2009'da Billboard 200'da bir numara olan albümler listesi

Billboard 200, Amerika Birleşik Devletleri'nde bir numaraya çıkmış albümleri listeler. Billboard dergisi tarafından yayımlanan ve Nielsen SoundScan tarafından derlenen bu liste, albüm satışlarını fiziksel ve dijital ortamda ele alarak yayımlanır.

ListeDüzenle

Anahtar
  2009 yılının en iyi performans gösteren albümünü gösterir
Tarih Albüm Sanatçı(lar) Kaynak(lar)
3 Ocak Fearless   Taylor Swift [1]
10 Ocak [2]
17 Ocak [3][4]
24 Ocak [5][6]
31 Ocak [7][8]
7 Şubat [9][10]
14 Şubat Working on a Dream Bruce Springsteen [11][12]
21 Şubat The Fray The Fray [13][14]
28 Şubat Fearless   Taylor Swift [15][16]
7 Mart [17][18]
14 Mart [19][20]
21 Mart No Line on the Horizon U2 [21][22]
28 Mart All I Ever Wanted Kelly Clarkson [23]
4 Nisan [24]
11 Nisan Now 30 Various Artists [25]
18 Nisan Defying Gravity Keith Urban [26]
25 Nisan Unstoppable Rascal Flatts [27][28]
2 Mayıs Hannah Montana: The Movie Soundtrack [29][30]
9 Mayıs Deeper Than Rap Rick Ross [31][32]
16 Mayıs Together Through Life Bob Dylan [33][34]
23 Mayıs Epiphany Chrisette Michele [35][36]
30 Mayıs 21st Century Breakdown Green Day [37][38]
6 Haziran Relapse Eminem [39][40]
13 Haziran [41]
20 Haziran Big Whiskey and the GrooGrux King Dave Matthews Band [42][43]
27 Haziran The E.N.D. The Black Eyed Peas [44][45]
4 Temmuz Lines, Vines and Trying Times Jonas Brothers [46][47]
11 Temmuz The E.N.D. Black Eyed Peas [48]
18 Temmuz Now 31 Various Artists [49][50]
25 Temmuz BLACKsummers'night Maxwell [51][52]
1 Ağustos Leave This Town Daughtry [53][54]
8 Ağustos Here We Go Again Demi Lovato [55][56]
15 Ağustos Loso's Way Fabolous [57][58]
22 Ağustos Live on the Inside Sugarland [59][60]
29 Ağustos Twang George Strait [61][62]
5 Eylül Keep on Loving You Reba McEntire [63][64]
12 Eylül Breakthrough Colbie Caillat [65][66]
19 Eylül I Look to You Whitney Houston [67][68]
26 Eylül The Blueprint 3 Jay-Z [69][70]
3 Ekim [71]
10 Ekim Backspacer Pearl Jam [72][73]
17 Ekim Love Is the Answer Barbra Streisand [74][75]
24 Ekim Crazy Love Michael Bublé [76][77]
31 Ekim [78][79]
7 Kasım New Moon Soundtrack [80]
14 Kasım This Is It Michael Jackson [81]
21 Kasım Play On Carrie Underwood [82]
28 Kasım The Circle Bon Jovi [83]
5 Aralık Battle Studies John Mayer [84]
12 Aralık I Dreamed a Dream Susan Boyle [85]
19 Aralık [86]
26 Aralık [87]

Ayrıca bakınızDüzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Cohen, Jonathan (24 Aralık 2008). "Taylor Swift Trumps Big Debuts To Stay No.January 3 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 8 Ocak 2009. 
  2. ^ Hasty, Katie (31 Aralık 2008). "Taylor Swift Reigns Again On Billboard 200". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 8 Ocak 2009. 
  3. ^ Caulfield, Keith (7 Ocak 2009). "Post-Holiday Chart Blues". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 7 Ocak 2009. 
  4. ^ Hasty, Katie (7 Ocak 2009). "Taylor Swift Still In Control Of Billboard 200". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 7 Ocak 2009. 
