Zuhal Topal

Türk oyuncu ve sunucu

Zuhal Topal (d. 23 Eylül 1976, İstanbul) Türk program sunucusu, oyuncu. Tiyatro oyunculuğu başta olmak üzere, dizi, film oyunculuğu ve sunuculuk yapmaktadır. 12 senedir şarkıcı ve müzisyen Korhan Saygıner ile evlidir, Lina adında bir kız çocuğu vardır. Aslen İstanbulludur.[1]

Zuhal Topal
Doğum 23 Eylül 1976 (1976-09-23) (44 yaşında)
Türkiye İstanbul, Türkiye
Eğitim Müjdat Gezen Sanat Merkezi Konservatuarı Tiyatro Bölümü
Etkin yıllar 1993-Günümüz
Boy 1,73 m (5 ft 8 in)
Kilo 55 kilogram (121 lb)
Evlilik Koray Saygıner (e.2008)
Çocuk(lar) Lina Saygıner (d.2013)
Ödüller 4. Antalya En İyi Komedi Kadın Oyuncu
Resmî site http://www.zuhaltopal.com/

KariyeriDüzenle

2003 yılında Sihirli Annem dizisinde "Suzan" adlı karakteriyle tanınmıştır. Atv'de yayımlanan Selena adlı dizide "Fitnat Korkmaz" adında kötü bir müdireyi oynayan Zuhal Topal, bu diziden sonra Şarkı Söylemek Lazım adlı yarışmada koçu İlhan Şeşen ile yarışmış; halk ve jüri tarafından birinciliği hak etmiştir. Metin Akpınar'ın başrolünde oynadığı Papatyam dizisinde birkaç bölümde oynamıştır ve büyük beğeni toplamıştır ve Zuhal Topal'a evlilik programı verilmiştir. Programın adı Zuhal Topal'la İzdivaç'tır. Kanal D'de yayınlanan Geniş Aile adlı dizide Şukufe rolünde oynamıştır. TRT 1 kanalında 91 bölüm yayınlanan Avrupa Avrupa adlı dizide oynarken bir bebek dünyaya getirmiş adını da hurma ağacı anlamına gelen "Lina" koymuştur. 2013 yılında bu dizideki "Nermin" rolüyle Antalya TV Ödüllerinde aday gösterilmiş ve "En iyi Komedi Kadın Oyuncu" ödülünün sahibi olmuştur. Şimdilerde ise 27 Ağustos 2018 tarihinde FOX'da yayımlanmaya başlayan Zuhal Topal'la Sofrada isimli yemek yarışmasını sunmaktadır.[2]

FilmografiDüzenle

Diziler[3]
Yıl Başlık Rol Notlar
2011 Avrupa Avrupa Nermin (TRT 1)
2011 Geniş Aile Şukufe (71.Bölüm) (Star TV)
2009 Geniş Aile Şukufe (Kanal D)
2009 Papatyam Konuk Oyuncu (Star TV)
2008 Komedi Türk Kendisi (FOX)
2006 Kaybolan Yıllar Yonca (Star Tv)
2006 Tutkunum Sana Suna (Show Tv)
2006 Selena Fitnat (Atv)
2006 Arka Sokaklar Konuk Oyuncu (Kanal D)
2006 Tarık ve Diğerleri Kehribar (Samanyolu Tv)
2005 Haylaz Babam (TGRT)
2005 El Bebek Gül Bebek Teyze (TGRT)
2004 Avrupa Yakası Konuk Oyuncu (Atv)
2003-2006 Sihirli Annem Suzan (Kanal D)
2002 Ev Hali Mine (Show Tv)
2002 Lahmacun ve Pizza (Show Tv)
2002 Reyting Hamdi (Atv)
2000 Çekirdek Aile (Kanal D)
2000 Kurşun Kalem (TRT-1)
2000 Zehirli Çiçek (Show TV)
2000 Dadı Hostes (Atv)
1999 Sevda Kondu İlknur (Kanal 6)
1997 Ruhsar (Kanal D)
1996 Gurbetçiler (Atv)
1996 Yazlıkçılar (Star Tv)
1997 Kara Melek (Star Tv)
1995 Çiçek Taksi (Atv)
1995 Palavra Aşklar (Show Tv)
Filmler
Yıl Başlık Rolü Notlar
2002 Suluboya Zuhal
2010 Deli Deli Olma Figan
2004 Yol Palas Cinayeti Sacide
2009 Kirpi (film) Nergis
Programları
Yıl Başlık Kanal ve Notlar
(2018-günümüz) Zuhal Topal'la Sofrada (FOX)
2015 Zuhal Topal'la (FOX)
2014 Cümbür Cemaat (Kanal D)
(2012) Hayata Dair Zuhal Topal (TRT-1)
2011 Zuhal Topal 4/4'lük Kadın (Beyaz TV)
2009 - 2011 Zuhal Topal'la İzdivaç (Star TV)
2004 Hokus Pokus (Atv)
2002 Film Gibi (Show TV) Sinan Çetin'in asistanı olarak
Yarışmalar
Yıl Başlık Kanal
2007 Şarkı Söylemek Lazım (Show TV)
2012 Kazanmak İçin 1 Dakika (Kanal D)
Reklamları[4]
Yıl Başlık Rol Notlar
2016 Tenslim Reklamı[5]
2016 Türk Telekom Yüksek Ses Kalitesi Reklamı[6]
2012 Calgon[7]
2008-2010 Şen Piliç[8]
2007 Brilliant
2006 McDonalds
2005 Doritos
2002 Molped
2000 Yapı Kredi
1999 Tofita[9]

KaynakçaDüzenle


Dış bağlantılarDüzenle