Andrés García (24 Mayıs 1941, Santo Domingo - 4 Nisan 2023, Acapulco, Meksika), Dominikli-Meksika aktör.[1]

Andrés García
Doğum24 Mayıs 1941(1941-05-24)
Santo Domingo, Dominik Cumhuriyeti
Ölüm4 Nisan 2023 (81 yaşında)
Acapulco, Meksika
MeslekOyuncu
Etkin yıllar1967–2023
EvlilikSandra Vale
Çocuk(lar)3

Yaşamı ve kariyeri değiştir

García, 24 Mayıs 1941'de Santo Domingo, Dominik Cumhuriyeti'nde doğdu.[2] 1967'de başladığı oyunculuk kariyerini 2023 yılındaki ölümüne kadar sürdürdü. Meksika Sineması'nın Altın Dönemi'nin ve Latin Amerika'nın en tanınmış usta oyuncularından birisiydi.[1] Ağırlıklı TV yapımı pembe dizilerde gördüldü. En çok; Pedro Jose Donoso rolünde olduğu El cuerpo del deseo, Javier rolünde olduğu Mujeres engañadas ve Davis rolünde olduğu King of Texas adlı yapımlarla akıllarda kaldı.

Özel yaşamı ve ölümü değiştir

Sandra Vale ile olan evliliğinden üç çocuk sahibi olan García, 4 Nisan 2023'te Acapulco, Meksika'da siroz nedeniyle 81 yaşında öldü.[3]