  5. ^ Caulfield, Keith (14 Ocak 2009). "Swift Makes It Six While GaGa Gains". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 14 Ocak 2009. 
  6. ^ Hasty, Katie (14 Ocak 2009). "Taylor Swift Tops Album Chart For Sixth Week". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 14 Ocak 2009. 
  7. ^ Caulfield, Keith (21 Ocak 2009). "Lucky Seven For Swift While 'Notorious' Debuts". Billboard magazine. Erişim tarihi: 21 Ocak 2009. 
  8. ^ Hasty, Katie (21 Ocak 2009). "Swift Makes It Lucky Seven Atop Billboard 200". Billboard magazine. Erişim tarihi: 21 Ocak 2009. 
  9. ^ Caulfield, Keith (28 Ocak 2009). "Romance And Indie Rock Hit The Billboard 200". Billboard magazine. Erişim tarihi: 28 Ocak 2009. 
  10. ^ Hasty, Katy (28 Ocak 2009). "Taylor Swift Album Starts Eighth Week At No. 1". Billboard magazine. Erişim tarihi: 28 Ocak 2009. 
  11. ^ Caulfield, Keith (4 Şubat 2009). "Bruce Springsteen Nets Ninth No. 1 Album". Billboard magazine. Erişim tarihi: 4 Şubat 2009. 
  12. ^ Hasty, Katy (4 Şubat 2009). "Springsteen Has 'Dream' Debut Atop Album Chart". Billboard magazine. Erişim tarihi: 4 Aralık 2009. 
  13. ^ Caulfield, Keith (11 Şubat 2009). "Fray Makes Way With First No. 1 Album". Billboard magazine. Erişim tarihi: 11 Şubat 2009. 
  14. ^ Hasty, Katy (11 Şubat 2009). "The Fray Topples Springsteen On Billboard 200". Billboard magazine. Erişim tarihi: 11 Aralık 2009. 
  15. ^ Caulfield, Keith (18 Şubat 2009). "Grammies And Valentine's Day Warm Up The Chart". Billboard. Erişim tarihi: 18 Şubat 2009. 
  16. ^ Hasty, Katy (18 Şubat 2009). "Swift Back To No. 1 As Plant/Krauss, Coldplay Soar". Billboard magazine. Erişim tarihi: 18 Şubat 2009. 
  17. ^ Caulfield, Keith (25 Şubat 2009). "'Slumdog' Barks While Taylor Swift Nets 10th Week At No. 1". Billboard. Erişim tarihi: 25 Şubat 2009. 
  18. ^ Hasty, Katy (25 Şubat 2009). "Taylor Swift Remains Atop Billboard 200". Billboard magazine. Erişim tarihi: 25 Şubat 2009. 
  19. ^ Caulfield, Keith (4 Mart 2009). "Swift Steady at No. 1 While 'Slumdog' Slides Into Top Five". Billboard. Erişim tarihi: 4 Mart 2009. 
  20. ^ Hasty, Katy (4 Mart 2009). "Taylor Swift Continues Billboard 200 Dominance". Billboard magazine. Erişim tarihi: 4 Mart 2009. 
  21. ^ Caulfield, Keith (11 Mart 2009). "U2 Snags Seventh No. 1 Album". Billboard. Erişim tarihi: 11 Mart 2009. 
  22. ^ Hasty, Katy (11 Mart 2009). "U2 Tops The Billboard 200". Billboard magazine. Erişim tarihi: 11 Mart 2009. 
  23. ^ Caulfield, Keith (18 Mart 2009). "Kelly Clarkson Conquers Billboard 200 With Second No. 1 Album". Billboard. Erişim tarihi: 18 Mart 2009. 
  24. ^ Caulfield, Keith (25 Mart 2009). "Kelly Clarkson Holds At No. 1, While 'Twilight' Bites Back". Billboard. Erişim tarihi: 25 Mart 2009. 
  25. ^ Caulfield, Keith (1 Nisan 2009). "Record 12 Albums Debut In The Top 20 Of The Billboard 200". Billboard. Erişim tarihi: 1 Nisan 2009. 
