2002'de Billboard Hot 100'da bir numara olan single'lar listesi

Vikimedya liste maddesi

Eminem'in "Lose Yourself" şarkısı, 2002 yılının en uzun soluklu bir numarada kalan çalışması oldu.

Billboard Hot 100, Amerika Birleşik Devletleri'nde en iyi performans gösteren single çalışmalarını sıralayan bir listedir. Billboard dergisi tarafından yayımlanan ve Nielsen SoundScan tarafından derlenen bu liste, haftalık fiziksel ve dijital satış rakamlarının yanı sıra, müzik yayınlarını da esas almaktadır. 2002 yılında, dokuz farklı çalışma bir numarada yer aldı ancak "How You Remind Me" ve "U Got It Bad" şarkılarının 2001 yılında ilk kez zirveye yükselmesi sebebiyle, zirveye yedi farklı şarkının yerleştiği kabul edilir. Böylece 2002, Hot 100 listesinde en az single'ın bir numaraya yükseldiği yıl oldu (2001 yılında zirveye yükselen iki şarkı dahil edildiğinde bu özellik 2005 yılına ait olur).

2002 yılı içinde listede zirveye yükselen şarkıcılara, düet şarkıcısı olarak Ashanti, Kelly Rowland ve Ja Rule eşlik etti. Toplamda üç işbirliği zirveye yükseldi. Ja Rule, Ashanti ve Nelly'nin adları iki farklı çalışmada yer aldı.[1] Bir numaraya yükselen Ja Rule single'ı "Always on Time"'da düet şarkıcısı olarak yer alan Ashanti, ilk single'ı "Foolish" ile bir numarada yer aldı.[2] Aynı şekilde Kelly Clarkson'da kendisine ait ilk single olan "A Moment Like This" ile bir numaranın sahibi oldu.[3] Destiny's Child grubunun üyelerinden Kelly Rowland'ın kendisine ait ilk single'ı Dilemma da bir numaraya yükseldi, aynı zamanda şarkıda düet şarkıcısı olarak yer alan Nelly'de kendisine ait "Hot in Herre" şarkısıyla bir numarada yer aldı.

Yılın en uzun soluklu bir numarası Eminem'in "Lose Yourself" şarkısı oldu. Şarkı, 2002 yılında sekiz, 2003 yılında dört ardışık hafta bir numarada kaldı ancak ilk kez 2002 yılında zirveye yükseldiği için 2002 yılının en uzun soluklu bir numarası olarak kabul edildi.[4][5][6] "Foolish" ve "Dilemma" şarkıları 10 hafta bir numarada kaldı; ilki ardışık haftalar boyunca zirveyi bırakmadı.[5][7] Jennifer Lopez'in "Ain't It Funny" şarkısı ise altı hafta boyunca bir numaranın sahibi oldu.[8]

Rock grubu Nickelback'in ilk kez 2001'de bir numaraya yükselen şarkısı "How You Remind Me", 2002'nin en iyi performans gösteren single'ı olarak belirlendi.[9] 8 Mil filminin müziklerinden biri olan "Lose Yourself", liste tarihindeki ikinci en başarılı rock tarzındaki film müziği oldu.[10] Aynı zamanda, 1940'larda 14 hafta bir numarada kalan Bing Crosby şarkısı "White Christmas"'tan bu yana en uzun süre bir numarada kalan Oscar ödüllü şarkı olma unvanına sahip oldu.[6]

Liste geçmişiDüzenle

 
Şarkıcı Ashanti, ilk single'ı "Foolish" ile 10 ardışık hafta bir numarada kaldı.
 
Nelly'nin Kelly Rowland ile düet yaptığı "Dilemma" şarkısı, aralıklarla 10 hafta bir numarada kaldı.
 
Şarkıcı Kelly Clarkson'ın ilk single'ı "A Moment Like This", 52 numaradan bir numaraya sıçrayarak yılın en büyük sıçramasını gerçekleştirdi.
Tarih Şarkı Şarkıcı(lar) Kaynak
5 Ocak "How You Remind Me" Nickelback [11]
12 Ocak [12]
19 Ocak "U Got It Bad" Usher [13]
26 Ocak [14]
2 Şubat [15]
9 Şubat [16]
16 Şubat [17]
23 Şubat "Always on Time" Ja Rule ve Ashanti [18]
2 Mart [19]
9 Mart "Ain't It Funny" Jennifer Lopez ve Ja Rule [20]
16 Mart [21]
23 Mart [22]
30 Mart [23]
6 Nisan [24]
13 Nisan [25]
20 Nisan "Foolish" Ashanti [26]
27 Nisan [27]
4 Mayıs [28]
11 Mayıs [29]
18 Mayıs [30]
25 Mayıs [31][32]
1 Haziran [33]
8 Haziran [34]
15 Haziran [35]
22 Haziran [36]
29 Haziran "Hot in Herre" Nelly [37]
6 Temmuz [38]
13 Temmuz [39]
20 Temmuz [40]
27 Temmuz [41]
3 Ağustos [42]
10 Ağustos [43]
17 Ağustos "Dilemma" Nelly ve Kelly Rowland [44]
24 Ağustos [45]
31 Ağustos [46]
7 Eylül [47]
14 Eylül [48]
21 Eylül [49]
28 Eylül [50]
5 Ekim "A Moment Like This" Kelly Clarkson [51]
12 Ekim [52]
19 Ekim "Dilemma" Nelly ve Kelly Rowland [53]
26 Ekim [54]
2 Kasım [55]
9 Kasım "Lose Yourself" Eminem [56]
16 Kasım [57]
23 Kasım [58]
30 Kasım [59]
7 Aralık [60]
14 Aralık [61]
21 Aralık [62]
28 Aralık [63]

