Ana menüyü aç

İsviçre'deki göller listesi

Vikimedya liste maddesi

Bu liste sadece İsviçre'deki 1 km2'den büyük olan gölleri kapsar, İsviçre'deki tüm gölleri kapsamaz. İsviçre'deki en büyük göl Cenevre Gölü'dür ve İsviçre'ye ait olan kısmı 345 km2'dir. Toplam büyüklüğü açısından Konstanz Gölü, Cenevre gölünden sonra gelir, yani 2. büyük göl gibi görünür. (Cenevre gölü: 580 km2, Konstanz Gölü: 536 km2) Ancak Konstanz gölünün İsviçre sahilleri 72 km. iken Almanya sahili 172 km., Avusturya sahili ise 28 km.dir. İsviçre İstatistik Kurumu'na göre Konstanz gölünün İsviçre'ye ait olan kısmı 172 km2'dir. Bu yüzden Konstanz gölü, 215 km2'lik Neuchâtel Gölünden sonra üçüncü büyük göl sayılır. Neuchâtel Gölü, tümüyle İsviçre sınırları içinde olan en büyük göldür.

Baraj gölleri bu listede yer almaz. Baraj gölleri için İsviçre'deki baraj gölleri listesi'ne bakın.

Göl adı Bulunduğu ya da komşu olduğu

Kantonlar

İsviçre içinde km² olarak büyüklüğü Deniz seviyesinden yüksekliği Derinlik Kapladığı hacim (km³)
Cenevre Gölü (Lac Léman)
Toplam büyüklüğü: 580,03 km²
Cenevre, Vaud, Valais, Fransa 345,31 372,0 310 89
Neuchâtel Gölü (Lac de Neuchâtel) Bern, Fribourg, Neuchâtel, Vaud 215,20 429,4 153 14
Konstanz Gölü
Toplam büyüklüğü: 536,00 km²
St. Gallen, Thurgau, Schaffhausen, Avusturya, Almanya 172,86 395,6 254 48
Dört Kanton Gölü Luzern, Nidwalden, Obwalden, Schwyz, Uri 113,72 433,6 214 11,9
Zürih Gölü St. Gallen, Schwyz, Zürih 88,17 405,9 136 3,9
Maggiore Gölü (Verbano, Lago Maggiore)
Toplam büyüklüğü:212,5 km²
Ticino, İtalya 42,3 193,0 372 37
Lugano Gölü (Ceresio, Lago di Lugano)
Toplam büyüklüğü: 48,67 km²
Ticino, İtalya 30,03 270,5 288 6,6
Thun Gölü Bern 47,74 557,7 215 6,5
Bielersee (Lac de Bienne) Bern, Neuchâtel 39,51 429,1 74 1,2
Zugersee Luzern, Schwyz, Zug 38,41 413,6 198 3,2
Brienzersee Bern 29,81 563,7 260 5,2
Walensee Glarus, St. Gallen 24,16 419,0 150 2,5
Murtensee (Lac de Morat) Fribourg, Vaud 22,80 429,2 46 0,600
Sempachersee Luzern 14,36 503,8 87 0,660
Hallwilersee Aargau, Luzern 10,21 448,7 47 0,215
Lac de JouxLac Brenet * Waadt 8,77 1004,0 32 0,149
Greifensee Zürih 8,17 435,1 34 0,161
Sarnersee Obwalden 7,38 468,4 52 0,244
Ägerisee Zug 7,25 723,9 82 0,357
Baldeggersee Luzern 5,24 463,0 66 0,178
Silsersee (Lej da Segl) Graubünden 4,11 1797,0 71 0,137
Pfäffikersee Zürih 3,30 536,0 35 0,058
Klöntalersee * Glarus 3,29 848,0 0,0564
Silvaplanersee (Lej da Silvaplauna) Graubünden 3,16 1790,0 77 0,135
Lauerzersee Schwyz 3,10 447,0 13
Lungerersee * Obwalden 2,01 688,0 68 0,065
Lago di Poschiavo * Graubünden 1,95 962 84 0,111
Oeschinensee Bern 1,15 1578,0 56
* aynı zamanda Baraj gölü olarak da işlev görür