  26. ^ Caulfield, Keith (8 Nisan 2009). "Keith Urban Soars To No. 1 On Billboard 200". Billboard. Erişim tarihi: 8 Nisan 2009. 
  27. ^ Caulfield, Keith (15 Nisan 2009). "Rascal Flatts Proves 'Unstoppable' On Billboard 200". Billboard. Erişim tarihi: 15 Nisan 2009. 
  28. ^ Colombo, Anthony and Wade Jessen (15 Nisan 2009). "Rascal Flatts Scores Fourth Billboard 200 No. 1". Billboard. Erişim tarihi: 15 Nisan 2009. 
  29. ^ Caulfield, Keith (22 Nisan 2009). "'Hannah Montana' Movie Soundtrack Moves to No. 1". Billboard. Erişim tarihi: 22 Nisan 2009. 
  30. ^ Caulfield, Keith (22 Nisan 2009). "'Hannah Montana' Takes Top Spot On Billboard 200". Billboard. Erişim tarihi: 22 Nisan 2009. 
  31. ^ Caulfield, Keith (29 Nisan 2009). "Rick Ross Nets Third No. 1 Album". Billboard. Erişim tarihi: 29 Nisan 2009. 
  32. ^ Caulfield, Keith (29 Nisan 2009). "Rick Ross Debuts At No. 1 On Billboard 200 For Third Time". Billboard. Erişim tarihi: 29 Nisan 2009. 
  33. ^ Caulfield, Keith (6 Mayıs 2009). "Bob Dylan Lands Fifth No. 1 Album". Billboard. Erişim tarihi: 6 Mayıs 2009. 
  34. ^ Caulfield, Keith (6 Mayıs 2009). "Bob Dylan Bows Atop Billboard 200". Billboard. Erişim tarihi: 6 Mayıs 2009. 
  35. ^ Caulfield, Keith (13 Mayıs 2009). "Chrisette Michele Moves In With First No. 1 Album". Billboard. Erişim tarihi: 13 Mayıs 2009. 
  36. ^ Caulfield, Keith (13 Mayıs 2009). "Chrisette Michele Scores First No. 1 on Billboard 200". Billboard. Erişim tarihi: 13 Mayıs 2009. 
  37. ^ Caulfield, Keith (20 Mayıs 2009). "Green Day's '21st Century Breakdown' Breaks In At No. 1". Billboard. Erişim tarihi: 20 Mayıs 2009. 
  38. ^ Caulfield, Keith (20 Mayıs 2009). "Green Day Takes Top Spot On Billboard 200". Billboard. Erişim tarihi: 20 Mayıs 2009. 
  39. ^ Caulfield, Keith (27 Mayıs 2009). "Eminem's 'Relapse' Blasts In At No. 1 On The Billboard 200". Billboard. Erişim tarihi: 27 Mayıs 2009. 
  40. ^ Caulfield, Keith (27 Mayıs 2009). "Eminem's 'Relapse' Tops Billboard 200". Billboard. Erişim tarihi: 27 Mayıs 2009. 
  41. ^ Caulfield, Keith (3 Haziran 2009). "Eminem Stays Atop Billboard 200; Grizzly Bear, Manson Debut Top 10". Billboard. Erişim tarihi: 3 Haziran 2009. 
  42. ^ Caulfield, Keith (10 Haziran 2009). "Dave Matthews Band Is 'King' Of Charts". Billboard. Erişim tarihi: 10 Haziran 2009. 
  43. ^ Caulfield, Keith (10 Haziran 2009). "Dave Matthews' 'Big' Debuts At No. 1 On Billboard 200". Billboard. Erişim tarihi: 10 Haziran 2009. 
  44. ^ Caulfield, Keith (17 Haziran 2009). "Black Eyed Peas Score First No. 1 Album". Billboard. Erişim tarihi: 17 Haziran 2009. 
  45. ^ Caulfield, Keith (17 Haziran 2009). "Lines, Vines and Trying Times Up At No. 1 On Billboard 200". Billboard. Erişim tarihi: 17 Haziran 2009. 
