Aybüke Pusat

Türk oyuncu ve model

Aybüke Pusat (d. 25 Şubat 1995, Ankara), Türk oyuncusudur.

Aybüke Pusat
AybukePusat
Doğum25 Şubat 1995 (28 yaşında)
Ankara, Türkiye
MeslekOyuncu
Etkin yıllar2014-günümüz

Hayatı ve kariyeri değiştir

25 Şubat 1995 tarihinde Ankara'da doğdu. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Bale Bölümünden mezundur. Daha sonra Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümüne devam etmiştir. 2014 yılında Miss Turkey yarışmasında üçüncü olmuştur. İlk rol aldığı yapım olan Medcezir dizisinde "Elif" karakteriyle televizyon kariyerine başlamıştır. Daha sonra O Hayat Benim ve Familya dizilerinde rol almıştır. 2017-2018 yılları arasında ise Tolga Sarıtaş, Serhat Kılıç ve Mehmet Özgür ile birlikte Söz dizisinde rol almıştır.[1]

Filmografisi değiştir

Televizyon
Yıl Yapım Rol Oyunculuk türü Kanal
2014-2015 Medcezir Elif Denizer Yardımcı oyuncu Star TV
2015 Beş Kardeş Zeynep Kanal D
2015-2016 O Hayat Benim Zeynep FOX
2016 Familya Su Beyoğlu Başrol oyuncusu
2017-2018 Söz Bahar Kutlu Star TV
2018 Şahin Tepesi Verda Özden atv
2019 Her Yerde Sen Selin Sever FOX
2022-2023 Sıfırıncı Gün Nisan Ergün TV8
2023-günümüz Teşkilat Neslihan Erdemsoy TRT 1
İnternet
Yıl Yapım Rol Oyunculuk türü Platform
2021 50m2 Dilara Adıvar Başrol oyuncusu Netflix
2022 Hayaller ve Hayatlar Güneş beIN CONNECT
Alef: Mâl-i Hülya Defne Andıç BluTV
Sinema
Yıl Yapım Rol Oyunculuk türü Yönetmen
2019 Kapı Nardin Sezgin Başrol oyuncusu Nihat Durak
Kaynak:[2][3][4][5][6]
Reklamları
Yıl Şirket Marka Kaynak
2019 Unilever Signal [7][8][9]
2020 P&G Gillette Venus [10][11][12]
2022 Hummel [13][14][15]

Ödülleri ve adaylıkları değiştir

Yıl Ödül töreni Kategori Proje Kaynak Sonuç
2018 2.İKÜ Kariyer Onursal Ödülleri Yılın En Beğenilen Kadın Dizi Oyuncusu Söz [16][17] Kazandı
45. Pantene Altın Kelebek Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu [18][19] Adaylık
2019 46. Pantene Altın Kelebek Ödülleri En İyi Romantik Komedi Dizisi Kadın Oyuncu Her Yerde Sen [20][21] Adaylık
En İyi Dizi Çifti (Selin & Demir) [22] Kazandı
2021 GQ Man of The Year Eşitlik Ödülü [23][24] Kazandı

Kaynakça değiştir

  1. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; Milliyet isimli refler için metin sağlanmadı (Bkz: Kaynak gösterme)
  2. ^ "Aybüke Pusat | SinemaTürk". www.sinematurk.com. 1 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ocak 2024. 
  3. ^ "Aybüke Pusat Filmleri - Sinemalar.com - Sinemalar.com -". www.sinemalar.com. 1 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ocak 2024. 
  4. ^ "Aybüke Pusat | Actress". IMDb. 8 Kasım 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ocak 2024. 
  5. ^ "Aybüke Pusat oynadığı dizi filmler - Diziler.com". www.diziler.com. 
  6. ^ "Aybüke Pusat filmografi". Beyazperde. 1 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ocak 2024. 
  7. ^ "Gülüşünüz sizi anlatır". 14 Eki 2019. 1 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ocak 2024. 
  8. ^ "Signal White Now Relansman Daveti | Vogue Türkiye". Vogue. 1 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ocak 2024. 
  9. ^ "Ünlü isimler, Signal White Now re lansmanında bir araya geldi- HABERCHANNEL.COM - Güncel Haberler - Son Dakika Haberleri". www.haberchannel.com. 1 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ocak 2024. 
  10. ^ "Aybüke Pusat ile Her Gün Pürüzsüzlüğün Sırrını Keşfet!". 1 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ocak 2024 – www.youtube.com vasıtasıyla. 
  11. ^ Solution, Blueprint Digital. "Aybüke Pusat, Gillette Venus'ün Türkiye'deki ilk marka elçisi oldu". www.thebrandage.com. 1 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ocak 2024. 
  12. ^ "Aybüke Pusat, Gillette Venus'ün Türkiye'deki ilk marka elçisi oldu". haberglobal.com.tr. 1 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ocak 2024. 
  13. ^ "Hummel x Aybüke Pusat iş birliği: #SenKararVer". L'Officiel Turkiye - Lüks Moda Dergisi. 1 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ocak 2024. 
  14. ^ "Hummel'ın Yeni Yüzü Aybüke Pusat Oldu | Marketing Türkiye". www.marketingturkiye.com.tr. 14 Mart 2023. 1 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ocak 2024. 
  15. ^ "hummel Mindful Training x Aybüke Pusat". 1 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ocak 2024 – www.youtube.com vasıtasıyla. 
  16. ^ "Çorbada Tuzun Olsun Kariyer Onursal Ödülleri | T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi". www.iku.edu.tr. 1 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ocak 2024. 
  17. ^ "(Görüntülü Haber) İKÜ Kariyer Onursal Ödülleri 39 dalda sahiplerini buldu". www.hurriyet.com.tr. 27 Nis 2018. 1 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ocak 2024. 
  18. ^ "45. Pantene Altın Kelebek'te final turu başladı!". ranini.tv. 17 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ocak 2024. 
  19. ^ "45. Pantene Altın Kelebek'te Final Turu Başladı!". www.turkiyehaberajansi.com. 12 Aralık 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ocak 2024. 
  20. ^ "46. Pantene Altın Kelebek adayları kimler? 2020 Altın Kelebek aday listesi". Ahaber. 9 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ocak 2024. 
  21. ^ "46. Pantene Altın Kelebek oylamasında final turu başladı!". ranini.tv. 1 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ocak 2024. 
  22. ^ "46. Pantene Altın Kelebek 2020 Ödüllerini kazanan isimler". Mynet. 5 Temmuz 2020. 9 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Temmuz 2020. 
  23. ^ "Men of the Year 2021 Eşitlik Ödülü: Aybüke Pusat". GQ. 1 Oca 2022. 1 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ocak 2024. 
  24. ^ "GQ Men Of The Year 2021 ödülleri sahiplerini buldu!". Habertürk. 19 Aralık 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 

Dış bağlantılar değiştir