Allen Garfield

Allen Garfield (doğum adı: Allen Goorwitz; 22 Kasım 1939, Newark, New Jersey – 7 Nisan 2020, Woodland Hills, Los Angeles, Kaliforniya), Amerikalı tanınmış aktör.

Allen Garfield 1986'da

Yaşamı ve kariyeriDüzenle

Oyunculuk kariyeri boyunca 100'ün üzerinde sinema filmi ve televizyon dizisinde rol aldı. Yer aldığı bazı yapımlar arasında; The Conversation (1974), Nashville (1975), The Stunt Man (1980), Beverly Hills Cop II (1987) ve The Ninth Gate (1999) vb. sayılabilir.

Garfield 22 Kasım 1939'da Newark, New Jersey'de Yahudi kökenli ailenin oğlu olarak doğdu. 1999'da ve 2004'te geçirdiği en az iki inmenin ardından sağlığına kavuştu.

ÖlümüDüzenle

Amerikalı tanınmış oyuncu Allen Garfield 7 Nisan 2020'de 2019-20 koronavirüs salgını esnadında yakalandığı KOVİD-19 hastalığı neticesinde Woodland Hills, Los Angeles, Kaliforniya'da 80 yaşında vefat etti.[1]

FilmografiDüzenle

Yılı Başlık Rolü Notlar Ref.
1968 Orgy Girls '69
1968 Greetings Smut Peddler [2]:143
1969 Putney Swope Elias, Jr.
1970 The Good, the Bad and the Beautiful Moreno
1970 Hi, Mom! Joe Banner [2]:130
1970 The Owl and the Pussycat Dress Shop Proprietor
1971 Roommates Martin Axborough
1971 Taking Off Norman
1971 Bananas Man on Cross [3]
1971 Cry Uncle! Jake Masters
1971 You've Got to Walk It Like You Talk It or You'll Lose That Beat Herby Moss
1971 The Organization Benjy
1971 Believe in Me Stutter
1972 Top of the Heap Taxi Driver
1972 The Candidate Klein [4]
1972 Get to Know Your Rabbit Vic [2]:139
1973 Slither Vincent J. Palmer
1973 The Marcus-Nelson Murders Mario Portello TV movie
1973 Deadhead Miles Juicy Brucey Uncredited
1974 Busting Carl Rizzo
1974 The Conversation Bernie Moran [5]
1974 The Front Page Kruger
1975 Nashville Barnett [4]
1976 The Commitment
1976 Gable and Lombard Louis B. Mayer [6]
1976 Mother, Jugs, and Speed Harry Fishbine
1976 Paco Padre
1978 Skateboard Manny Bloom
1978 The Brink's Job Vinnie Costa [4]
1979 Sketches of a Strangler Jack Garvey
1979 Fyre Preacher
1980 The Stunt Man Sam [4]
1980 One Trick Pony Cal van Damp
1981 One from the Heart Restaurant Owner
1981 Continental Divide Howard McDermott
1982 Der Stand der Dinge Gordon [5]
1983 The Black Stallion Returns Kurr
1983 Get Crazy Max Wolfe [7]
1984 Irreconcilable Differences Phil Hanner
1984 Teachers Carl Rosenberg [4]
1984 The Cotton Club Abbadabba Berman [4]
1986 Desert Bloom Mr. Mosol [4]
1987 Beverly Hills Cop II Harold Lutz [8]
1987 My Best Friend's Birthday Entertainment Magnate
1989 Night Visitor Zachary Willard
1989 Let It Ride Greenberg [9]
1990 Dick Tracy Reporter #1
1990 Club Fed Harrison Farnsworth IV
1991 Until the End of the World Gebrauchtwagenhändler [10]
1992 Citizen Cohn Abe Feller TV movie [11]
1992 Miracle Beach Magnus O'Leary
1992 Jack and His Friends Jack [12]
1993 Family Prayers Cantor [13]
1994 The Patriots Eagleman [14]
1995 Stuart Saves His Family Maitre D'
1995 Wild Side Dan Rackman
1995 Destiny Turns on the Radio Vinnie Vidivici [15]
1996 Diabolique Leo Katzman [16]
1997 Obsession Simon Frischmuth [17]
1997 The Elf Who Didn't Believe Twisp [18]
1998 Get a Job Mr. Berger / Psychiatrist
1999 The Ninth Gate Witkin
2001 The Majestic Leo Kubelsky [19]
2002 White Boy Mr. Rosen
2016 Chief Zabu Ben Sydney (final film role)
(filmed in 1986)
[20]

