Ayça Erturan

Türk oyuncu

Ayça Erturan (d. 1 Ağustos 1983, İstanbul), Türk oyuncudur.[1]

Ayça Erturan
Doğum 1 Ağustos 1983 (1983-08-01) (39 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Eğitim Marmara Üniversitesi Radyo-Televizyon Bölümü
Meslek Oyuncu, senarist
Etkin yıllar 2004-günümüz
Evlilik
Oğulcan Kırca (e. 2014)
Çocuk(lar) Nova Kırca (d. 2021)

BiyografiDüzenle

Ayça Erturan, ilk, orta ve liseyi İstanbul'da bitirdi. Annesi ev hanımı, babası ise bankacıdır. Tiyatroya M.S.M. kursları ile başladı. Marmara Üniversitesi Radyo-Televizyon Bölümünde okurken aynı zamanda Pera Güzel Sanatlar'da oyunculuk eğitimi aldı. Çeşitli televizyon dizilerinde, reklam filmlerinde ve tiyatro oyunlarında yer aldı. Hâlen Beşiktaş Kültür Merkezi Mutfak bünyesinde sahneye çıkmaya devam etmektedir.

FilmografisiDüzenle

TV Dizileri
Yıl Yapım Rol Notlar
2004 Avrupa Yakası Banu Konuk oyuncu
2006 Bir Demet Tiyatro Ayça Yardımcı oyuncu
2008-2010 Çok Güzel Hareketler Bunlar Ayça Başrol oyuncusu/Senaryo yazarı
2013 Yağmurdan Kaçarken Lidya Başrol oyuncusu
2015-2016 Evli ve Öfkeli Dilek Başrol oyuncusu
2017-2018 Kadın Yeliz Ünsal Yardımcı oyuncu
2021 Akıncı Filiz Yardımcı oyuncu
Yakında Maviye Sürgün Zehra Başrol oyuncusu
Sinema ve TV Filmleri
Yıl Yapım Rol Notlar
2009 Neşeli Hayat Nilüfer Yardımcı oyuncu
2010 Çok Filim Hareketler Bunlar - Başrol oyuncusu
2012 Bir Kurabiye Masalı - Başrol oyuncusu/Kısa film
2015 Aşk Nerede Biricik Başrol oyuncusu
TAKIM: Mahalle Aşkına! - Yardımcı oyuncu
2022 Müstakbel Damat Yardımcı oyuncu

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Ayça Erturan ~ Sinematurk.com". 5 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ekim 2016. 

Dış bağlantılarDüzenle