Ayce Kartal

(Ayçe Kartal sayfasından yönlendirildi)

Ayce Kartal, (d. 1977, İstanbul) Yönetmen.

ÖzgeçmişDüzenle

2000 yılında Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Animasyon Bölümü mezunu olan Ayce Kartal 2000-2004 yılları arasında aynı fakültede Araştırma Görevlisi olarak çalışmış ve yüksek lisans eğitimine başlamıştır. 2006 yılında UNSW COFA Time based Arts bölümünde doktora hazırlık bölümünü tamamlayan sanatçı 2009 yılında burslu kazandığı New York Film Academy, Film Directing bölümünden mezun olmuştur. Halen Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Grafik Bölümünde Sanatta Yeterlilik eğitimine devam eden Ayce Kartal bağımsız olarak yönetmenlik çalışmalarına devam etmektedir. Sanatçı ulusal ve uluslararası film festivallerinde birçok başarıya imza atmış, 2008 yılında Türkiye’ye animasyon kategorisinde ilk uluslararası birincilik ödülünü kazandıran yönetmen olmuştur.

Jüri ÜyelikleriDüzenle

  • 22. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali, Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması Jüri Üyesi, 2015[1]
  • TISFEST uluslararası Film Festivali, Animasyon Kategorisi, Jüri Üyesi, 2014
  • 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, Kısa Film Kategorisi, Ön Jüri Üyesi, 2012
  • 2. Uluslararası Kral Midas Kısa Film Festivali Jüri Üyesi, 2012
  • ODTU Short Film Festival Jüri Üyesi, 2007

FilmografiDüzenle

  • 2013 Tornistan / Backward Run[2]
  • 2013 Moşiler Yürüyor
  • 2013 0,5 Seconds Later
  • 2012 Frederic
  • 2011 Bir Dakika Lütfen
  • 2011 Magnus Nottingham
  • 2009 Malfunction
  • 2009 Bilinçli Ol Trafik Kurallarına Uy
  • 2008 Klonistan/Cloneopolis
  • 2007 Bu da Benim kentim/This is the City of Mine
  • 2007 The Landing
  • 2006 Beyinsiz/Brainless
  • 2005 Right Side

