Çağrı Müftüoğlu

Gülide Çağrı Müftüoğlu (1 Ocak 1983[2], İzmir), Türk şarkıcıdır.

Çağrı
Doğum adı Gülide Çağrı Müftüoğlu[1]
Doğum 1 Ocak 1983 (1983-01-01) (40 yaşında)
Türkiye İzmir, Türkiye
Tarzlar Pop
Meslekler Müzisyen
Çalgılar Gitar
Etkin yıllar 2009 - günümüz
Müzik şirketi DMC
Resmî site Resmî site

YaşamıDüzenle

Çağrı Müftüoğlu, 1 Ocak 1983'te İzmir Karşıyaka Bostanlı'da doğdu. İstanbul Bilgi Üniversitesi Sinema Televizyon bölümünde eğitim aldı. 2009'un Kasım ayında kendi adını taşıyan ilk albümünü çıkardı. İlk klibini aynı zamanda çıkış şarkısı olan Kapıyı Kapat'a, ikinci klibini de Film Metni adlı şarkısına, üçüncü klibini de Gücüm Yok adlı şarkısına çekti. İlk iki klibin yönetmenliğini de Teoman Topçu üstlendi. Albümü sekiz şarkıdan oluşmaktadır. Dört tanesinin sözü ve müziği Çağrı'ya aitken iki tanesinin sözü ve müziği de Sinan Akçıl'a aittir. Albümde Sinan ve Çağrı'nın ortak yazdıkları Film Metni şarkısı bulunmaktadır. Albümdeki bütün şarkıların aranjmanları Sinan Akçıl'a aittir. Albümün prodüktörlüğünü İzel üstlenmiştir. Çağrı aynı zamanda ünlü şarkıcı Emel Müftüoğlu'nun kızıdır. Emel'in 1995'te çıkan Hovarda müzik videosunda rol almış daha sonra da 2000 yılında Kal Benimle adlı şarkıda annesiyle düet yapmıştır.

DiskografiDüzenle

AlbümDüzenle

  • Çağrı - 2009

SingleDüzenle

  • Bana Dokunma - 2011
  • Neden Mutlu Değilim - 2012
  • Aferin - 2013
  • Dip - 2020
  • Yol - 2021

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "MÜYORBİR Asil Üye Listesi" (PDF). muyorbir.org. 19 Nisan 2017 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Nisan 2017. 
  2. ^ "Yemekle birbirimizi motive ederiz". Hürriyet Gazetesi. 30 Nisan 2000. 13 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Mayıs 2016. 

Dış bağlantılarDüzenle