Antique (müzik grubu)

1999 yılında iki Yunan asıllı şarkıcının bir araya gelmesiyle oluşturulan müzik grubu

Antique, 1999 yılında İsveç'te Elena Paparizu (d.1982) ve Nikos Panayotidis (d.1979) adlarındaki iki Yunan asıllı şarkıcının bir araya gelmesiyle oluşturulan müzik grubudur. Laika ve pop müzik tarzı şarkılar yapan grup, Kopenhag'da düzenlenen 2001 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Yunanistan'ı temsil etmiş ve üçüncülük kazanmıştır. Grup, Yunanistan ve İsveç'in dışında Kıbrıs Cumhuriyeti, Almanya, İskandinavya ülkeleri ve İtalya'da da tanınmaktaydı.

Antique
Başladığı yer  İsveç
 Yunanistan
Tarzlar Laika, Dans pop
Etkin yıllar 1999-2003
Müzik şirketi V2 Records, Bonnier Music, Virgin Schallplatten, KA Music, Urban Records, Popular Records

DiskografiDüzenle

AlbümDüzenle

  • 1999 -Mera Me Ti Mera
  • 2001 -I would Die For You
  • 2002 -Me Logia Ellinika
  • 2003 -Alli Mia Fora
  • 2003 -Blue Love
  • 2004 -Very Best Of

EPDüzenle

  • 2000 -"Antique EP"
  • 2002 -"Dance: Re-mixes + Videos"

Video KlipleriDüzenle

  • 1999: "Opa Opa"
  • 1999: "Opa Opa" (International)
  • 1999: "Dinata Dinata"
  • 2000: "Mera Me Ti Mera"
  • 2001: "(I Would) Die for You"
  • 2001: "(I Would) Die for You/Tha Pethaina Gia Sena"
  • 2001: "Follow Me"
  • 2001: "Why? (Mellan)" (feat. Slavi Trifonov)
  • 2002: "Follow Me (O,ti Theleis)"
  • 2002: "Me Logia Ellinika"
  • 2002: "Kainourgia Agapi"
  • 2003: "Alli Mia Fora"
  • 2003: "Moro Mou"
  • 2003: "Moro Mou (My Baby)"

DerlemeDüzenle

  • 2003 -"Collector's Edition"
  • 2004 -"Very Best of Antique"
  • 2006 -"Antique Collection: Hits & Remixes"

TekliDüzenle

  • 1999 -Opa Opa
  • 1999 -Dinata Dinata
  • 2000 -Mera Me Ti Mera
  • 2001 -Die For You
  • 2001 -Ligo Ligo
  • 2001 -Why
  • 2002 -Moro Mou
  • 2002 -Alli Mia Fora
  • 2003 -Follow Me(O Ti Thelis)
  • 2003 -Me Logia Ellinika
  • 2003 -Kainourgia Agapi
  • 2003 -Time To Say Goodbye
  • 2003 -List Of Lovers

ÖdüllerDüzenle

  • En iyi dans şarkısı ("Opa Opa", 2000)

Eurovision

  • 147 puan ile 3. oldu (2001)

Yunanistan müzik ödülleri

  • En iyi grup (2001)

MAD Video Musik ödülleri

  • En iyi çıkış ve en iyi video dalında (Elena Paparizou "Alli Mia Fora", 2004)

Dış bağlantılarDüzenle