Aybüke Pusat

Türk oyuncu ve model

Aybüke Pusat, (d. 25 Şubat 1995, Ankara) Türk dizi oyuncusudur.[1][2] Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Bale Bölümünden mezundur. Daha sonra Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümüne devam etmiştir. 2014 yılında Miss Turkey yarışmasında üçüncü olmuştur. İlk rol aldığı yapım olan Medcezir dizisinde Elif karakteriyle televizyon kariyerine başlamıştır. Daha sonra O Hayat Benim ve Familya dizilerinde rol almıştır. 2017-2018 yılları arasında ise Tolga Sarıtaş, Serhat Kılıç ve Mehmet Özgür ile birlikte Söz dizisinde rol almıştır.[1]

Aybüke Pusat
Doğum 25 Şubat 1995 (1995-02-25) (27 yaşında)
Ankara, Türkiye
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 2014-günümüz

FilmografisiDüzenle

Televizyon
Yıl Yapım Rol Notlar Kanal
2014-2015 Medcezir Elif Denizer Yardımcı oyuncu Star TV
2015 Beş Kardeş Zeynep Kanal D
2014-2016 O Hayat Benim Başrol oyuncusu FOX
2016 Familya Su Beyoğlu
2017-2018 Söz Bahar Kutlu Star TV
2018 Şahin Tepesi Verda Özden atv
2019 Her Yerde Sen Selin Sever FOX
2022-günümüz Sıfırıncı Gün Nisan TV8
İnternet
Yıl Yapım Rol Notlar Platform
2021 50m2 Dilara Adıvar Başrol oyuncusu Netflix
2022 Hayaller ve Hayatlar Güneş beIN CONNECT
Alef: Mâl-i Hülya Defne Andıç BluTV
Sinema
Yıl Yapım Rol Notlar Yönetmen
2019 Kapı Nardin Sezgin Başrol oyuncusu Nihat Durak
Reklam
Yıl Şirket Marka
2019 Unilever Signal
2020 P&G Gillette Venus
2022 Hummel

Ödülleri ve adaylıklarıDüzenle

Ödüller ve adaylıkları
Yıl Ödül Töreni Kategori Proje Sonuç
2018 2.İKÜ Kariyer Onursal Ödülleri Yılın En Beğenilen Kadın Dizi Oyuncusu Söz Kazandı
45. Pantene Altın Kelebek Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu Adaylık
2019 46. Pantene Altın Kelebek Ödülleri En İyi Romantik Komedi Dizisi Kadın Oyuncu Her Yerde Sen Adaylık
En İyi Dizi Çifti (Selin & Demir) Kazandı[3]
2021 GQ Man of The Year Eşitlik Ödülü Kazandı

KaynakçaDüzenle

  1. ^ a b "Aybüke Pusat kimdir?". Milliyet. 28 Şubat 2018. 14 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Haziran 2018. 
  2. ^ "Aybüke Pusat kimdir? Kaç yaşındadır?". Kanal 7. 2 Aralık 2017. 12 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Haziran 2018. 
  3. ^ "46. Pantene Altın Kelebek 2020 Ödüllerini kazanan isimler". Mynet. 5 Temmuz 2020. 9 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Temmuz 2020. 

Dış bağlantılarDüzenle