Öykü Çelik

Türk oyuncu

Öykü Çelik (d. 13 Temmuz 1987, İstanbul), Türk sinema ve dizi oyuncusudur.[1] Babası İlker Çelik bir dönem kalecilik yapmıştır.[2]

Öykü Çelik
Doğum 13 Temmuz 1987 (1987-07-13) (35 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Meslek Oyuncu, Tiyatrocu
Etkin yıllar 2006-günümüz
Evlilik
Ahmet Murat Çakan
(e. 2014; b. 2015)

FilmografisiDüzenle

Sinema
Yıl Yapım Rol
2008 Cin Geçidi Bahar
2009 Kanımdaki Barut
2010 Mahpeyker Kösem Sultan Mahfiruz
2013 Romantik Komedi 2: Bekarlığa Veda Hande
2019 Kapan Aslı
2022 İşin Aslı Aslı
Televizyon
Yıl Yapım Rol
2006 Selena Eda
2009 Akasya Durağı Gözde
2009 Kasaba Zehra
2010 Gönülçelen Nazar
2011 Nuri Reyna
2012 Bir Zamanlar Osmanlı: Kıyam Çeşmidil
2012 Benim İçin Üzülme Bahar
2014 Ağlatan Dans Begüm
2014 Yeşil Deniz Sedef
2015-2016 Poyraz Karayel Dafne
2015 Darbe
2016 Hayat Sevince Güzel Emine
2017 Savaşçı Astsubay Yeter Alayunt
2019 Diriliş Ertuğrul Sırma Hatun
2020 Şeref Sözü Yasemin Adabeyli
2021 Benim Hayatım Meral
İnternet
Yıl Yapım Rol
Yakında Teşkilat-ı Mahsusa Trablus Leyla
TV programı
Yıl Yapım Rol
2011 Beyaz Show Konuk (Kendisi)
Disko Kralı
2012 Böyle Bir Şey Var mı?
2022 Demet Akbağ ile Güldürme Beni
Yarışma
Yıl Yapım Rol
2021 Survivor 2021 Yarışmacı (Kendisi)

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Benim İçin Üzülme:Oyuncu Hakkında". Show TV. 10 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2014. 
  2. ^ "Öykü Çelik nereli babası kim?". Haberler. 30 Nisan 2021. 1 Şubat 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Şubat 2021. 

Dış bağlantılarDüzenle