Akın Akınözü

Türk oyuncu

Akın Süreyya Akınözü (d. 22 Eylül 1990; Ankara), Türk oyuncu.

Akın Akınözü
Doğum Akın Süreyya Akınözü
22 Eylül 1990 (1990-09-22) (31 yaşında)
Ankara, Türkiye
Milliyet  Türkiye
Eğitim CRAFT Oyunculuk Atölyesi
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 2014-günümüz

Hayatı ve kariyeriDüzenle

Akınözü, 1990 yılında Ankara’da dünyaya geldi. Büyük Kolej mezunu olarak lise hayatını tamamlayan Akınözü, General Studies IC Berkeley Applied Math(Uygulamalı Matematik) alanında da lisans eğitimi aldı.Üniversite hayatını bitirdikten sonra oyunculuğa yöneldi ve o yönde eğitimler aldı. 2015 yılında yayına başlayan Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisi ile ilk kez televizyon ekranlarında boy gösterdi. Asıl çıkışını ise 2019-2021 yılları arasında yayımlanan Hercai dizisinde hayat verdiği Miran karakteriyle yakalamıştır.

TartışmaDüzenle

"Olay" iddiasıDüzenle

Hercai dizisinin genel koordinatörü olan Suat Erdoğmuş tarafından Akın Akınözü'nün "sette olay çıkardığı ve küfürler ettiği" gerekçesiyle hakkında suç duyurusunda bulunduğu açıklandı. Erdoğmuş, Akınözü'nün bazı zamanlarda sete alkollü ve geç geldiğini, hakaret edici söylemlerde bulunduğunu ifade etti; kendisi hakkında savcılığa verdiği beyanı "aslı astarı olmayan" olarak nitelendirdi ve sete 5 veya 6 saat geç gelmesinden ötürü final bölümü üzerinde çeşitli değişiklikler yapılması zorunda kaldığını belirtti.[1]

Akınözü, ilk olarak sessiz kalmayı tercih ettiğini belirterek ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve dolayısıyla açıklama yapma yükümlülüğü altına girdini söyledi. 19 Nisan 2021'de sahne öncesi hazırlığın yapıldığı esnada karavanda bulunduğunu belirtti ve set sorumlusunun, kendisiyle ilgili bir aksaklık olmamasına rağmen tehdit içerikli söylemlerde bulunduğunu ve hakaret ettiğini söyledi. Olayın ardından ilgili resmî makamlara müracaat ettiğini açıkladı.[2] Dava hala sürüyor, gizliliğini koruyor. Akın Akınözü'nü yakından tanıyan insanlar,set arkadaşları ve sete konuk giden misafirler her zaman Akın Akınözü'nün disiplin ve özveriyle işini yapmaya çalıştığını söylerler

FilmografiDüzenle

Diziler
Yıl Başlık Rolü Notlar
2015-2016 Muhteşem Yüzyıl Kösem İvan Ali Yardımcı karakter
2016 Arkadaşlar İyidir Yunus Çağlayan Başrol Oyuncusu
2017-2018 Aslan Ailem Murat Aslan Başrol oyuncusu
2018-2019 Payitaht: Abdülhamid Ömer Yardımcı karakter
2019-2021 Hercai Miran Aslanbey(Şadoğlu) Başrol oyuncusu
2021-2022 Kaderimin Oyunu Cemal Kaya Başrol Oyuncusu
Sinema
Yıl Başlık Rolü Notlar
2014 Azrail Gaffur Yardımcı Karakter

Ödüller ve AdaylıklarDüzenle

Yıl Ödül Kategori Proje Sonuç
2019 24.Altın Objektif Ödülleri Drama Dizi Erkek Oyuncu Hercai Kazandı
2020 6.Ayaklı Gazete Ödülleri En İyi Dizi Çifti (Reyyan&Miran) Kazandı
Nona TV Dizi Ödülleri Mr.Nova Kazandı
En İyi Çift (Reyyan&Miran) Kazandı
46.Altın Kelebek Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Adaylık
En İyi Dizi Çifti (Reyyan&Miran) Adaylık
Premios Telenovelas Espana Ödülleri En Yakışıklı Erkek Oyuncu Kazandı

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Koordinatör bir bir anlattı İllallah ettiren Akın Akınözü'nün yaptıkları yeni değilmiş - Son Dakika Magazin". Sondakika.com. 24 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Nisan 2021. 
  2. ^ "Hercai'nin yıldızını savcılığa şikayet etti!". haberglobal.com.tr. 24 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Nisan 2021. 

Dış bağlantılarDüzenle