Basketbolda Olimpiyat madalyası kazananlar listesi

Vikimedya liste maddesi

1896 - 2008 arasında düzenlenen Olimpiyat oyunlarında Basketbol branşında kazanılan madalyalar.

ErkeklerDüzenle

Olimpiyat Altın Gümüş Bronz
1936   ABD   Kanada   Meksika
1948   ABD   Fransa   Brezilya
1952   ABD   SSCB   Uruguay
1956   ABD   SSCB   Uruguay
1960   ABD   SSCB   Brezilya
1964   ABD   SSCB   Brezilya
1968   ABD   Yugoslavya   SSCB
1972   SSCB   ABD   Küba
1976   ABD   Yugoslavya   SSCB
1980   Yugoslavya   İtalya   SSCB
1984   ABD   İspanya   Yugoslavya
1988   SSCB   Yugoslavya   ABD
1992   ABD
Charles Barkley
Larry Bird
Clyde Drexler
Patrick Ewing
Magic Johnson
Michael Jordan
Christian Laettner
Karl Malone
Chris Mullin
Scottie Pippen
David Robinson
John Stockton
  Hırvatistan
Vladan Alanović
Franjo Arapović
Danko Cvjetičanin
Alan Gregov
Arijan Komazec
Toni Kukoč
Aramis Naglić
Velimir Perasović
Dražen Petrović
Dino Rađa
Žan Tabak
Stojko Vranković
  Litvanya
Romanas Brazdauskis
Valdemaras Chomičius
Darius Dimavičius
Gintaras Einikis
Sergėjus Jovaiša
Artūras Karnišovas
Gintaras Krapikas
Rimas Kurtinaitis
Šarūnas Marčiulionis
Alvydas Pazdrazdis
Arvydas Sabonis
Arūnas Visockas
1996   ABD
Charles Barkley
Grant Hill
Anfernee Hardaway
David Robinson
Scottie Pippen
Mitch Richmond
Reggie Miller
Karl Malone
John Stockton
Shaquille O'Neal
Gary Payton
Hakeem Olajuwon
  Yugoslavya
Miroslav Berić
Dejan Bodiroga
Predrag Danilović
Vlade Divac
Aleksandar Đorđević
Nikola Lončar
Saša Obradović
Žarko Paspalj
Željko Rebrača
Zoran Savić
Dejan Tomašević
Milenko Topić
  Litvanya
Gintaras Einikis
Andrius Jurkūnas
Artūras Karnišovas
Rimas Kurtinaitis
Darius Lukminas
Šarūnas Marčiulionis
Tomas Pačėsas
Arvydas Sabonis
Saulius Štombergas
Rytis Vaišvila
Eurelijus Žukauskas
Mindaugas Žukauskas
2000   ABD
Shareef Abdur-Rahim
Ray Allen
Vin Baker
Vince Carter
Kevin Garnett
Tim Hardaway
Allan Houston
Jason Kidd
Antonio McDyess
Alonzo Mourning
Gary Payton
Steve Smith
  Fransa
Jim Bilba
Yann Bonato
Makan Dioumassi
Laurent Foirest
Thierry Gadou
Cyril Julian
Crawford Palmer
Antoine Rigaudeau
Stéphane Risacher
Laurent Sciarra
Moustapha Sonko
Frédéric Weis
  Litvanya
Dainius Adomaitis
Gintaras Einikis
Audrius Giedraitis
Šarūnas Jasikevičius
Kęstutis Marčiulionis
Darius Maskoliūnas
Tomas Masiulis
Ramūnas Šiškauskas
Darius Songaila
Saulius Štombergas
Mindaugas Timinskas
Eurelijus Žukauskas
2004   Arjantin
Carlos Delfino
Gabriel Fernández
Emanuel Ginóbili
Leonardo Gutierrez
Wálter Herrmann
Alejandro Montecchia
Andrés Nocioni
Fabricio Oberto
Pepe Sánchez
Luis Scola
Hugo Sconochini
Rubén Wolkowyski
  İtalya
Gianluca Basile
Massimo Bulleri
Roberto Chiacig
Giacomo Galanda
Luca Garri
Denis Marconato
Michele Mian
Gianmarco Pozzecco
Nikola Radulović
Alex Righetti
Rodolfo Rombaldoni
Matteo Soragna
  ABD
Carmelo Anthony
Carlos Boozer
Tim Duncan
Allen Iverson
LeBron James
Richard Jefferson
Stephon Marbury
Shawn Marion
Lamar Odom
Emeka Okafor
Amare Stoudemire
Dwyane Wade
2008   ABD
Carlos Boozer
Jason Kidd
LeBron James
Deron Williams
Michael Redd
Dwyane Wade
Kobe Bryant
Dwight Howard
Chris Bosh
Chris Paul
Tayshaun Prince
Carmelo Anthony
  İspanya
Pau Gasol
Rudy Fernández
Ricky Rubio
Juan Carlos Navarro
José Calderón
Felipe Reyes
Carlos Jiménez
Raúl López
Berni Rodríguez
Marc Gasol
Álex Mumbrú
Jorge Garbajosa
  Arjantin
2012   ABD
Chris Paul
Deron Williams
Russel Westbrook
Kobe Bryant
James Harden
Carmelo Anthony
Andre İguodala
LeBron James
Kevin Durant
Blake Griffin
Kevin Love
Tyson Chandler
  İspanya
Pau Gasol
Rudy Fernández
Sergio Rodriguez
Carlos-Juan Navvarro
Jose Calderon
Felipe Reyes
Victor Claver
Fernando San Emeterio
Sergio Llull
Marc Gasol
Sergei İbaka
Victor Sada
  Rusya
2016   ABD Sırbistan   İspanya

BayanlarDüzenle

Olimpiyat Altın Gümüş Bronz
1976   SSCB   ABD Bulgaristan
1980   SSCB Bulgaristan   Yugoslavya
1984   ABD   Güney Kore   Çin
1988   ABD   Yugoslavya   SSCB
1992   Bağımsız Devletler Topluluğu   Çin   ABD
1996   ABD   Brezilya   Avustralya
2000   ABD   Avustralya   Brezilya
2004   ABD   Avustralya   Rusya
2008   ABD   Avustralya   Rusya
2012   ABD   Fransa   Avustralya
2016   ABD İspanya Sırbistan