  46. ^ Caulfield, Keith (24 Haziran 2009). "Jonas Brothers Earn Second No. 1 Album In Less Than a Year". Billboard. Erişim tarihi: 24 Haziran 2009. 
  47. ^ Caulfield, Keith (24 Haziran 2009). "Jonas Brothers Debut Atop Billboard 200". Billboard. Erişim tarihi: 24 Haziran 2009. 
  48. ^ Caulfield, Keith (1 Temmuz 2009). "Michael Jackson Breaks Billboard Charts Records". Billboard. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2009. 
  49. ^ Caulfield, Keith (8 Temmuz 2009). "Michael Jackson Continues To Shake Up Charts". Billboard. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2009. 
  50. ^ Caulfield, Keith (7 Temmuz 2009). "Michael Jackson Music Dominates Billboard Charts, 800K Albums Sold". Billboard. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2009. 
  51. ^ Caulfield, Keith (15 Temmuz 2009). "Fans Snap Up 1.1 Million Jackson Albums In One Week". Billboard. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2009. 
  52. ^ Caulfield, Keith (15 Temmuz 2009). "Maxwell Tops Billboard 200". Billboard. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2009. 
  53. ^ Caulfield, Keith (22 Temmuz 2009). "Daughtry Returns, Nets Second No. 1 Album". Billboard. Erişim tarihi: 22 Temmuz 2009. 
  54. ^ Caulfield, Keith (22 Temmuz 2009). "Daughtry Returns, Debuts At No. 1 On Billboard 200". Billboard. Erişim tarihi: 22 Temmuz 2009. 
  55. ^ Caulfield, Keith (29 Temmuz 2009). "Demi Lovato's No. 1 On The Billboard 200 . . . But Jackson's Still Tops". Billboard. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2009. 
  56. ^ Caulfield, Keith (29 Temmuz 2009). "Demi Lovato Debuts At No. 1 On Billboard 200, But Michael Jackson Still Reigns". Billboard. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2009. 
  57. ^ Caulfield, Keith (5 Ağustos 2009). "Michael Jackson: Still King". Billboard. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2009. 
  58. ^ Caulfield, Keith (5 Ağustos 2009). "Fabolous Tops Billboard 200; Jackson's 'Ones' Now 2009's Second-Best Seller". Billboard. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2009. 
  59. ^ Caulfield, Keith (12 Ağustos 2009). "Jackson And Sugarland Top Tallies". Billboard. Erişim tarihi: 12 Ağustos 2009. 
  60. ^ Caulfield, Keith (12 Ağustos 2009). "Sugarland No. 1 On Billboard 200; Jackson Still Week's Top-Seller". Billboard. Erişim tarihi: 12 Ağustos 2009. 
  61. ^ Caulfield, Keith (19 Ağustos 2009). "George Strait . . . In At No. 1". Billboard. Erişim tarihi: 19 Ağustos 2009. 
  62. ^ Caulfield, Keith (19 Ağustos 2009). "George Strait Dethrones Michael Jackson, Tops Billboard 200". Billboard. Erişim tarihi: 19 Ağustos 2009. 
  63. ^ Caulfield, Keith (26 Ağustos 2009). "Reba McEntire Nets Second No. 1 On Billboard 200". Billboard. Erişim tarihi: 26 Ağustos 2009. 
  64. ^ Caulfield, Keith (26 Ağustos 2009). "Reba McEntire Nets Second No. 1 on Billboard 200". Billboard. Erişim tarihi: 26 Ağustos 2009. 
  65. ^ Caulfield, Keith (2 Eylül 2009). "Colbie Caillat's No. 1, Miley's 'Time' Comes Early, Houston's On Deck". Billboard. Erişim tarihi: 2 Eylül 2009. 
  66. ^ Caulfield, Keith (2 Eylül 2009). "Colbie Caillat's No. 1, Miley Crashes Party On Billboard 200". Billboard. Erişim tarihi: 2 Eylül 2009. 
  67. ^ Caulfield, Keith (9 Eylül 2009). "Whitney Houston Debuts At No. 1". Billboard. Erişim tarihi: 9 Eylül 2009. 