ÖdülleriDüzenle

  • 2015 Prix de Qualité, Centre national du cinéma et de l'image animée (CNC), FRANCE (Tornistan) [3]
  • 2015 Mentions Spéciales du Jury International, Festival du Film Court en Plein Air de Grenoble, FRANCE (Tornistan) [4]
  • 2015 Grand Prix, Trés Court International Film Festival, 2015,FRANCE (Tornistan) [5]
  • 2015 1st. Prize, The Economist Newspaper Video Contest, UK (Tornistan)
  • 2014 En İyi Yabancı Film/Best Foreign Film Award, 17 th International Shortfilm festival Cortolovere, Lovere, ITALY(Tornistan)
  • 2014 Radical Democracy European Video Challenge,En İyi Film Ödülü, Varşova, Polonya (Tornistan)
  • 2014 10. AKBANK Kısa Film Festivali, En İyi Animasyon Ödülü (Tornistan)
  • 2013 25. Uluslararası İstanbul Kısa Film Festivali, En İyi Animasyon Ödülü (Tornistan)
  • 2013 50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Kısa Film Yarışması, Jüri Özel Ödülü (Tornistan)[6]
  • 2013 20. Uluslararası Adana Altın Koza Akdeniz Ülkeleri Uluslararası Kısa Film Yarışması, En İyi Kısa Canlandırma Film Ödülü (Tornistan / Backward Run)[7][8]
  • 2013 T.C Emniyet Genel Müdürlüğü, Karayolu Trafik Güvenliği Animasyon Film Yarışması, 2.lik Ödülü (Moşi'ler Yürüyor)
  • 2013 9. AKBANK Kısa Film Festivali, Mansiyon Ödülü (0,5 Seconds Later)
  • 2012 PIMAPEN Kısa Film Yarışması, En İyi Animasyon Ödülü (Frederic)
  • 2012 Fatih Üniversitesi Kristal Klaket Kısa Film Yarışması, En İyi Animasyon Ödülü (Magnus Nottingham)
  • 2012 LIONS Uluslararası Kısa Film Yarışması, 2.lik Ödülü (Magnus Nottingham)
  • 2012 23. Uluslararası Ankara Film Festivali, En İyi Animasyon Ödülü (Magnus Nottingham)
  • 2011 Ankara Mimarlar Odası, Çocuk Ve Mimarlık Film Yarışması, En İyi Film Ödülü (Magnus Nottingham)
  • 2011 Ankara Mimarlar Odası, Çocuk Ve Mimarlık Film Yarışması, 2.lik Ödülü (Magnus Nottingham)
  • 2011 T.C Emniyet Genel Müdürlüğü, Karayolu Trafik Güvenliği Kısa Metrajlı (Spot) Film Yarışması (Bir Dakika Lütfen)
  • 2011 Dünya Göz Hastanesi Kısa Film Yarışması, 2.lik Ödülü (Magnus Notthingham)
  • 2010 7. Metro Grup Kısa Film Yarışması, En İyi Film Ödülü (Malfunction)
  • 2010 7. Metro Group Kısa Film Yarışması, Meydan ve Çevre Ödülü, En İyi Film Ödülü (Klonistan)
  • 2010 21. Uluslararası Istanbul Kısa Film Festivali, En İyi Animasyon Ödülü (Malfunction)
  • 2010 10. Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali, En İyi Animasyon Ödülü (Malfunction)
  • 2010 21.Uluslararası Istanbul Kısa Film Festivali Hollanda Kraliyet Başkonsolosluğu, En Yaratıcı Film Ödülü (Malfunction)
  • 2010 1. Uluslararası Smyrna Kısa Film Festivali, En İyi Animasyon Ödülü, (Malfunction)
  • 2010 21. Ankara Uluslararası Film Festivali Ulusal Kısa ve Canlandırma Film Yarışması, Canlandırma Dalında En İyi Film Ödülü (Malfunction)
  • 2009 T.C Emniyet Genel Müdürlüğü, Karayolu Trafik Güvenliği Kısa Metrajlı (Spot) Film Yarışması, 3.lük Ödülü (Bilinçli Ol Trafik Kurallarına Uy)
  • 2009 Manisa Altın Üzüm Kısa Film Festivali, En İyi Animasyon Ödülü (Malfunction)
  • 2009 4. JCI Crossroads Uluslararası Kısa Film Festivali Üçüncülük Ödülü, (Klonistan)[9]
  • 2008 6. Uluslararası PAM Kısa Film Festivali, En İyi Animasyon Ödülü (Klonistan)
  • 2008 2. Uluslararası Beylikdüzü Film Festivali, En İyi Animasyon Ödülü (Klonistan)
  • 2008 I. Rotary Uluslararası Kısa Film Festivali, En İyi Animasyon Ödülü (Klonistan)
  • 2008 Deprem Aklımızda Hayat Önümüzde 10. Yıl Anma Etkinlikleri Kısa Film Yarışması, 3.Lük Ödülü (Klonistan)
  • 2007 18. Ankara Uluslararası Film Festivali Ulusal Kısa ve Canlandırma Film Yarışması, Canlandırma Dalında En İyi Film Ödülü (Beyinsiz)
  • 2007 14. Adana Altın Koza Film Festivali, En İyi Animasyon Ödülü (The Landing)
  • 2007 Mehtap TV International Film Festival, Mansiyon Ödülü (This is the City of Mine)
  • 2007 Shaken Stars Almaty International Film Festival, Uluslararası Kategori En İyi Animasyon Film Ödülü (This is the City of Mine)
  • 2006 3.SONY BMG Ulusal Kısa Film Festivali, En İyi Animasyon Ödülü (Beyinsiz)
  • 2006 Kısa Çek Uzun Olsun Film Festivali, En İyi Animasyon Ödülü (Beyinsiz)
  • 2006 Kısa Çek Uzun Olsun Film Festivali, En İyi Yönetmen Ödülü (Beyinsiz)
  • 2006 18. Uluslararası Ankara Film Festivali, En İyi Animasyon Ödülü (Beyinsiz)
  • 2005 2.SONY BMG Ulusal Kısa Film Festivali En İyi Animasyon Ödülü (Right Side)

Dış bağlantılarDüzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "22. Altın Koza Uluslararası Akdeniz Kısa Film Yarışması Jürileri". Altın Koza. 20 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Aralık 2015. 
  2. ^ Kartal, Ayce. "Tornistan / Backward Run". 23 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Kasım 2013. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 19 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Eylül 2015. 
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 23 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Eylül 2015. 
  5. ^ http://www.trescourt.com/en/news/17th-edition-awards
  6. ^ "50'nci Altın Portakal Kapanış Töreni ve Ödüller". Altinportakal.org.tr. 12 Ekim 2013. 29 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Kasım 2013. 
  7. ^ "2013 Ödülleri". Golden Boll Film Festival. 2013. 3 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Kasım 2013. 
  8. ^ "First awards of the Golden Boll presented" (İngilizce). Hürriyet Daily News. 20 Eylül 2013. Erişim tarihi: 29 Kasım 2013. 
  9. ^ "Klonistan". KameraArkasi.org. 3 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Kasım 2013.