Ahu Yağtu

Türk model ve oyuncu

Ahu Yağtu (d. 11 Temmuz 1978, İzmir) Türk oyuncu ve model.

Ahu Yağtu
Doğum 11 Temmuz 1978 (1978-07-11) (43 yaşında)
İzmir, Türkiye
Milliyet  Türkiye
Eğitim Akademi İstanbul Gösteri Sanatları Bölümü
Sahika Tekand Oyunculuk Atölyesi
Ajans K.U.M Agency[1]
Önem Günal Agent Management[2]
Evlilik Doğan Akçura (2000–2005)
Cem Yılmaz (2012–2013)
Çocuk(lar) Kemal Yılmaz (d. 2012)
Ebeveyn(ler) Hülya Yörük
Hasan Neşet Yağtu[3]

HayatıDüzenle

Ahu Yağtu, 11 Temmuz 1978 yılında İzmir'de dünyaya geldi. Çocuk yaşta model olmaya karar verince İzmir'den İstanbul'a taşındı. 2003 yılında Biri Bizi Gözetliyor yarışma programında sunuculuk yaptı ve çeşitli reklam filmlerinde rol aldı. 2000 yılında Cankat Doğan Akçura ile evlendi. 2005 yılında boşandı. 10 Mart 2012 yılında Pera Palace Hotel'de Cem Yılmaz ile evlendi.[4] 2013 yılında boşandı. Cem Yılmaz'dan sonra adı birçok kişiyle anıldı ve uzun bir süredir içecek fabrikaları olan Efe Dursun ile ilişkisi ortaya çıktı. İş insanı yakın bir zamanda sevgilisiyle Barselona'da yaptığı paylaşımla aşkını ilan etti.[5]

Ahu Yağtu, Bebek'te Second Chance isimli vintage butik sahibidir. Aktif olarak podyum yaşantısını sürdürmektedir, Türkiye’nin en iyi birkaç modelinden birisidir. Ayrıca Ahu Yağtu oyunculuk dışında stil danışmanlığı ve moda tasarımcılığı da yapmaktadır.[6]

FilmografiDüzenle

Film
Yıl Yapım Rol Notlar
2010 Bir Avuç Deniz Aylin Kargın Çatak
2017 Arif v 216 Pervin
2019 Hilal, Feza and Other Planets Profesör Doktor
Televizyon
Yıl Yapım Rol Notlar
2001 90-60-90 Esin
2003 Biri Bizi Gözetliyor Kendisi Sunucu
2005 Savcının Karısı Ece
2006 29-30 Nil
2006 Arka Sokaklar Füsun
2007 Kavak Yelleri Duygu Yetiş
2007 Komiser Nevzat Zeynep
2008 Cin Geçidi Televizyon filmi
2011 Canım Babam Jülide
2011 Aşk ve Ceza Pelin
2011 Bir Çocuk Sevdim Begüm
2016 Paramparça Candan Soylu
2017–2019 Kadın Pırıl Nalbantoğlu
2021– Kardeşlerim Suzan Ercan Atakul
Tiyatro
Yıl Yapım Rol Notlar
2018 Closer – Sevgi Neden Yetmez Anna
2020 Karanlıkta Komedi Clea

ReklamDüzenle

Yıl Yapım Notlar
2018 Marks & Spencer Ahu Yağtu'nun Tatil Bavulu[7] Marka Yüzü
Marks & Spencer Ahu Yağtu'nun Londra Stili[8]
Marks & Spencer Ahu Yağtu'nun Londra Stili[9]
Marks & Spencer Ahu Yağtu'nun Anneler Günü Hediye Seçimleri [10]
Marks & Spencer Marka Dostu Ahu Yağtu Elle Dergisinin Sorularını Yanıtlıyor![11]
Marks & Spencer Marka Dostu Ahu Yağtu Elle Kapağında[12]
Marks & Spencer Ahu Yağtu'nun Gömlek ve Bluz Seçimleri[13]
Marks & Spencer Ahu Yağtu’nun Favori Elbiseleri[14]
Marks & Spencer Ahu Yağtu'yla Blazer Ceket Stili[15]
Marks & Spencer Ahu Yağtu'nun Triko Seçimleri[16]
Marks & Spencer Ahu Yağtudan Denim İpuçları Teaser[17]
Marks & Spencer Ahu Yağtu'nun Seçtikleri Mağazalarda[18]
Marks & Spencer Ahu Yağtu X Marks & Spencer[19]
Marks & Spencer Ahu Yağtu, Marks & Spencer’ın İlkbahar/Yaz koleksiyonlarını yorumluyor[20]
Marks & Spencer Ahi Yağtu ile Gardırobumun Vazgeçilmezleri[21]
Marks & Spencer Ahu Yağtu X[22]
Elle Chats Wıth,[23]
2016 Kent Missbon[24]
2012 Markafoni Backstage[25]
Pamukbank
De Beers
Arçelik
Dalin
Rejoice
Akbank
Rinso
İpek Şampuan
Papia​

