Brian Howe (müzisyen)

Brian Anthony Howe (22 Temmuz 1953 - 6 Mayıs 2020), İngiliz rock şarkıcısı, gitarist ve söz yazarı.

Brian Howe
Doğum adı Brian Anthony Howe
Doğum 22 Temmuz 1953(1953-07-22)
Portsmouth, Hampshire, İngiltere
Ölüm 06 Mayıs 2020 (66 yaşında)
Florida, ABD.
Tarzlar Heavy Metal Müzik
Rock Müziği
Meslekler Müzisyen, şarkıcı ve söz yazarı
Çalgılar
Etkin yıllar 1983 - 2020
Müzik şirketi Touchwood, Frontiers
İlişkili hareketler White Spirit, Ted Nugent, Bad Company
Resmî site brianhowe.com

HayatıDüzenle

Howe 22 Temmuz 1953'te Portsmouth, Hampshire'da doğdu. En çok eski vokali Paul Rodgers'ın yerini aldığı müzik grubu Bad Company bünyesindeki müzik çalışmalarıyla tanındı. Ayrıca müzisyen Ted Nugent ile birlikte ortak çalışması olan Penetrator albümüne katkı verdi.

ÖlümüDüzenle

Howe yaşamını sürdürdüğü Florida, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki bir hastanede 6 Mayıs 2020'de geçirdiği kalp krizi sonrası tedavi altına alındıktan sonra 66 yaşında ölmüştür.[1] Howe ölümünden bir süre önce 2017'de kalp krizi geçrimiş sağlığına kavuşmuştu.[2]

DiskografiDüzenle

Solo çalışmalarıDüzenle

  • Tangled in Blue (1997)
  • Touch (2003)
  • Circus Bar (2010)

Ted Nugent ileDüzenle

  • Penetrator (1984)

Bad Company ileDüzenle

  • Fame and Fortune (1986)
  • Dangerous Age (1988)
  • Holy Water (1990)
  • Here Comes Trouble (1992)
  • What You Hear Is What You Get: The Best of Bad Company (1993)

KaynakçaDüzenle