Aarón Hernán

Aarón Hernán (İspanyolca:aˈɾon eɾˈnan; 20 Kasım 1930, Camargo, Chihuahua, Meksika - 26 Nisan 2020, Meksiko, Meksika), Meksikalı tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.[1]

Aarón Hernán
Aaron hernan.jpg
Doğum Aarón Hernández Rodríguez
20 Kasım 1930(1930-11-20)
Camargo, Chihuahua, Meksika
Ölüm 26 Nisan 2020 (89 yaşında)
Meksiko, Meksika
Meslek Oyuncu
Evlilik Edith Sánchez
Çocuk(lar) Aarón Hernández
Edith Hernández
Ebeveynler
  • José de la Luz Hernández (baba)
  • Amadita Rodríguez (anne)

Hayatı ve çalışmalarıDüzenle

Hernán 20 Kasım 1930'da Camargo, Chihuahua, Meksika'da doğdu.[2][2] Hernán oyunculuk kariyeri boyunca 100'ün üzerinde İspanyolca çekilen televizyon pembe dizisi ile 67 sinema filminde rol aldı. Ağırlıklı olarak yer aldığı televizyon yapımı pembe dizilerde rahip rolleriyle ekranlara geldi. Ayrıca Amerika Birleşik Devletleri yapımı iki sinema filmi olan Apolinar ve Black Wind 'de yer aldı.[3]

Özel yaşamı ve ölümüDüzenle

Evli iki çocuk sahibi olan Meksikalı emektar tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Aarón Hernán 26 Nisan 2020'de Meksiko, Meksika'da 89 yaşında öldü.[4]

FilmografiDüzenle

Pembe dizileriDüzenle

  • La sombra del pasado (2014-2015)
  • De que te quiero, te quiero (2013-2014)
  • Un refugio para el amor (2012)
  • Llena de amor (2010-2011)
  • Sortilegio (2009)
  • Tormenta en el paraíso (2007-2008)
  • Amor sin maquillaje (2007)
  • Código postal (2006-2007)
  • Alborada (2005-2006)
  • Barrera de amor (2005-2006)
  • Corazones al límite (2004)
  • Amarte es mi pecado (2004)
  • ¡Vivan los niños! (2002-2003)
  • Salomé (2001-2002)
  • Rayito de luz (2000-2001) (mini)
  • Cuento de Navidad (1999-2000) (mini)
  • Laberintos de pasión (1999-2000)
  • La mentira (1998)
  • Desencuentro (1997-1998)
  • Huracán (1997-1998)
  • Pueblo chico, infierno grande (1997)
  • Sentimientos ajenos (1996-1997)
  • La antorcha encendida (1996)
  • Marisol (1996)
  • Imperio de cristal (1994-1995)
  • El vuelo del águila (1994-1995)
  • Clarisa (1993)
  • La fuerza del amor (1990-1991)
  • Senda de gloria (1987)
  • Te amo (1984)
  • El amor nunca muere (1982)
  • Leona Vicario (1982)
  • Al rojo vivo (1980-1981)
  • Pasiones encendidas (1978)
  • Pacto de amor (1977)
  • Paloma (1975)
  • Ven conmigo (1975)
  • La tierra (1974/75)
  • Extraño en su pueblo (1973/74)
  • Mi rival (1973)
  • El carruaje (1972)
  • Muchacha italiana viene a casarse (1971/73)
  • La cruz de Marisa Cruces (1970/71)
  • La Constitución (1970)
  • No creo en los hombres (1969)
  • Puente de amor (1969)
  • Más allá de la muerte (1969)
  • Pasión gitana (1968)
  • La tormental (1967)
  • El juicio de nuestros hijos (1967)
  • Dicha robada (1967)
  • El patio de Tlaquepaque (1966)
  • Cristina Guzmán (1966)
  • Amor y orgullo (1966)
  • La mentira (1965)
  • El refugio (1965)
  • El abismo (1965)

Televizyon dizileriDüzenle

  • Adictos (2009)
  • Los simuladores (2009)
  • Mujeres asesinas (2008)
  • Vecinos (2007)
  • Cosas de casados (1986)

SinemaDüzenle

  • Atentado (2010)
  • No eres tú, soy yo (2009)
  • El redentor (2004)
  • Mariana, Mariana (1987)
  • Preparatoria (1983)
  • 4 hembras y un macho menos (1979)
  • Bandera rota (1978)
  • La leyenda de Rodrígo (1977)
  • Llovizna (1977)
  • Nuevo Mundo (1976)
  • Coronación (1976)
  • Renuncia por motivos de salud (1976)
  • Longitud de guerra (1976)
  • Presagio (1975)
  • Apolinar (1972)
  • Trampa para un cadáver (1969)
  • La trinchera (1968)
  • El planeta de las mujeres invasoras (1967)
  • Una horca para el Texano (1967)
  • Arrullo de Dios (1966)
  • El indomable (1966)
  • El secreto del texano (1966)
  • Sí quiero (1965)
  • Viento negro (1965)
  • Crí, el grillito cantor (1963)
  • La risa de la ciudad (1963)

TiyatroDüzenle

  • Ser es ser visto (2012)
  • Elsa y Fred (2010)
  • Claudia, me quieren volver loca (Nuts) (1983, 2004, 2009)
  • Doce hombres en pugna (2008)
  • Sueña (2007) (Finding Neverland)
  • Alerta en misa (1980'ler)
  • La divina Sarah (1980'ler)
  • El inspector (1965)
  • Los hombres del cielo (1965)

KaynakçaDüzenle

  1. ^ presenciamexico.com ((Ed.)). "Aarón Hernán, un Prolífico y gran actor chihuahuense". 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Nisan 2020. 
  2. ^ a b "Aarón Hernán". 29 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Nisan 2020. 
  3. ^ "Article on Aarón Hernán". 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Nisan 2020. 
  4. ^ "Biography of Aarón Hernán". 24 Mayıs 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Nisan 2020. 

Dış bağlantılarDüzenle