ÖdülleriDüzenle

Sonuç Yıl Ödül Kategori Yapım
Kazandı 2013 Elle Stil Ödülleri Yılın Stil İkonu Yok

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "K.U.M Agency". www.kumagency.com. 23 Temmuz 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ "Ahu Yağtu". www.onemgunal.com. 9 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ "Bana babalık mı yaptı - Magazin Haberleri". www.hurriyet.com.tr. 12 Ağustos 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Şubat 2021. 
  4. ^ "Ahu Yağtu Kimdir ? - Ahu Yağtu Hayatı ve Biyografisi". www.haberler.com. 14 Şubat 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Şubat 2021. 
  5. ^ "Cem Yılmaz'ın ardından Ahu Yağtu da aşkı buldu! - Gazeteciler". www.gazeteciler.com. 20 Mart 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Şubat 2021. 
  6. ^ "Ahu Yağtu". HÜRRİYET - ARAMA. 28 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Şubat 2021. 
  7. ^ "Ahu Yağtu'nun Tatil Bavulu". 12 Ağustos 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ağustos 2021 – www.youtube.com vasıtasıyla. 
  8. ^ "Ahu Yağtu'nun Londra Stili - Teaser". 12 Ağustos 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ağustos 2021 – www.youtube.com vasıtasıyla. 
  9. ^ "Ahu Yağtu'nun Londra Stili". 12 Ağustos 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ağustos 2021 – www.youtube.com vasıtasıyla. 
  10. ^ "Ahu Yağtu'nun Anneler Günü Hediye Seçimleri". 12 Ağustos 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ağustos 2021 – www.youtube.com vasıtasıyla. 
  11. ^ "Marks & Spencer Marka Dostu Ahu Yağtu Elle Dergisinin Sorularını Yanıtlıyor!". 8 Ağustos 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi – www.youtube.com vasıtasıyla. 
  12. ^ "Marks & Spencer Marka Dostu Ahu Yağtu Elle Kapağında". 12 Ağustos 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ağustos 2021 – www.youtube.com vasıtasıyla. 
  13. ^ Ahu Yağtu'nun Gömlek ve Bluz Seçimleri
  14. ^ "Ahu Yağtu'nun Favori Elbiseleri". 12 Ağustos 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ağustos 2021 – www.youtube.com vasıtasıyla. 
  15. ^ "Ahu Yağtu'yla Blazer Ceket Stili". 12 Ağustos 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ağustos 2021 – www.youtube.com vasıtasıyla. 
  16. ^ "Ahu Yağtu'nun Triko Seçimleri". 12 Ağustos 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ağustos 2021 – www.youtube.com vasıtasıyla. 
  17. ^ "Ahu Yağtudan Denim İpuçları Teaser". 12 Ağustos 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ağustos 2021 – www.youtube.com vasıtasıyla. 
  18. ^ "Ahu Yağtu'nun Seçtikleri Mağazalarda". 5 Ağustos 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi – www.youtube.com vasıtasıyla. 
  19. ^ Ahu Yağtu X Marks & Spencer
  20. ^ "Ahu Yağtu, Marks & Spencer'ın İlkbahar/Yaz koleksiyonlarını yorumluyor. | Teaser". 12 Ağustos 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ağustos 2021 – www.youtube.com vasıtasıyla. 
  21. ^ "Marks & Spencer ile Gardırobumun Vazgeçilmezleri". 12 Ağustos 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ağustos 2021 – www.youtube.com vasıtasıyla. 
  22. ^ "Ahu Yağtu X Marks & Spencer". 12 Ağustos 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ağustos 2021 – www.youtube.com vasıtasıyla. 
  23. ^ "AHU YAĞTU │ELLE CHATS WITH". 29 Temmuz 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi – www.youtube.com vasıtasıyla. 
  24. ^ "Kent Missbon". 8 Şubat 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi – www.youtube.com vasıtasıyla. 
  25. ^ "Ahu Yağtu markafoni Backstage". 30 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi – www.youtube.com vasıtasıyla. 

Dış BağlantılarDüzenle