Azerbaycan Millî Meclisi 5. dönem milletvekilleri listesi

Vikimedya liste maddesi

Azerbaycan Millî Meclisi 5. dönem milletvekilleri listesi, 2015 Azerbaycan genel seçimleri ve 2016 Azerbaycan ara genel seçimi ile seçilen milletvekillerinden oluşan 5. dönem Azerbaycan Parlamentosu.

Meclis dağılımıDüzenle

2015 Azerbaycan genel seçimlerinde 125 Seçim Çevresinde seçimler düzenlenmiştir.1 seçim dairesinde seçim sonuçları iptal edilmiştir. 2016 Azerbaycan ara genel seçiminde o seçim dairesinden milletvekili seçilmiştir.

26 Eylül 2016’da düzenlenen 2016 Azerbaycan anayasa referandumunda kabul edilen değişikliklerle Azerbaycan cumhurbaşkanı yardımcısı makamı oluşturuldu.

22 Şubat 2017’de cumhurbaşkanı İlham Aliyev Yeni Azerbaycan Partisi milletvekili, parti genel başkan yardımcısı, aynı zaman cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in eşi Mihriban Aliyeva’yı Cumhurbaşkanının 1. Yardımcısı olarak atadı.

15 Nisan 2018’de Yeni Azerbaycan Partisi milletvekili Astan Şahverdiyev öldü.

Referandum’la 5 yıldan 7 yıla çıkan cumhurbaşkanı görev süresi nedeniyle cumhurbaşkanlığı seçimleri düzenlendi. 2018 Azerbaycan cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan mevcut cumhurbaşkanı İlham Aliyev oldu. Yeni hükûmeti kuran Aliyev 24 Nisan 2018’de bağımsız milletvekili Fuat Muradov’u Diasporlarla İş üzere Devlet Komitesi’nin başkanı, bağımsız milletvekili Rövşen Rzayev’i Mülteciler ve Mecburi Göçmenlerin İşleri üzere Devlet Komitesi Başkanı ve Yeni Azerbaycan Partisi milletvekili Vüsal Hüseynov’u Devlet Migrasyon Hizmeti başkanı, Yeni Azerbaycan Partisi milletvekili Muhtar Babayev’i Ekoloji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak atadı.

30 Eylül 2019’da hakkında çıkan yolsuzluk iddiaları, milletvekilliğini para karşılığında teminat olarak koyması haberlerinden sonra bağımsız milletvekili Rafael Cebrailov istifa etti.

4 Kasım 2019’da Yeni Azerbaycan Partisi milletvekili Rüstem Halilov cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından Hacıgabul Valisi olarak atandı.

6 Kasım 2019’da azınlık milletvekili (yahudi) , Yeni Azerbaycan Partisi milletvekili Yevda Abramov öldü.

12 Kasım 2019’da bağımsız milletvekili Elşat Hasanov cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından Yasamal Kaymakamı olarak atandı.

Siyasi parti Seçilen Mevcut Değişim Seçilen milletvekili dağılımı Mevcut milletvekili dağılımı
Yeni Azerbaycan Partisi 72 66   6  
Bağımsız 41 37   4
Vatandaş Dayanışması Partisi 2 2  
Ana Vatan Partisi 1 1  
Azerbaycan Demokratik Islahatlar Siyasi Partisi 1 1  
Azerbaycan Demokratik Maarifçilik Partisi 1 1  
Azerbaycan Sosyal Demokrat Partisi 1 1  
Azerbaycan Sosyal Refah Partisi 1 1  
Büyük Kuruluş Partisi 1 1  
Bütün Azerbaycan Halk Cephesi Partisi 1 1  
Millî Diriliş Hareketi Partisi 1 1  
Vahdet Partisi 1 1  
Vatandaş Birliği Partisi 1 1  
Toplam 125 115   10

