. 1972 1973 1 yıl
3 Süleyman Kurtçu 1. Dönem I.Yön.Kur. 1978 1979 1 yıl 3 yıl
II.Yön.Kur. 1979 1980 1 yıl
III.Yön.Kur. 1980 1981 1 yıl
4 Mümin Gençoğlu 1. Dönem I.Yön.Kur. 1975 1976 1 yıl 3 yıl
III.Yön.Kur. 1976 1977 1 yıl
III.Yön.Kur. 1977 1978 1 yıl
6 Erdoğan Bilenser 1. Dönem 2000 2003 3 yıl 3 yıl
7 Ali Ay 1. Dönem 10 Ocak 2016 23 Haziran 2019 3 yıl 3 yıl
(1)
Kesintisiz en uzun süre Başkanlık görevi rekoru (5 yıl 6 ay 21 gün) İbrahim Yazıcı'ye aittir.
(2)
Bursaspor tarihinde en uzun süre Başkanlık görevi rekoru (9 yıl 8 ay 2 gün) İbrahim Yazıcı'ye aittir.

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Bursaspor Başkanları". bursaspor.org.tr. 13 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Mayıs 2015. 
  2. ^ a b "Bursa'da Ali Ay dönemi!". NTVSpor.net. 16 Ocak 2016. 24 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Şubat 2016.