Ayrıca bakınızDüzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Chart Beat Bonus: Oh 'Boy'". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 26 Eylül 2003. Erişim tarihi: 6 Şubat 2009. 
  2. ^ "Chart Beat Bonus: Seventh Wonder". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 7 Şubat 2003. Erişim tarihi: 6 Şubat 2009. 
  3. ^ Bonson, Fred (29 Ocak 2009). "Chart Beat: This Is Your Life". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 6 Şubat 2009. 
  4. ^ Bonson, Fred (25 Ekim 2007). "Chart Beat: Still Cranked After All These Weeks". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 6 Şubat 2009. 
  5. ^ a b "Chart Beat Bonus: Endless 'Love'". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 18 Şubat 2005. Erişim tarihi: 6 Şubat 2009. 
  6. ^ a b Grein, Paul (18 Şubat 2009). "Chart Watch Extra: Oscar Best Song Highs & Lows". Yahoo!. 24 Şubat 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mart 2009. 
  7. ^ "Chart Beat Bonus: You Win Some, You 'Lose' Some". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 10 Ocak 2003. Erişim tarihi: 6 Şubat 2009. 
  8. ^ "Chart Beat Bonus: The Year of Nelly". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 18 Ağustos 2002. Erişim tarihi: 6 Şubat 2009. 
  9. ^ Bonson, Fred. "The Year in Charts: Billboard's Hot 100". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 21 Şubat 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2009. 
  10. ^ Bonson, Fred (17 Ocak 2003). "Chart Beat Chat: Will Oscar Go Home With Marshall?". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 6 Şubat 2009. 
  11. ^ Cohen, Jonathan (28 Aralık 2001). "Santa Claus Kind To Creed's 'Weathered'". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 24 Ocak 2009. 
  12. ^ Martens, Todd (4 Ocak 2002). "Creed's 'Weathered' Wraps The Year At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 25 Ocak 2009. 
  13. ^ Martens, Todd (10 Ocak 2002). "Creed Makes It Lucky Seven At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 24 Ocak 2009. 
  14. ^ Martens, Todd (17 Ocak 2002). "Creed Scores An Eighth Week At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 26 Ocak 2009. 
  15. ^ Martens, Todd (24 Ocak 2002). "Jackson 'Drives' Straight To No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 26 Ocak 2009. 
  16. ^ Martens, Todd (31 Ocak 2002). "Jackson Stays Driven At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 24 Ocak 2009. 
  17. ^ Martens, Todd (7 Şubat 2002). "Jackson Holds Off Creed For A Third Week At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 24 Ocak 2009. 
  18. ^ Martens, Todd (14 Şubat 2002). "J. Lo. Kicks Jackson Out Of No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 25 Ocak 2009. 
  19. ^ Martens, Todd (21 Şubat 2002). "Jackson Trades Places With J. Lo At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 26 Ocak 2009. 
  20. ^ Martens, Todd (28 Şubat 2002). "J. Lo Nabs Double No. 1s". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 26 Ocak 2009. 
  21. ^ Martens, Todd (7 Mart 2002). "Alanis 'Sweeps' Away Chart Competition". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 26 Ocak 2009. 
  22. ^ Martens, Todd (14 Mart 2002). "Grammy Surge Pushes 'O Brother' To The Top". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 26 Ocak 2009. 
  23. ^ Martens, Todd (21 Mart 2002). "'O Brother' Still Finds Itself On Top". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 26 Ocak 2009. 
  24. ^ Martens, Todd (28 Mart 2002). "'NOW 9' Takes Hits To The Top". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 26 Ocak 2009. 
  25. ^ Martens, Todd (4 Nisan 2002). "Dion's 'New Day' Debuts On Top". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 26 Ocak 2009. 
  26. ^ "Foolish – Ashanti". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 15 Haziran 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ocak 2009. 
  27. ^ Martens, Todd (18 Nisan 2002). "Ashanti Continues Quadruple Chart Reign". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 26 Ocak 2009. 
  28. ^ Ellis, Michael (25 Nisan 2002). "Ashanti Fends Off The Competition At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 26 Ocak 2009. 
  29. ^ Ellis, Michael (2 Mayıs 2002). "Chesney Gallops Straight To No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 26 Ocak 2009. 
  30. ^ Ellis, Michael (9 Mayıs 2002). "Tymers Score Big With No. 1 Debut". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 26 Ocak 2009. 
  31. ^ Ellis, Michael (16 Mayıs 2002). "Musiq, Lauryn Hill Storm The Charts". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 26 Ocak 2009. 
  32. ^ Jeckell, Barry (20 Mayıs 2002). "Ashanti Notches Double-Platinum Debut". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 26 Ocak 2009. 