MilletvekilleriDüzenle

Seçim Çevresi Milletvekili Siyasi Parti Değişiklik
1 sayılı Şerur-Sederek Vasıf Talıbov Yeni Azerbaycan Partisi
2 sayılı Şerur İsa Habibbeyli
3 sayılı Babek-Kengerli-Nahçıvan Settar Möhablıyev Bağımsız
4 sayılı Nahçıvan Şehir Eldar İbrahimov Yeni Azerbaycan Partisi
5 sayılı Şahbuz-Babek Siyavuş Nevruzov
6 sayılı Culfa-Babek Ülviyye Hamzayeva
7 sayılı Ordubad-Culfa Kudret Hasanguliyev Bütün Azerbaycan Halk Cephesi Partisi
8 sayılı Binegedi 1. Azay Guliyev Bağımsız
9 sayılı Binegedi 2. Kemalettin Gafarov Yeni Azerbaycan Partisi
10 sayılı Binegedi 3. Mader Musayev Bağımsız
11 sayılı Karadağ Aydın Hüseynov Yeni Azerbaycan Partisi
12 sayılı Karadağ-Binegedi-Yasamal Mihail Zabelin
13 sayılı Hazar-Pirallahı Rauf Aliyev
14 sayılı Hazar Mihriban Aliyeva Milletvekilliği düşürüldü.
15 sayılı Yasamal 1. Ülvi Guliyev Bağımsız
16 sayılı Yasamal 2. Ayten Mustafayeva
17 sayılı Yasamal 3. Elşat Hasanov Milletvekilliği düşürüldü.
18 sayılı Nerimanov-Nizami Rasim Musabeyov
19 sayılı Nerimanov 1. Hikmet Mammadov Yeni Azerbaycan Partisi
20 sayılı Nerimanov 2. Adil Aliyev Bağımsız
21 sayılı Nesimi 1. Melahet İbrahimkızı Yeni Azerbaycan Partisi
22 sayılı Nesimi 2. Asım Mollazade Azerbaycan Demokratik Islahatlar Siyasi Partisi
23 sayılı Nesimi-Sebail Ziyad Sametzade Bağımsız
24 sayılı Nizami 1. Rövneg Abdullayev Yeni Azerbaycan Partisi
25 sayılı Nizami 2. Sadakat Valiyeva
26 sayılı Sabuncu 1. Fazıl Mustafa Büyük Kuruluş Partisi
27 sayılı Sabuncu 2. Dilare Cebrailova Yeni Azerbaycan Partisi
28 sayılı Sabuncu 3. Eldar Guliyev Bağımsız
29 sayılı Sebail Şemsettin Hacıyev Yeni Azerbaycan Partisi
30 sayılı Surahanı 1. Sevinc Fataliyeva
31 sayılı Surahanı 2. Ferec Guliyev Millî Diriliş Hareketi Partisi
32 sayılı Surahanı 3. Ağacan Abıyev Yeni Azerbaycan Partisi
33 sayılı Hatai 1. Hüseynbala Miralamov
34 sayılı Hatai 2. Fuat Muradov Bağımsız Milletvekilliği düşürüldü.
35 sayılı Hatai 3. Aras Alizade Azerbaycan Sosyal Demokrat Partisi
36 sayılı Hatai 4. Samet Seyidov Yeni Azerbaycan Partisi
37 sayılı Nizami 1.
(Gence)
Pervin Kerimzade
38 sayılı Nizami 2.
(Gence)
Nagif Hamzayev
39 sayılı Kepez 1.
(Gence)
Hanlar Fatiyev
40 sayılı Kepez 2.
(Gence)
Musa Guliyev
41 sayılı Sumgayıt 1. Mirzecan Halilov
42 sayılı Sumgayıt 2. Tahir Mirkişili
43 sayılı Sumgayıt 3. Muhtar Babayev Milletvekilliği düşürüldü.
44 sayılı Sumgayıt-Hızı Hacı Salayev Bağımsız
45 sayılı Abşeron Oktay Esedov Yeni Azerbaycan Partisi
46 sayılı Şirvan Rafael Cebrailov Bağımsız İstifa
47 sayılı Mingeçevir Aydın Mirzezade Yeni Azerbaycan Partisi
48 sayılı Yevlah İlham Mammadov
49 sayılı Yevlah-Mingeçevir Ali Hüseynli
50 sayılı Abşeron-Kobustan Zeynep Hanlarova Bağımsız
51 sayılı Kusar Azer Badamov
52 sayılı Kuba Vahid Ahmedov
53 sayılı Kuba-Kusar Yevda Abramov Yeni Azerbaycan Partisi Vefat etti.
54 sayılı Şabran-Siyezen Tahir Süleymanov
55 sayılı Haçmaz Şehir Eldeniz Selimov
56 sayılı Haçmaz Kasaba İlham Aliyev
57 sayılı Kürdemir Müslüm Mammadov Bağımsız
58 sayılı Kürdemir-Hacıgabul Rafael Hüseynov Vatandaş Dayanışması Partisi
59 sayılı Salyan Aliağa Hüseynov Bağımsız
60 sayılı Salyan-Neftçala Fezail Ağamalı Ana Vatan Partisi
61 sayılı Neftçala Arif Rehimzade Yeni Azerbaycan Partisi
