Bestemsu Özdemir

Türk oyuncu

Bestemsu Özdemir (d. 20 Nisan 1991, İstanbul), Türk dizi ve sinema oyuncusudur.

Bestemsu Özdemir
Doğum20 Nisan 1991 (32 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Eğitimİstanbul Teknik Üniversitesi
MeslekOyuncu
Etkin yıllar2012-günümüz

Hayatı değiştir

20 Nisan 1991 tarihinde İstanbul’da doğdu. Aslen Erzincanlı olan Bestemsu Özdemir, 2,5 yaşında anne ve babasının boşanmasının ardından anneannesi ile Ankara'da yaşadı. Daha sonra annesinin yanına İstanbul'a döndü ve Saint Benoît Fransız Lisesi'nde öğrenim gördü.[1] Üniversite eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Moda Tasarımı Bölümünde tamamladı.[2]

Bir ajansa kaydolan Özdemir, Mavi için modellik yaptı, kısa bir süre sonra modelliği bıraktı. Menajer Cem Tatlıtuğ ile tanışmasının ardından oyunculuk eğitimi aldı ve ilk oyunculuk deneyimini 2012 yılında rol aldığı Araf Zamanı ve Sakarya Fırat dizileri ile edindi.[1] Kara Para Aşk, Analar ve Anneler, Meryem ve Ege’nin Hamsisi, Tabula Rosa, Biz Size Döneriz ve Güvercin gibi projelerde rol aldı.[3][4][5][6][7][8]

Filmografisi değiştir

Televizyon
Yıl Yapım Rol Kanal
2012 Sakarya Fırat Melike Derbent TRT 1
Araf Zamanı FOX
İstanbul Hatırası Sultan Kanal 7
2014-2015 Kara Para Aşk Nilüfer Denizer atv
2015 Analar ve Anneler Sevgi Tınar
2017-2018 Meryem Beliz Bilen Kanal D
2018 Ege'nin Hamsisi [9] Zeynep Gerginoğlu TRT 1
2020 Güvercin İpek Star TV
2020-2021 Akrep Selma
2021 İkimizin Sırrı Ece Kaya atv
2022 O Ses Türkiye Yılbaşı Özel Kendisi TV8
2022-2023 Gecenin Ucunda [10] Serra Pekdemir Star TV
2023-2024 Kirli Sepeti Yasemin Ağırtaş FOX/NOW
Sinema
Yıl Yapım Rol
2015 Tabula Rosa Rosa / Saadet
2017 Biz Size Döneriz Defne
Dünyanın En Güzel Kokusu 2 Candan
2018 Baba Nerdesin Kayboldum Fulya
2021 Milyonda Bir Rüya
2022 Müjdemi İsterim
2023 Servet Operasyonu Vivienne
2023 Nefes: Yer Eksi İki [11] Şebnem

Ödüller ve adaylıklar değiştir

Yıl Ödül Kategori Çalışma Sonuç Ref.
2018 45. Altın Kelebek Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu - Komedi Ege'nin Hamsisi Adaylık [12]

Kaynakça değiştir

  1. ^ a b Hakan Gence (2 Haziran 2014). "Sahnelerimi her erkek kaldıramaz". Hürriyet. 15 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ Erçin Dağ Eysen (26 Ekim 2014). "Şimdiye kadar hedeflerime ulaştım". Akşam. 27 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ "Bestemsu Özdemir'den yeni dizi". 18 Aralık 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Aralık 2021. 
  4. ^ "Akrep Selma yeni dizisi ne? Bestemsu Özdemir İkimizin Sırrı dizisinde ikinci kadın başrol oldu". 18 Aralık 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Aralık 2021. 
  5. ^ "Bestemsu Özdemir'in başrolünü üstlendiği 'Milyonda Bir' filminden fragman geldi". 18 Aralık 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Aralık 2021. 
  6. ^ "Başrolde suç". 18 Aralık 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Aralık 2021. 
  7. ^ "Bestemsu Özdemir Akrep'te". 18 Aralık 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Aralık 2021. 
  8. ^ "Bestemsu Özdemir: Yağız İzgül ile ilişkimiz başlamadan bitti". 18 Aralık 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Aralık 2021. 
  9. ^ "TRT 1 - Ege'nin Hamsisi - Zeynep Gerginoğlu". www.trt1.com.tr. 27 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Aralık 2020. 
  10. ^ ""Gecenin Ucunda" dizisine yeni isimler". Birsen Altuntaş. 27 Haziran 2022. 27 Haziran 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Haziran 2022. 
  11. ^ "Murat Yıldırım'ın partneri belli oldu". Birsen Altuntaş. 6 Haziran 2022. 6 Haziran 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Haziran 2022. 
  12. ^ "Oy Ver Final". Altın Kelebek Ödülleri. 15 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ekim 2018. 

Dış bağlantılar değiştir