  33. ^ Ellis, Michael (23 Mayıs 2002). "Diddy's 'Remix' Leads Five Top-10 Debuts". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 26 Ocak 2009. 
  34. ^ Ellis, Michael (30 Mayıs 2002). "On With The 'Show': Eminem Album An Instant No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 26 Ocak 2009. 
  35. ^ Ellis, Michael (6 Haziran 2002). "Eminem 'Shows' The Competition Who's Boss". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 26 Ocak 2009. 
  36. ^ Ellis, Michael (13 Haziran 2002). "Eminem's 'Show' Still On Top Of The Chart". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 26 Ocak 2009. 
  37. ^ Ellis, Michael (20 Haziran 2002). "Korn Can't Stop Eminem's 'Show' At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 26 Ocak 2009. 
  38. ^ Ellis, Michael (27 Haziran 2002). "Eminem Halts Roach Approach". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 26 Ocak 2009. 
  39. ^ Ellis, Michael (4 Temmuz 2002). "'Nellyville' Boots Eminem Out Of No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 26 Ocak 2009. 
  40. ^ Ellis, Michael (11 Temmuz 2002). "Nelly's 'Nellyville' Nails No. 1 Again". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 26 Ocak 2009. 
  41. ^ Ellis, Michael (18 Temmuz 2002). "'Nellyville' Too Hot For Chili Peppers". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 26 Ocak 2009. 
  42. ^ Ellis, Michael (25 Temmuz 2002). "DMB Struts Its 'Stuff' With No. 1 Debut". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 26 Ocak 2009. 
  43. ^ Ellis, Michael (1 Ağustos 2002). "New Keith Album 'Unleashed' At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 26 Ocak 2009. 
  44. ^ Ellis, Michael (8 Ağustos 2002). "Springsteen Soars To No. 1 With 'The Rising'". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 26 Ocak 2009. 
  45. ^ Ellis, Michael (15 Ağustos 2002). "Springsteen's 'Rising' Hangs Onto No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 26 Ocak 2009. 
  46. ^ Todd, Martens (22 Ağustos 2002). "Nelly Topples The Boss At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 26 Ocak 2009. 
  47. ^ Todd, Martens (29 Ağustos 2002). "Eminem Gets On With The 'Show' At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 26 Ocak 2009. 
  48. ^ Todd, Martens (5 Eylül 2002). "Dixie Chicks Make Their 'Home' On Top". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 26 Ocak 2009. 
  49. ^ Ellis, Michael (12 Eylül 2002). "Dixie Chicks 'Home' Again At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 26 Ocak 2009. 
  50. ^ Ellis, Michael (19 Eylül 2002). "Chart Top Makes Cozy 'Home' For Dixie Chicks". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 26 Ocak 2009. 
  51. ^ Cohen, Jonathan (25 Eylül 2002). "'Idol' Clarkson's Single Sets Billboard Record". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 23 Ocak 2009. 
  52. ^ Ellis, Michael (3 Ekim 2002). "The King Reigns Again On Billboard Charts". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 26 Ocak 2009. 
  53. ^ Ellis, Michael (10 Ekim 2002). "Stoned, But Not Dethroned: Elvis Remains On Top". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 26 Ocak 2009. 
  54. ^ Ellis, Michael (17 Ekim 2002). "Bon Jovi 'Bounces' To No. 2 As Elvis Still Reigns". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 26 Ocak 2009. 
  55. ^ Ellis, Michael (24 Ekim 2002). "Faith Replaces King On Top Of The Hill". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 26 Ocak 2009. 
  56. ^ Martens, Todd (31 Ekim 2002). "Eminem Notches First Hot 100 No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 23 Ocak 2009. 
  57. ^ Martens, Todd (7 Kasım 2002). "Eminem Tightens Grip On Billboard Charts". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 23 Ocak 2009. 
  58. ^ Martens, Todd (14 Kasım 2002). "Eminem Controls Billboard Charts". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 23 Ocak 2009. 
  59. ^ Martens, Todd (21 Kasım 2002). "Eminem Can't 'Lose' With No. 1 Single". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 24 Ocak 2009. 
  60. ^ Martens, Todd (28 Kasım 2002). "Eminem Can't 'Lose' No. 1 Single". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 24 Ocak 2009. 
  61. ^ Martens, Todd (5 Aralık 2002). "Eminem Holds No. 1 Single For 6th Week". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 23 Ocak 2009. 
  62. ^ Martens, Todd (12 Aralık 2002). "Eminem Maintains Hot 100 Reign". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 23 Ocak 2009. 
  63. ^ Cohen, Jonathan (12 Aralık 2002). "Eminem Can't 'Lose' At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 23 Ocak 2009. 

Dış bağlantılarDüzenle