Özgün Aydın

Özgün Aydın (d. 6 Eylül 1984, Ankara), Türk oyuncu.

Özgün Aydın
Doğum 6 Eylül 1984 (1984-09-06) (36 yaşında)
Ankara, Türkiye
Milliyet  Türkiye
Meslek Tiyatro, Sinema ve Dizi oyuncusu
Etkin yıllar 2000-günümüz

Ankara'da dünyaya geldi. Kavaklıdere İlköğretim Okulu, Namık Kemal İlköğretim Okulu, daha sonra Ayrancı Lisesinde okudu. Daha sonra Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümünden mezun oldu. Aynı zamanda okuduğu fakültenin Tiyatro Bölümünün oyunculuk sınavına girdi ve kazandı.

Ankara’da daha öğrenciyken, set tanımak için birkaç dizide oynadı. Daha sonra ‘Abdülhamit Düşerken’ adlı TRT yapımı bir filmde figüranlık yaptı. ‘Çıkışyokland Cumhuriyeti’ni Öteki Tiyatro’da, ‘Bir Karşılaşma Bir Nedir’ oyununu Tiyatro Oyunbaz Topluluğu’nda oynadı.

Özgün Aydın'ın ilk çalıştığı tiyatro Duru Tiyatro oldu. Ardından Levent Kırca Tiyatrosu’nda yer aldı. ‘Selamün Kavlen Karakolu’ oyununda gösterdiği performanstan dolayı 13. Direklerarası Seyirci Ödülleri ve 2012- 2013 sezonu En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü'nü kazandı.[1] Güldür Güldür adlı komedi programında Mustafa karakterini canlandıran oyuncu, aynı zamanda 2012-2013 sezonundan beri Ankara Sanat Tiyatrosu'nun kadrosunda da yer almaktadır.[2]

2019 yılında Aydın için mahkeme tarafından polislere direnmek ve saldırmak suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istendi.[3]

Rol aldığı tiyatro oyunlarıDüzenle

  • 2006- Belgelerle Kurtuluş Savaşı (Öteki Tiyatro)
  • 2007- Çıkışyokland Cumhuriyeti (Öteki Tiyatro)
  • 2008- Şah Mat (Duru Tiyatro)
  • 2009- Bir Karşılaşma Bir Nedir (Tiyatro Oyunbaz)
  • 2010- Bunu Yapan İki Kişi (Tiyatro Dan)

FilmografiDüzenle

Yıl Yapım Rol Tür
2000 Bizim Evin Halleri TV Dizisi
2002 Canım Kocacığım TV Dizisi
2005 Kaleiçi TV Dizisi
2005 Karanlıktaki Umut Umut TV Dizisi
2010 Son İstasyon Özgür Sinema Filmi
2012 Zengin Kız Fakir Oğlan Burhan Süleymanoğlu TV Dizisi
2014 Olur Olur! Sunucu Sinema Filmi
2016 Dedemin Fişi Muhteşem Sinema Filmi
2017 Damat Takımı Onat Sinema Filmi

TV ProgramlarıDüzenle

Yıl Yapım Rol Notlar
2009 Olacak O Kadar Sunucu Program
2013-2020, 2021- Güldür Güldür Show Mustafa Tiyatro

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ekim 2015. 
  2. ^ Ankara Sanat Tiyatrosu web sitesi. "Özgün Aydın". 30 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Nisan 2015. 
  3. ^ "Özgün Aydın mahkemede". Sözcü Gazetesi. 14 Kasım 2020. Erişim tarihi: 4 Aralık 2019.