Billy Chow

Billy Chow (Chow Bei-lei 24 Ağustos 1958), (ayrıca Billy Chau ve Billy Chow Bei-lei olarak da bilinir) Hong Kong'lu sinema oyuncusu, kickbokscu, dövüş sanatçısı, girişimci ve aynı zamanda bir Boks ve Muay Thai uygulayıcı. Chow eski WKA dünya kickboks şampiyonudur. Chow, 1994 yapımı Fist of Legend filminde General Fujita rolüyle ve 1996'daki Tai Chi Boxer filminde North of Kick of Wong rolüyle tanınır.

Kickboks kariyeriDüzenle

Dünya Kickboks BirliğiDüzenle

Chow, 1980'lerde, 1984'ten 1986'ya kadar dünyanın WKA süper ağır siklet kickboks şampiyonu oldu.[1] Son karşılaşması 20 Kasım 2007 tarihinde Tayland'da, Akarn Sanehha'ya verdiği kararla kaybettiği maç oldu.[2]

Tarih ve kariyeriDüzenle

OyunculukDüzenle

1980'lerde Chow, 1987'deki Eastern Condors filminde Sammo Hung, Yuen Biao ve Yuen Woo-ping ile birlikte seçkin bir asker oynadı. Chow, iki Jackie Chan filminde haydut rolünde yer aldı: 1988'de Dragons Forever ve 1989'da Miracles rolündeydi.

1990'larda Chow, üç Jet Li filminde rol aldı: 1994'te General Fujita rolüyle Fist of Legend'te, 1995 yılında Meltdown filminde Kong olarak, ve 1996'da Dr. Wai in "The Scripture with No Words" filminde, Chan/Japon Büyükelçiliği Muhafızı olarak yeraldı. 1995 yapımı filminde Donnie Yen ile birlikte Iron Monkey 2'de Jade Tiger'in Kardeşini oynadı. Chow, 1996 yılında Tai Wu Boxer filminde Jacky Wu ile birlikte Kuzey'in Büyük Kick'i Wong'u oynadı.

Oyunculuktan emekliliğiDüzenle

26 Ağustos 2006'da Chow, Son Filmi Dragon in Fury adlı filminden sonra 48 yaşında oyunculuktan emekli oldu.

İş hayatıDüzenle

Chow, Calgary, Alberta, Kanada'da doğdu. Halen Hong Kong’daki Billy's Gym’de (Billy'nin spor salonu) ve Kanada’daki Edmonton’da Frank Lee's Muay Thai adlı spor salonunda dövüşçü yetiştirmektedir.

FilmografiDüzenle

FilmleriDüzenle

  • Winner Takes All (1984)
  • City Hero (1985)
  • Eastern Condors (1987)
  • Her Vengeance (1988)
  • Dragons Forever (1988)
  • Paper Marriage (1988)
  • Pedicab Driver (1989)
  • Miracles (1989)
  • Into the Fire (1989)
  • Blonde Fury (1989)
  • When Fortune Smiles (1990)
  • Triad Story (1990)
  • Middle Man (1990)
  • Magic Cop (1990)
  • Licence to Steal (1990)
  • Touch and Go (1991)
  • Robotrix (1991)
  • Queen's High (1991)
  • The Gambling Ghost (1991)
  • All Mighty Gambler (1991)
  • Wizard's Curse (1992)
  • Secret Police (1992)
  • Kickboxer's Tears (1992)
  • Escape from Brothel (1992)
  • Beauty Investigator (1992)
  • The Street Car Named Desire (1993)
  • Future Cops (1993)
  • Once Upon a Time in China IV (1993)
  • Bloodshed in Nightery (1993)
  • Romance of the Vampire (1994)
  • Rock on Fire (1994)
  • Out Bound Killing (1994)
  • My Friend Roy (1994)
  • Gambling Baron (1994)
  • Fist of Legend (1994)
  • Tough Beauty and Sloppy Slop (1995)
  • Iron Monkey 2 (1995)
  • Meltdown (1995)
  • Yes Madam 5 (1996)
  • Horrible High Heels (1996)
  • Dr. Wai in "The Scripture with No Words" (1996)
  • Tai Chi Boxer (1996)
  • Another Chinese Cop (1996)
  • 18 Shaolin Golden Boy (1996)
  • Tough Guy (1997)
  • Tiger Angels (1997)
  • Super Cops (1997)
  • Crazy Mission (1997)
  • 97 Aces Go Places (1997)
  • Young and Dangerous 5 (1998)
  • Roller Blade Killer (1998)
  • Fatal Desire (1998)
  • Death Games (1998)
  • The Wanted Convict (1999)
  • Undercover Girls (1999)
  • City of Darkness (1999)
  • Unbeatables (2000)
  • Stand in Between (2000)
  • The King Boxer (2000)
  • Gei Xiao Jie Bao Biao (2000)
  • Mabangis na Lungsod
  • Camouflage (2000)
  • Vampire Hunter D: Bloodlust (2000)
  • Dragon the Master (2002)
  • Star Runner (2003)
  • Xiao Tai Ji (2004)
  • Hero Youngster (2004)
  • Roaring Dragon, Bluffing Tiger (2006)
  • Dragon in Fury (2006)

Dış bağlantılarDüzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Billy Chow Star Profile". 5 Eylül 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Eylül 2019. 
  2. ^ YouTube'da Billy Chow's Farewell Match HL 周比利告別戰精華