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Barnes, Mike (7 Nisan 2020). "Allen Garfield, Actor in 'The Conversation,' 'The Stunt Man' and 'Nashville,' Dies at 80". The Hollywood Reporter. 8 Nisan 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Nisan 2020. 
  2. ^ a b c Greven, David (2013). Psycho-Sexual: Male Desire in Hitchcock, De Palma, Scorsese, and Friedkin (İngilizce). University of Texas Press. ISBN 978-0-292-74202-4. Erişim tarihi: 8 Nisan 2020. 
  3. ^ Girgus, Sam B. (2002). The Films of Woody Allen (İngilizce). Cambridge University Press. s. 177. ISBN 978-0-521-00929-4. Erişim tarihi: 8 Nisan 2020. 
  4. ^ a b c d e f g Goldstein, Patrick (24 Şubat 1986). "ALLEN GARFIELD SHEDS HIS HEAVY REPUTATION". Los Angeles Times. Erişim tarihi: 8 Nisan 2020. 
  5. ^ a b Peary, Gerald (2013). Quentin Tarantino: Interviews, Revised and Updated (İngilizce). Univ. Press of Mississippi. s. 5. ISBN 978-1-61703-876-1. Erişim tarihi: 8 Nisan 2020. 
  6. ^ Ebert, Roger (9 Mart 1976). "Gable and Lombard movie review (1976) | Roger Ebert". www.rogerebert.com (İngilizce). 18 Nisan 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Nisan 2020. 
  7. ^ Maslin, Janet (14 Ekim 1983). "'Get Crazy,' Rock". The New York Times. 6 Mart 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Nisan 2020. 
  8. ^ Ebert, Roger (20 Mayıs 1987). "Beverly Hills Cop II movie review (1987) | Roger Ebert". www.rogerebert.com (İngilizce). 4 Nisan 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Nisan 2020. 
  9. ^ Holden, Stephen (19 Ağustos 1989). "Review/Film; A Racing Addict's Dream Comes True: One More Win". The New York Times. 19 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Nisan 2020. 
  10. ^ Sobczynski, Peter (18 Kasım 2015). "At Last!". www.rogerebert.com (İngilizce). 23 Nisan 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Nisan 2020. 
  11. ^ Scott, Tony (21 Ağustos 1992). "Hbo Pictures Citizen Cohn". Variety (İngilizce). 7 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Nisan 2020. 
  12. ^ Thomas, Kevin (22 Ekim 1993). "MOVIE REVIEW : 'Jack and His Friends': A Trying Trip". Los Angeles Times. Erişim tarihi: 8 Nisan 2020. 
  13. ^ Rainer, Peter (16 Temmuz 1993). "MOVIE REVIEW : 'Family Prayers': Helping This Gambler Is a Losing Effort". Los Angeles Times. Erişim tarihi: 8 Nisan 2020. 
  14. ^ Levy, Emanuel (23 Mayıs 1994). "The Patriots Les Patriotes". Variety (İngilizce). Erişim tarihi: 8 Nisan 2020. 
  15. ^ Ebert, Roger (28 Nisan 1995). "Destiny Turns On The Radio movie review (1995) | Roger Ebert". www.rogerebert.com (İngilizce). 4 Nisan 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Nisan 2020. 
  16. ^ Ebert, Roger (22 Mart 1996). "Diabolique movie review & film summary (1996) | Roger Ebert". www.rogerebert.com (İngilizce). 4 Nisan 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Nisan 2020. 
  17. ^ "OBSESSION | British Board of Film Classification". www.bbfc.co.uk. 23 Nisan 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Nisan 2020. 
  18. ^ "The Elf Who Didn't Believe – review | cast and crew, movie star rating and where to watch film on TV and online". Radio Times (İngilizce). 23 Nisan 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Nisan 2020. 
  19. ^ "THE MAJESTIC | British Board of Film Classification". www.bbfc.co.uk. 22 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Nisan 2020. 
  20. ^ Linden, Sheri (27 Ekim 2016). "'Chief Zabu': Film Review". The Hollywood Reporter (İngilizce). 19 Nisan 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Nisan 2020. 

Dış bağlantılarDüzenle