Altay (şarkıcı)

Altay (d. 1970, Rize), Türk pop müziği sanatçısı.

Altay
Doğum adı Mehmet Altay Biber[1]
Doğum 1970 (50-51 yaşında)
Rize, Türkiye
Tarzlar Pop
Meslekler Şarkıcı
Çalgılar Vokal
Etkin yıllar 2000-günümüz

İlk albümü 30 yaşındayken, 2000 yılında çıktı. Nisan 2009'da ise "Sana Bayılıyorum" ve 20 Mayıs 2010'da ise "Şekil A" albümü çıktı.

DiskografisiDüzenle

AlbümleriDüzenle

  • 2000 - Kalpsizsin
  • 2001 - Yolcu Yolunda Gerek
  • 2002 - Seninle
  • 2004 - Anadolu'dan Dünyaya
  • 2006 - Öyle Olsun
  • 2007 - Zor Bulursun
  • 2009 - Sana Bayılıyorum
  • 2013 - Berduş
  • 2017 - Ziyaret

EP'leriDüzenle

  • 2010 - Şekil A
  • 2015 - Bay Bay

Single'larıDüzenle

  • 2011 - Elma
  • 2014 - Bi'şey Söyle (Tekli)
  • 2016 - Yolcu Yolunda Gerek
  • 2018 - Kalp Gözüm
  • 2019 - Keşke Aramasaydın
  • 2020 - İki Satır

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "MÜYORBİR Asil Üye Listesi" (PDF). muyorbir.org. 19 Nisan 2017 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Nisan 2017.