Ahu Yağtu

Ahu Yağtu, (11 Temmuz 1978, Türkiye) Türk oyuncu ve modeldir. İlk defa kamera karşısına 2001 yılında 90-60-90 adlı programda esin olarak geçmiştir.[7]

Ahu Yağtu
Doğum 11 Temmuz 1978 (1978-07-11) (42 yaşında)
Milliyet  Türkiye
Eğitim Şahika Tekand Stüdyo Oyunculuk Eğitimi[1]
Meslek Dizi oyuncusu
Etkin yıllar 2001-günümüz
Boy 1,75 m (5 ft 9 in)
Kilo 56 kilogram (123 lb)[2]
Evlilik
Cem Yılmaz[3]
(e. 2012; b[4] 2013)
Çocuk(lar) Kemal[5] (d. 2012)
Ebeveyn(ler) Hülya Yörük
Hasan Neşet Yağtu[6]

Hayatı ve KariyeriDüzenle

Ahu Yağtu, 11 Temmuz 1978 İzmir’de doğmuştur. Çocuk yaşta model olmaya karar verince İzmir‘den İstanbul’a taşınmıştır. 2003 senesinde Biri Bizi Gözetliyor yarışma programında sunuculuk yapmış, çeşitli reklam filmlerinde rol almıştır. İstanbul Beşiktaş Bebek’te “Second Chance” isimli vintage butik sahibidir. Ahu Yağtu, aktif olarak podyum yaşantısını sürdürmektedir, Türkiye’nin en iyi birkaç modelinden birisidir. Ayrıca Ahu Yağtu oyunculuk dışiında stil danışmanlığı ve moda tasarımcılığı da yapmaktadır.[8]

Özel hayatıDüzenle

Ahu Yağtu ilk evliliğini 2000 senesinde 20 li yaşlarda Cankat Doğan Akçura ile yaptı. 2005 yılında boşandılar. 2. evliliğini ise Cem Yılmaz 10 Mart 2012 tarihinde Pera Palas Otel’de evlendi.[9] Ahu Yağtu boşandığı eşi Cem Yılmaz'dan sonra adı birçok kişiyle anılmış, uzun bir süredir içecek fabrikaları olan Efe Dursun ile ilişkisi ortaya çıktı. İş insanı yakın bir zamanda sevgilisiyle İspanya'nın Barselona şehrinde yaptığı paylaşımla aşkını ilan etti.[10]

FilmografiDüzenle

Sinema ve Televizyon[11]
Yıl Başlık Rolü Notlar
2001 90-60-90 Esin Dizi (Atv)
2005 Savcının Karısı Ece Dizi (Atv)
2006 29-30 Nil Dizi (Show TV)
2006 Arka Sokaklar Füsun Dizi (Kanal d)
2007 Kavak Yelleri Duygu Dizi (Kanal d)
2007 Komiser Nevzat Zeynep Dizi (Atv)
2008 Çin Seddi TV Filmi
2010 Bir Avuç Deniz Aylin Kargın Çatak Sinema
2011 Aşk ve Ceza Pelin Dizi (Atv)
2011 Bir Çocuk Sevdim Begüm Dizi (Atv)
2016 Paramparça Candan Dizi (Star TV)
2017 Arif v 216 Pervin Sinema
2019 Kadın Pırıl Dizi

(Fox TV)

2019 Hilal, Feza and Other Planets Profesör Doktor Sinema
2021 Kardeşlerim Suzan[12] Dizi (Atv)
Tiyatro[13]
Yıl Başlık Rolü Notlar
2018 Closer Sahneleyen Tiyatro: Jest Tiyatro
2020 Karanlıkta Kahraman Sahneleyen Tiyatro: İkinci Kat (Dada Salon Kabarett)

KaynakçaDüzenle

Dış bağlantılarDüzenle