Alexandra Lamy

Alexandra Paulette Mathilde Lamy (d. 14 Ekim 1971[1]), Fransız oyuncu.

Alexandra Lamy
Alexandra Lamy Cannes 2011.jpg
Alexandra Lamy 2011 Cannes Film Festivali'nde
Doğum Alexandra Paulette Mathilde Lamy
14 Ekim 1971 (1971-10-14) (49 yaşında)
Villecresnes, Val-de-Marne, Fransa
Meslek Oyuncu
Evlilik Thomas Jouannet
(1995-2003; bir çocuk)
Jean Dujardin
(2009-2013)
Çocuk(lar) 1

FilmografiDüzenle

Yılı Başlık Rolü Yönetmen Notlar
1995 Les garçons de la plage TV dizisi (1 bölüm)
Le miracle de l'amour Emmanuel Fonlladosa TV dizisi (1 bölüm)
1996 La croisière Foll'amour TV dizisi (1 bölüm)
Les années fac Natacha TV dizisi (1 bölüm)
1997 Un malade en or Sylvain Madigan TV filmi
1998 Les années bleues Martine Colette Maitre TV dizisi (1 bölüm)
1999 Une femme d'honneur Virginie Philippe Monnier TV dizisi (1 bölüm)
Mes amis Michel Hazanavicius
Petit jeu de mort Christophe Devauchelle Short
1999-2003 Un gars, une fille Alex / "Chouchou" TV dizisi (439 bölüm)
1999 Un gars, une fille Guy A. Lepage
Sylvain Roy
Special guest in the bölüm "À Paris"; reprised her role from the French series
2002 Visite guidée Anne Gastini Caroline Roucoux
Hervé Thébault
Short
À l'abri des regards indiscrets Pin-up Ruben Alves
Hugo Gélin
Short
2003 Même pas mal Caroline Roucoux (2)
Hervé Thébault (2)
Short
Rien que du bonheur Manuela Denis Parent
Livraison à domicile Denise Bruno Delahaye
2005 L'antidote Elisabeth Fréoli Vincent De Brus
Brice de Nice Alice de Nice James Huth
Au suivant! Joséphine Messner Jeanne Biras
Vive la vie Maud Yves Fajnberg
2006 On va s'aimer Elodie Ivan Calbérac
The Ant Bully Nurse Hova John A. Davis
2007 Deux sur la balançoire Clara Mosca Yves Di Tullio
Bernard Murat
TV filmi
Cherche fiancé tous frais payés Alexandra Aline Issermann
2008 Palizzi Mme Molina Jean Dujardin TV dizisi (2 bölüm)
Modern Love Marianne Stéphane Kazandjian
2009 Ricky Katie François Ozon
Lucky Luke Belle James Huth (2)
A.D.A.: L'argent des autres Cathy Dominique Thiel TV filmi
2010 Le mystère Clautylde Jean-Teddy Filippe
2011 Possessions Gladys Castang Éric Guirado
2012 The Players Lisa Emmanuelle Bercot
L'oncle Charles Louise Étienne Chatiliez
Cendrillon au Far West Cinderella's voice Pascal Hérold
J'enrage de son absence Mado Sandrine Bonnaire
2013 Le débarquement The Host TV dizisi (1 bölüm)
De toutes nos forces Claire Amblard Nils Tavernier
2014 Never on the First Night Julie Melissa Drigeard
2015 Le petit joueur Emmanuel Joucla
Bis Caroline Dominique Farrugia
Une chance de trop Dr. Alice Lambert François Velle TV dizisi (6 bölüm)
2016 Back to Mom's Stéphanie Mazerin Éric Lavaine
2018 Tout le monde debout Florence Franck Dubosc

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Séverine Tavennec, « Alexandra Lamy - « Je voulais être gardienne de chèvres » », L'Étudiant, französisch, abgerufen am 27. Şubat 2012

Dış bağlantılarDüzenle