  68. ^ Caulfield, Keith (9 Eylül 2009). "Whitney Houston Debuts At No. 1 On Billboard 200". Billboard. Erişim tarihi: 9 Eylül 2009. 
  69. ^ Caulfield, Keith (16 Eylül 2009). "Jay-Z And The Beatles Dominate Album Charts". Billboard. Erişim tarihi: 16 Eylül 2009. 
  70. ^ Caulfield, Keith (16 Eylül 2009). "Beatles, Jay-Z Dominate Billboard Charts". Billboard. Erişim tarihi: 16 Eylül 2009. 
  71. ^ Caulfield, Keith (23 Eylül 2009). "Jay-Z Still Reigns On Billboard 200; Muse And Kid Cudi Bow High". Billboard. Erişim tarihi: 23 Eylül 2009. 
  72. ^ Caulfield, Keith (30 Eylül 2009). "Pearl Jam Scores First No. 1 Album In 13 Years". Billboard. Erişim tarihi: 30 Eylül 2009. 
  73. ^ Caulfield, Keith (30 Eylül 2009). "Pearl Jam Scores First No. 1 On Billboard 200 In 13 Years". Billboard. Erişim tarihi: 30 Eylül 2009. 
  74. ^ Caulfield, Keith (7 Ekim 2009). "Streisand Surprises With Ninth No. 1 Album". Billboard. Erişim tarihi: 7 Ekim 2009. 
  75. ^ Caulfield, Keith (7 Ekim 2009). "Barbra Streisand Surprises With Ninth No. 1 On Billboard 200". Billboard. Erişim tarihi: 7 Ekim 2009. 
  76. ^ Caulfield, Keith (14 Ekim 2009). "Michael Buble Earns Second No. 1 Album". Billboard. Erişim tarihi: 14 Ekim 2009. 
  77. ^ Caulfield, Keith (14 Ekim 2009). "Michael Buble Beats Kiss On Billboard 200". Billboard. Erişim tarihi: 14 Ekim 2009. 
  78. ^ Caulfield, Keith (21 Ekim 2009). "Buble Holds For Second Week With Big Gain". Billboard. Erişim tarihi: 21 Ekim 2009. 
  79. ^ Caulfield, Keith (21 Ekim 2009). "Buble Stays On Top, 'New Moon' Grabs No. 2 On Billboard 200". Billboard. Erişim tarihi: 21 Ekim 2009. 
  80. ^ Caulfield, Keith (28 Ekim 2009). "'New Moon' Rises To No. 1 on Billboard 200". Billboard. Erişim tarihi: 28 Ekim 2009. 
  81. ^ Caulfield, Keith (4 Kasım 2009). "'This Is It' Tops Billboard 200 With 373,000 First-Week Sales". Billboard. Erişim tarihi: 4 Kasım 2009. 
  82. ^ Caulfield, Keith (11 Kasım 2009). "Carrie Underwood Claims Second No. 1 Album". Billboard. Erişim tarihi: 11 Kasım 2009. 
  83. ^ Caulfield, Keith (18 Kasım 2009). "Bon Jovi Comes Full 'Circle' At No. 1". Billboard. Erişim tarihi: 18 Kasım 2009. 
  84. ^ Caulfield, Keith (25 Kasım 2009). "John Mayer Snares No. 1 On Busy Billboard 200". Billboard. Erişim tarihi: 25 Kasım 2009. 
  85. ^ Caulfield, Keith (2 Aralık 2009). "Susan Boyle Tops Billboard 200 With Stellar First Week Sales". Billboard. Erişim tarihi: 2 Aralık 2009. 
  86. ^ Caulfield, Keith (9 Aralık 2009). "Boyle's 'Dream' Continues At No. 1 On Billboard 200". Billboard. Erişim tarihi: 9 Aralık 2009. 
  87. ^ Caulfield, Keith (16 Aralık 2009). "No Stopping The 'Dream'". Billboard. Erişim tarihi: 16 Aralık 2009.