Filmografi değiştir

  • 2007: El Pantera .... Rubio Barrios (2007–2008)
  • 2002: Hospital Central (2002–2007)
  • 2005: El cuerpo del deseo .... Pedro Jose Donoso
  • 2005: La última noche .... Fabián
  • 2004: El Cristo de plata
  • 2002: King of Texas .... Davis
  • 2002: Detras del paraíso
  • 1999-2000: Mujeres engañadas .... Javier Duarte (1999-2000)
  • 1999: Puppet .... Gandolier
  • 1998-1999: El Privilegio De Amar .... Andrés Duval (Luciana'nın eşi ve Victor Manuel'in babası) (1998-1999)
  • 1997: Noi siamo angeli ... yada: "We Are Angels"
  • 1996: Los matones de mi pueblo
  • 1996: Con toda el alma .... Daniel Linares
  • 1995: Morir mil muertes
  • 1995: El tigre Murrieta
  • 1994: El justiciero
  • 1994: El jinete de acero .... Pedro Grande
  • 1992: Perros de presa ... yada: Los fugitivos (Meksika)
  • 1991: La mujer prohibida .... Hernán Gallardo
  • 1990: Sueño y despertar de Aurelio Marítimo
  • 1990: El magnate .... Gonzalo
  • 1990: El día de los Albañiles IV
  • 1990: Herencia maldita
  • 1989: Programado para morir
  • 1989: Entre compadres te veas
  • 1989: Que viva el merengue y la lambada
  • 1989: Deuda saldada
  • 1989: Buscando la muerte
  • 1988: Solicito marido para engañar .... Fabián Conde Mariscal
  • 1988: Mi fantasma y yo
  • 1988: Los plomeros y las ficheras
  • 1988: Mi nombre es coraje .... Juan
  • 1987: El niño y el Papa .... Carlos
  • 1987: Asesino nocturno
  • 1986: Los Amantes del Señor de la Noche .... Amante de Amparo
  • 1986: El hijo de Pedro Navaja .... Pedro Navaja
  • 1986: Río de oro .... Rodolfo
  • 1986: El cafre
  • 1986: Herencia maldita
  • 1985: Sangre en el Caribe
  • 1985: Toña machetes
  • 1985: La risa alarga la vida y algo mas
  • 1985: Tú o nadie .... Antonio Lombardo
  • 1984: Pedro Navaja .... Pedro Navaja
  • 1983: Dos de abajo
  • 1983: Las modelos de desnudos
  • 1983: Chile picante .... (bölüm: "La Infidelidad") ... yada: "Sexo a la Mexicana"
  • 1983: El día del compadre .... Pepe
  • 1983: Sexo vs. sexo
  • 1983: La venganza de Maria
  • 1983: Se me sale cuando me río
  • 1983: El Cazador de demonios .... Melquiades Franco
  • 1983: Inseminación artificial
  • 1982: Una gallina muy ponedora ... yada: Amor a navaja libre
  • 1982: La leyenda del tambor ... yada: El niño del tambor (Meksika) ... yada: Timbaler del Bruc (Meksika)
  • 1981: D.F./Distrito Federal
  • 1981: Mi nombre es Sergio, soy alcoholico
  • 1981: Las mujeres de Jeremías .... Pancho
  • 1981: El sexo sentido
  • 1981: El macho bionico
  • 1980: Las cabareteras
  • 1980: Mírame con ojos pornográficos .... Jose de Lugo ... yada: "El sexologo"
  • 1980: Las tentadoras
  • 1980: Carnada ... yada: "La pasión del fenix"
  • 1980: El siete vidas
  • 1980: Dos hermanos murieron
  • 1980: Amigo
  • 1980: Y ahora, que?
  • 1980: El jinete de la muerte
  • 1979: Muñecas de medianoche
  • 1979: Nora la rebelde
  • 1979: Day of the Assassin .... Beltron
  • 1979: Encuentro en el abiso .... Scott
  • 1979: El giro, el pinto, y el Colorado
  • 1979: Carlos el terrorista .... Carlos
  • 1978: Cyclone .... Andrés
  • 1978: Bermude: la fossa maledetta .... Andres Montoya
  • 1978: El cuatro dedos
  • 1978: The Bermuda Triangle .... Alan
  • 1978: Cuchillo .... Cuchillo
  • 1978: Suave, cariño, muy suave
  • 1978: Manaos .... Carmelo Sierra ... yada: Rebelión en la selva (Meksika)
  • 1977: La llamada del sexo ... yada: Dulcemente morirás por amor (Meksika)
  • 1977: Tintorera .... Miguel
  • 1976: El trinquetero
  • 1975: Aventuras de un caballo blanco y un niño
  • 1975: Paloma .... Daniel
  • 1974: La amargura de mi raza
  • 1974: La corona de un campeon
  • 1973: Morirás con el sol (Motociclistas suicidas) .... Carlos Rodríguez
  • 1973: El principio
  • 1973: Besos, besos... y mas besos
  • 1973: Ana del aire .... Jorge
  • 1973: Adios, New York, adios
  • 1972: Nadie te querrá como yo .... Javier
  • 1972: El negocio del odio
  • 1972: El carruaje .... Teniente Azcárate
  • 1972: Las gemelas .... Leonardo Lobo
  • 1971: Velo de Novia
  • 1971: Los destrampados
  • 1970: Paraíso .... Lauro
  • 1970: La rebelion de las hijas
  • 1970: El cinico .... Rogelio
  • 1970: Los juniors
  • 1970: Juan el desalmado
  • 1970: Las tres magnificas
  • 1970: Tres amigos
  • 1970: La sonrisa del diablo .... Carlos
  • 1969: Super Colt 38 .... Roy
  • 1969: Minifaldas con espuelas
  • 1969: Pacto diabólico
  • 1968: Los asesinos .... Joseph Nelson
  • 1968: House of Evil .... Beasley
  • 1968: Muchachas, muchachas, muchachas
  • 1967: Chanoc .... Chanoc ... yada: "Aventuras de mar y selva"

Tiyatro değiştir

  • "Juguetes Para el Matrimonio"
  • "Las Buenas Personas"
  • "Las Buenas Imagenes Publicas"
  • "Accidente Conyugal"
  • "Amor es"
  • "La Libelula"
  • "Las Locuras del Sexo"
  • "Un Loco Genial"
  • "Las Mentiras Blancas y la Comedia Negra"
  • "Me Dicen Pedro, el Hombre de la Navaja"

Kaynakça değiştir

  1. ^ a b "Andrés García: Mis años en RD fueron muy felices". 5 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Temmuz 2023. Mis años en República Dominicana fueron los más felices de mi vida, lo que más recuerdo son mis visitas a Boca Chica, Haina y mis tardes en el Malecón. 
  2. ^ "Notable personalities of the Spanish republic - SBHAC". 10 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Temmuz 2023. 
  3. ^ Muere Andrés García tras su lucha contra la cirrosis hepática 5 Nisan 2023 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. (İspanyolca)

Dış bağlantılar değiştir