Anderson Paak

(Anderson .Paak sayfasından yönlendirildi)

Brandon Paak Anderson (d. 8 Şubat 1986), sahne adı ile Anderson .Paak, Amerikalı müzik sanatçısı. Oxnard, Kaliforniya çıkışlı sanatçı, müzik yaşamının ilk yıllarında Breezy Lovejoy sahne adını kullanmaktaydı. Dr. Dre'nin sahibi olduğu plak şirketi Aftermath Entertainment'in bir sanatçısıdır. Solo kariyerinin yanında, prodüktör Knxwledge ile birlikte NxWorries grubunun iki üyesinden biridir.

Anderson .Paak
Anderson .Paak (2015).
Genel bilgiler
Doğum adı Brandon Paak Anderson
Unvanı Breezy Lovejoy
Doğum 8 Şubat 1986 (1986-02-08) (33 yaşında)
Oxnard, Kaliforniya, ABD
Tarzlar Hip hop, R&B
Meslekler Şarkıcı, söz yazarı, rapçi, prodüktör
Çalgılar Vokal, davul, perküsyon, klavye
Etkin yıllar 2009–günümüz
Müzik şirketi Steel Wool, OBE, Art Club, Aftermath
İlişkili hareketler NxWorries, Dr. Dre, Rapsody, Kaytranada, Watsky, DJ Premier
Resmî site andersonpaak.com

Müzik yaşamıDüzenle

2011 yılında Los Angeles müzik çevrelerinde tanınmaya başlayan Paak, Sa-Ra grubundan Shafiq Husayn ile çalışmaya başladı. O.B.E. Vol.1 adını taşıyan albümünü 2012 yılı ortalarında piyasaya çıkardı. Bu arada American Idol yarışmacısı Haley Reinhart'ın davulculuğunu yaptı.[1] 2013 sonlarında tamamı cover şarkılardan oluşan Cover Art adlı bir EP yayınladı.[2] Ağustos 2014'te, Watsky'nin All You Can Do albümünün prodüktörlüğünü üstlendi.[3] Paak, ilk stüdyo albümü Venice'i 28 Ekim 2014'te yayınladı.[4] Dr. Dre'nin Ağustos 2015'te yayınlanan Compton albümündeki altı şarkıda yer aldı ve tüm dünyada tanınmaya başladı.[3]

Malibu adını taşıyan ikinci stüdyo albümünü 15 Ocak 2016'da piyasaya çıkardı.[5] Schoolboy Q, Rapsody, The Game ve Talib Kweli gibi isimlerin konuk olduğu albümün prodüktörlüğünü 9th Wonder, Madlib, Hi-Tek ve Kaytranada gibi isimler üstlendi.[6] Ocak 2016'da, sanatçının Dr. Dre'nin sahibi olduğu plak şirketi Aftermath Entertainment ile anlaşma yaptığı duyuruldu.[7] Bu dönemde Tokimonsta, Kaytranada, The Game, DJ Premier, Macklemore & Ryan Lewis, Kaytranada, Snakehips, Schoolboy Q ve Mac Miller gibi çok sayıda isimle çalışmalar yaptı. Son olarak 21 Ekim 2016'da, NxWorries'in Yes Lawd! adlı stüdyo albümü Stones Throw Records etiketiyle piyasaya çıktı.[8]

DiskografiDüzenle

Stüdyo albümleri
  • O.B.E. Vol. 1 (2012) (Breezy Lovejoy adıyla)
  • Lovejoy (2012) (Breezy Lovejoy adıyla)
  • Venice (2014)
  • Malibu (2016)
  • Yes Lawd! (2016) (Knxwledge ile, NxWorries adıyla)
EP'leri
  • Violets Are Blue (2010) (Breezy Lovejoy adıyla)
  • Cover Art (2013)
  • The Anderson .Paak EP (2015) (Blended Babies ile)
  • Link Up & Suede (2015) (Knxwledge ile, NxWorries adıyla)

Ödülleri ve adaylıklarıDüzenle

Grammy ÖdülleriDüzenle

Yıl Aday gösterilen çalışma Kategori Sonuç Ref
2017 Kendisi En İyi Yeni Sanatçı Adaylık [9]
Malibu En İyi Urban Contemporary Albümü Adaylık

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Weiss, Jeff (27 Kasım 2013). "R&B singer Anderson Paak has a curious new project". LA Weekly. 3 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ekim 2016. 
  2. ^ "Cover Art". Bandcamp. 22 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ocak 2016. 
  3. ^ a b Trammell, Matthew (5 Ağustos 2015). "Meet Anderson .Paak, The L.A. Savant All Over Dr. Dre's New Album". The Fader. 27 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ekim 2016. 
  4. ^ Reeves, Mosi (1 Kasım 2014). "10 New Artists You Need To Know: November 2014 – Anderson Paak". Rolling Stone. 7 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ekim 2016. 
  5. ^ Pearce, Sheldon (15 Ocak 2016). "Review: Anderson .Paak More Than Makes Up for Lost Time on 'Malibu'". Spin. 17 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ekim 2016. 
  6. ^ Platon, Adelle (3 Aralık 2015). "Anderson .Paak to Release Second Album 'Malibu' (Exclusive)". Billboard. 13 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ocak 2016. 
  7. ^ Moore, Sam (24 Şubat 2016). "Aftermath's New Signing Anderson .Paak: 'Dr Dre Didn't Know What Snapchat Was!'". NME. 28 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ekim 2016. 
  8. ^ Hermann, Andy (25 Temmuz 2015). "Anderson .Paak's Long, Hard Road to Fame Was Worth the Wait". LA Weekly. Erişim tarihi: 27 Temmuz 2016. 
  9. ^ "2017 Grammy Awards: Complete list of nominees". Los Angeles Times. 6 Aralık 2016. 14 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Aralık 2016. 

Dış bağlantılarDüzenle