Alphataurus

Alphataurus, İtalya'nın Milan kentinde doğmuş progressive rock türünde müzik yapan bir gruptur. Grup, orijinal haliyle yalnızca Alphataurus adlı bir albüm yapmıştır. 1973 yılındaki bu albüm, Avrupa progressive rock camiasında olumlu eleştirilerle karşılaştıysa da grup kişisel nedenlerle daha fazla albüm yayımlamadı.

Ancak 1992 yılında grubun yayımlanmayan albümünden bazı parçalar ve demolar Dietro l'uragano ismiyle kaydedilerek satışa çıktı.

2009 yılında, orijinal gruptan iki üye Guido Wassermann ve Pietro Pellegrini yeniden sahneye döneceklerini ve albüm çalışmalarına başladıklarını açıkladırlar. Albüm çalışmaları başladıktan bir müddet sonra orijinal grupta bulunan davulcu Giorgio Santandrea tekrar gruba katıldığını duyurdu. Grup 2012 Mart ayında Live In Bloom adında bir canlı konser albümü yayımladı. Fakat bu albümden hemen önce Giorgio Santandrea gruptan ayrılmış, yerine Alessandro “Pacho” Rossi geçmişti.

İkinci stüdyo albümü AttosecondO, Eylül 2012'de yayımlandı ve 2013 yılında Live in Bloom ve AttosecondO'nin bass çalıcısı Fabio Rigamonti gruptan ayrıldı, yerine Marco Albanese geçti. 2013 yılının sonunda da Alessandro “Pacho” Rossi gruptam ayrılarak yerini Diego Mariani'ye bıraktı.

1973 ÜyeleriDüzenle

  • Pietro Pellegrini - klavye
  • Guido Wassermann - gitar/vokal
  • Alfonso Oliva - bas gitar
  • Giorgio Santandrea - davul
  • Michele Bavaro - vokal

Son ÜyeleriDüzenle

  • Pietro Pellegrini - klavye/synth
  • Guido Wassermann - gitar/vokal
  • Andrea Guizzetti - piyano/klavye/vokal
  • Marco Albanese - bas gitar/vokal
  • Diego Mariani - davul/perküsyon
  • Claudio Falcone - baş vokal/el perküsyon

DiskografiDüzenle

  • 1973 - Alphataurus
  • 1992 - Dietro l'uragano (yayımlanmamış demolar / provalar)
  • 2012 - Live in Bloom
  • 2012 - AttosecondO
  • 2014 - Prime Numbers (canlı konser DVD)

Ayrıca bakınızDüzenle

Dış bağlantılarDüzenle