62 sayılı Saatlı Eflatun Amaşov Bağımsız
63 sayılı Sabirabad 1. Elçin Guliyev Yeni Azerbaycan Partisi
64 sayılı Sabirabad 2. Rüstem Halilov Milletvekilliği düşürüldü.
65 sayılı Saatlı-Sabirabad-Kürdemir Ehliman Emiraslanov
66 sayılı Bilesuvar Hanhüseyin Kazımlı Azerbaycan Sosyal Refah Partisi
67 sayılı Celilabad Şehir Malik Hasanov Yeni Azerbaycan Partisi
68 sayılı Celilabad Köy Mirkazım Kazımov
69 sayılı Celilabad-Bilesuvar-Masallı Fezail İbrahimli Vatandaş Dayanışması Partisi
70 sayılı Masallı Şehir Neriman Aliyev Yeni Azerbaycan Partisi
71 sayılı Masallı Köy Elmira Kasımova Bağımsız
72 sayılı Yardımlı-Masallı Musa Kasımlı
73 sayılı Lenkeran Şehir Rufat Guliyev
74 sayılı Lenkeran Köy Hadı Recepli Yeni Azerbaycan Partisi
75 sayılı Lenkeran-Masallı Civanşir Paşazade
76 sayılı Lenkeran-Astara Ziyafet Askerov
77 sayılı Astara Reşat Mahmudov
78 sayılı Lerik İkbal Mammadov
79 sayılı İmişli Esabil Kasımov
80 sayılı İmişli-Beylegan Cengiz Kasımzade Bağımsız
81 sayılı Beylegan Şahin İsmailov Yeni Azerbaycan Partisi
82 sayılı Ağcabedi Tahir Rzayev
83 sayılı Ağcabedi-Füzuli Agil Abbas Bağımsız
84 sayılı Füzuli Bahar Muradova Yeni Azerbaycan Partisi
85 sayılı Şamahı İlhan Süleymanov Bağımsız
86 sayılı İsmayıllı Nevruzali Aslanov
87 sayılı Ağsu-İsmayıllı Tahir Kerimli Vahdet Partisi
88 sayılı Göyçay Sabir Hacıyev Vatandaş Birliği Partisi
89 sayılı Göyçay-Ağdaş Elman Nesirov Yeni Azerbaycan Partisi
90 sayılı Ağdaş Cavid Osmanov
91 sayılı Ucar Vüsal Hüseynov Millrtvekilliği düşürüldü.
92 sayılı Zerdab-Ucar Jale Aliyeva Bağımsız
93 sayılı Berde Şehir Gevher Bahşaliyev
94 sayılı Berde Köy Zahit Oruç
95 sayılı Terter Sahib Alıyev
96 sayılı Goranboy-Naftalan Mahir Aslanov
97 sayılı Goranboy-Ağdam-Terter Ağalar Valiyev Yeni Azerbaycan Partisi
98 sayılı Şemkir Şehir Sahibe Gafarova
99 sayılı Şemkir Köy Sona Aliyeva
100 sayılı Şemkir-Daşkesen Kamran Bayramov
101 sayılı Hanlar-Daşkesen Rövşen Rzayev Bağımsız Milletvekilliği düşürüldü.
102 sayılı Samuh-Şemkir Valeh Alaskerov
103 sayılı Gedebey Sevinç Hüseynova Yeni Azerbaycan Partisi
104 sayılı Gedebey-Tovuz Refik Mammadhasanov Bağımsız
105 sayılı Tovuz Ganire Paşayeva
106 sayılı Tovuz-Kazah-Ağstafa Ülviyye Ağayeva
107 sayılı Kazah Kamran Nebizade
108 sayılı Ağstafa Nizami Caferov Yeni Azerbaycan Partisi
109 sayılı Balaken Nesip Mahamaliyev
110 sayılı Zagatala Elşen Musayev Azerbaycan Demokratik Maarifçilik Partisi
111 sayılı Zagatala-Balaken Kamile Aliyeva Yeni Azerbaycan Partisi
112 sayılı Kah Azer Kerimli Bağımsız
113 sayılı Şeki Şehir Yakub Mahmudov Yeni Azerbaycan Partisi
114 sayılı Şeki Köy 1. Ali Masimli Bağımsız
115 sayılı Şeki Köy 2. Cevanşir Feyziyev
116 sayılı Kebele Fettah Haydarov
117 sayılı Oğuz-Kebele Agiye Nahçıvanlı Yeni Azerbaycan Partisi
118 sayılı Ağdam Şehir Bahtiyar Aliyev Bağımsız
119 sayılı Ağdam Köy Bahtiyar Sadıkov Yeni Azerbaycan Partisi
120 sayılı Cebrail-Gubadlı Astan Şahverdiyev Vefat etti.
121 sayılı Laçın Mahir Abbaszade
122 sayılı Hankendi Flora Kasımova Bağımsız
123 sayılı Kelbecer Cavid Kurbanov Yeni Azerbaycan Partisi
124 sayılı Şuşa-Füzuli-Hocalı-Hocavend Elman Mammadov
125 sayılı Zengilan-Kubatlı İmamverdi İsmailov

NotlarDüzenle

Ayrıca BakınızDüzenle

KaynakçaDüzenle