Belma Canciğer

(Belma Canciğer Müjde sayfasından yönlendirildi)

Belma Canciğer Müjde (16 Aralık 1972, Bursa), Türk oyuncudur.

Belma Canciğer
Doğum 16 Aralık 1972 (1972-12-16) (48 yaşında)
Bursa, Türkiye
Milliyet Türk
Meslek Oyuncu
Evlilik Gani Müjde (2000-günümüz)
Çocuk(lar) Ece Su (2001)
Arda (2004)

İlk yıllarıDüzenle

16 Aralık 1972'de, Bursa'da doğdu.[1] Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Oyunculuğu Bölümünden mezun oldu.[1]

KariyeriDüzenle

Dizi kariyerine 1996 yılında Tatlı Kaçıklar adlı dizide yer alarak başlayan Canciğer, 1997 yılında Kanal D'de yayınlanan ve senaryosunu Gani Müjde'nin yazdığı Akasya Pasajı adlı dizide oynadı.[2] 1999-2002 yılları arasında Ayrılsak da Beraberiz adlı dizide, Serpil karakterini canlandırdı. 2000 yılında, senaristliğini ve yönetmenliğini Gani Müjde'nin üstlendiği Kahpe Bizans filminde Arap Bacı karakteriyle yer alarak ilk sinema filmi deneyimini yaşadı.[3] 2003'te, Kanal D'de yayınlanmaya başlayan, ikinci sezonunda ise Show TV'ye geçen ve 2006 yılına kadar süren Hayat Bilgisi dizisinde Sevda karakteriyle yer aldı.[4][5] 2006'da atv'de yayınlanmaya başlayan Hayatım Sana Feda adlı dizide Filiz karakterini canlandırsa da 14 Şubat 2007'de yayınlanan yedinci ve son bölümüyle dizinin yayını sonlandırıldı.[6] 2007'de Show TV'de yayın hayatına başlayan, aynı yıl atv'ye geçen ve 2008 yılında sona eren Hepsi 1 adlı dizine Füsun karakterini oynadı.

2008'de, senaristliği ve yönetmenliği eşi Gani Müjde tarafından yapılan Osmanlı Cumhuriyeti filmiyle birlikte ikinci kez bir sinema filminde yer almış oldu. Bu filmde, sağır ve dilsiz olan Nevbahar Sultan karakterini canlandırdı.[7] Ertesi yıl, senaristliği ve yönetmenliği eşi Müjde tarafından yapılan ve Star TV'de yayınlanan Teyzanne adlı dizide Aylin karakterini canlandırmaya başlasa da birkaç bölüm sonra yayından kaldırıldı.[8] 2011-2013 yılları arasında atv'de yayınlanan ve senaristliği ile yönetmenliğini eşi Müjde'nin üstlendiği Yahşi Cazibe adlı dizide Makbule Geçer Ağaoğlu, 2012-2013 yılları arasında ise FOX'ta yayınlanan Harem adlı dizide Zehire Sultan karakteriyle yer aldı.

FilmografisiDüzenle

Sinema
Yıl Adı Rol
1999 Kahpe Bizans Arap Bacı
2008 Osmanlı Cumhuriyeti Nevbahar Sultan
Televizyon
Yıl Adı Rol
1996 Tatlı Kaçıklar Emine
1997 Akasya Pasajı Papatya
Böyle mi Olacaktı Eva
1999-2002 Ayrılsak da Beraberiz Serpil
2002 Bayanlar Baylar Hamiyet
2003-2006 Hayat Bilgisi Sevda
2006 Gönül Nilhan
2006-2007 Hayatım Sana Feda Filiz
2007-2008 Hepsi 1 Füsun
2009 Teyzanne Aylin
2011-2012 Yahşi Cazibe Makbule Geçer
2012-2013 Harem Zehire Sultan
2014 Sil Baştan Ceren Özdemir[9]

Özel hayatıDüzenle

2000 yılının Temmuz ayında, Polonezköy'de kıyılan nikâhla Gani Müjde ile evlendi.[10] Ertesi yıl, çiftin Ece Su ismini verdiği kızı doğdu.[11] 7 Mayıs 2004 tarihinde ise erkek çocukları Arda dünyaya geldi.[12]

KaynakçaDüzenle

  1. ^ a b "Biografi". Belma Canciğer resmî sitesi. 11 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Şubat 2014. 
  2. ^ "Bu pasajda iş var". Milliyet. 20 Kasım 1997. 
  3. ^ "Kahpe Bizans aslanları". Hürriyet. 22 Ocak 2000. 25 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Şubat 2014. 
  4. ^ "Şimdi okullu olduk!". Milliyet. 17 Şubat 2003. Erişim tarihi: 16 Ocak 2015. 
  5. ^ "Afet'in aklında!". Milliyet. 3 Nisan 2003. Erişim tarihi: 16 Ocak 2015. 
  6. ^ "Bir dizi daha reyting canavarına kurban gitti!!! Hayatım sana feda neden yayından kaldırıldı?". Medya Faresi. 15 Şubat 2007. 28 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Şubat 2014. 
  7. ^ Ceylan, Zeynep Güler (30 Kasım 2008). "Evde çok konuşuyorum diye Gani dilsiz rolü verdi". Sabah. 25 Ocak 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Şubat 2014. 
  8. ^ "Bir dizi daha reyting çöplüğünde". İnternet Haber. 27 Mayıs 2009. 4 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Şubat 2014. 
  9. ^ "Star'da 'Sil Baştan'!". NTV. 18 Eylül 2014. Erişim tarihi: 3 Şubat 2015. 
  10. ^ "Gani Müjde evlendi". Hürriyet. 9 Temmuz 2000. 4 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Şubat 2014. 
  11. ^ "Belma Canciğer". Bebeğim ve Ben. 20 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Şubat 2014. 
  12. ^ "Müjde ailesinin yeni ferdi Arda". Hürriyet. 9 Mayıs 2004. 4 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Şubat 2014. 

Dış bağlantılarDüzenle