Sandrine Bonnaire

Sandrine Bonnaire (d. 31 Mayıs 1967), Fransız oyuncu. Hollywood filmleri de dahil olmak üzere 40'tan fazla filmde rol aldı.

Sandrine Bonnaire
Sandrine Bonnaire Deauville 2012.jpg
Doğum 31 Mayıs 1967 (1967-05-31) (54 yaşında)
Gannat, France
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1982–günümüz
Evlilik
Guillaume Laurant (e. 2003)

Sandrine Bonnaire Allier Auvergne bölgesinde yer alan Gannat kasabasında doğdu. Orta hâlli işçi sınıfı on bir çocuklu ailenin yedinci çocuğudur. Oyunculuk kariyerine 1983 yılında 16 yaşındayken başladı Maurice Pialat'ın yönettiği cinsel içerikli film À nos Amours 'ta Parisli bir kızı oynadı. Kendisine bu filmdeki rolü dolayısıyla 1984 yılında Umut Veren En İyi Kadın Oyuncu dalında César Ödülü verildi.

FilmografiDüzenle

  • À nos amours (1983)
  • Blanche et Marie (1984)
  • Çatısız Kuralsız (1985)
  • Police (1985)
  • Sous le soleil de Satan (1987)
  • Jeanne la Pucelle I - Les batailles (1994)
  • Jeanne la Pucelle II - Les prisons (1994)
  • La cérémonie (1995)
  • Never Ever (1996)
  • Secret défense (1998)
  • Au coeur du mensonge (1998)
  • Leste-Oeste - O Amor no Exílio (1999)
  • Senhorita (2000)
  • Femme Fatale (2002)
  • Confidências muito íntimas (2004)
  • Resistance (2006)

Dış bağlantılarDüzenle