Aybüke Pusat

Türk oyuncu ve model

Aybüke Pusat, (d. 25 Şubat 1995, Ankara) Türk dizi oyuncusudur.[1][2] Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Bale Bölümünden mezundur. Daha sonra Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümüne devam etmiştir. 2014 yılında Miss Turkey yarışmasında üçüncü olmuştur. İlk rol aldığı yapım olan Medcezir dizisinde Elif karakteriyle televizyon kariyerine başlamıştır. Daha sonra O Hayat Benim ve Familya dizilerinde rol almıştır. 2017 yılında Tolga Sarıtaş, Serhat Kılıç ve Mehmet Özgür ile birlikte Söz dizisinde rol almıştır.[1]

Aybüke Pusat
Doğum 25 Şubat 1995 (1995-02-25) (26 yaşında)
Ankara, Türkiye
Milliyet Türk
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 2014-günümüz

FilmografiDüzenle

Televizyon
Yıl Yapım Rol Kanal
2014-2015 Medcezir Elif \ Yardımcı Karakter Star TV
2015 Beş Kardeş Zeynep / Yardımcı Karakter Kanal D
2015-2016 O Hayat Benim Zeynep \ Yardımcı Karakter FOX
2016 Familya Su Beyoğlu \ Başrol FOX
2017-2018 Söz Doktor Bahar Kutlu Karasu \ Başrol Star TV
2018 Şahin Tepesi Verda Özden \ Başrol Atv
2019 Her Yerde Sen Selin Sever \ Başrol FOX
İnternet
Yıl Yapım Rol Not
2020 50m2 Dilara Netflix
Film
Yıl Yapım Rol
2019 Kapı Nardin
Reklam
Yıl Şirket Marka
2019 Unilever Signal
2020 P&G Gillette Venus

Ödülleri ve adaylıklarıDüzenle

Yıl Ödül Töreni Kategori Proje Sonuç
2018 2.İKÜ Kariyer Onursal Ödülleri Yılın En Beğenilen Kadın Dizi Oyuncusu Söz(dizi) Kazandı
45. Pantene Altın Kelebek Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu Adaylık
2020 46. Pantene Altın Kelebek Ödülleri En İyi Romantik Komedi Dizisi Kadın Oyuncu Her Yerde Sen Adaylık
En İyi Dizi Çifti (Selin & Demir) Kazandı[3]

KaynakçaDüzenle

  1. ^ a b "Aybüke Pusat kimdir?". Milliyet. 28 Şubat 2018. 14 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Haziran 2018. 
  2. ^ "Aybüke Pusat kimdir? Kaç yaşındadır?". Kanal 7. 2 Aralık 2017. 12 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Haziran 2018. 
  3. ^ "46. Pantene Altın Kelebek 2020 Ödüllerini kazanan isimler". Mynet. 5 Temmuz 2020. 9 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Temmuz 2020.