Zuhal Topal

Türk oyuncu ve sunucu

Zuhal Topal (d. 23 Eylül 1976, İstanbul), Türk program sunucusu ve dizi oyuncusudur. Tiyatro oyunculuğu başta olmak üzere, dizi, film oyunculuğu ve sunuculuk yapmaktadır. 12 senedir şarkıcı ve müzisyen Korhan Saygıner ile evlidir, Lina adında bir kız çocuğu vardır. Aslen İstanbulludur.[1][2][3]

Zuhal Topal
Doğum 23 Eylül 1976 (1976-09-23) (45 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Milliyet  Türkiye
Eğitim Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümü
Etkin yıllar 1993-günümüz
Ajans Tümay Özokur Film Reklam
Evlilik Koray Saygıner (e.2008)
Çocuk(lar) Lina Saygıner (d.2013)
Ebeveyn(ler) Gül Topal
Ödüller Tüm Liste
Resmî site zuhaltopal.com

KariyeriDüzenle

2003-2006 yılları arasında Kanal D ve Star TV'de yayımlanan Sihirli Annem dizisindeki "Suzan" adlı karakteriyle tanınmıştır. Atv'de yayımlanan Selena adlı dizide "Fitnat Korkmaz" adında kötü bir müdireyi oynayan Zuhal Topal, bu diziden sonra Şarkı Söylemek Lazım adlı yarışmada koçu İlhan Şeşen ile yarışmış; halk ve jüri tarafından birinciliği hak etmiştir. Metin Akpınar'ın başrolünde oynadığı Papatyam dizisinde birkaç bölümde oynamıştır. Sonrasında ise Zuhal Topal'la İzdivaç adında bir evlilik programı sunmuştur. Kanal D'de yayımlanan Geniş Aile adlı dizide Şukufe rolünde oynamıştır.[4] 2011-2013 yılları arasında TRT 1'de yayımlanan ve 91 bölüm süren Avrupa Avrupa adlı dizide oynarken bir bebek dünyaya getirmiş adını da hurma ağacı anlamına gelen "Lina" koymuştur.[5] 2013 yılında bu dizideki "Nermin" rolüyle Antalya TV Ödülleri'nde aday gösterilmiş ve "En iyi Komedi Kadın Oyuncu Ödülü"nün sahibi olmuştur.[6][7] Daha sonra 2018-2021 yılları arasında FOX'ta yayımlanan "Zuhal Topal'la Sofrada" isimli yemek yarışmasını sundu.[8][9] 3 sezon yayımlanan yarışma 625. bölümü ile sezon finali yapıp ekranlara veda etti. Yine 2021'de TV8'de yemek programı olan "Yemekteyiz" programının sunuculuğunu üstlendi ve program "Zuhal Topal'la Yemekteyiz" olarak 13 Eylül 2021 tarihinde yayınlanmaya başladı.

FilmografiDüzenle

Programlar
Yıl Proje Kanal Notlar
2002 Film Gibi Show TV Sinan Çetin'in asistanı olarak
2004 Hokus Pokus atv
2007 Şarkı Söylemek Lazım Show TV
2009-2011 Zuhal Topal'la İzdivaç Star TV
2011 4/4'lük Kadın
(Dört Dörtlük Kadın)
Beyaz TV
2012 Kazanmak İçin 1 Dakika Kanal D
2012 Hayata Dair Zuhal Topal TRT 1
2014 Cümbür Cemaat Kanal D
2015-

2016

Zuhal Topal'la FOX Sunucu
2016-

2017

Star TV Sunucu
2018-

2021

Zuhal Topal'la Sofrada FOX Sunucu
2021-günümüz Zuhal Topal'la Yemekteyiz TV8 Sunucu
Filmler
Yıl Proje Rolü Notlar
2002 Suluboya Zuhal
2004 Yol Palas Cinayeti Sacide
2009 Kirpi (film) Nergis
2010 Deli Deli Olma Figan
Diziler
Yıl Proje Rol Kanal Notlar
2011 Avrupa Avrupa Nermin TRT 1
2011 Geniş Aile Şukufe (71. bölüm) Star TV
2009 Geniş Aile Şukufe Kanal D
2009 Papatyam Star TV Konuk oyuncu
2008 Komedi Türk Kendisi FOX
2006 Kaybolan Yıllar Yonca Star TV
2006 Tutkunum Sana Suna Show TV
2006-2008 Selena Fitnat Atv
2006 Tarık ve Diğerleri Kehribar Samanyolu TV
2005 Haylaz Babam TGRT
2005 El Bebek Gül Bebek Teyze
2004 Avrupa Yakası Atv Konuk oyuncu
2003-2006 Sihirli Annem Suzan Kanal D
2002 Ev Hali Mine Show TV
2002 Lahmacun ve Pizza
2002 Reyting Hamdi atv
2000 Çekirdek Aile Kanal D
2000 Kurşun Kalem TRT 1
2000 Zehirli Çiçek Show TV
2001 Dadı Hostes Show TV

ve Star TV

1999 Sevda Kondu İlknur Kanal 6
1998 Ruhsar Kanal D
1996 Gurbetçiler atv
1996 Yazlıkçılar Star TV
1997 Kara Melek
1995 Çiçek Taksi atv
1995 Palavra Aşklar Show TV
Kaynak:[10]

ReklamlarDüzenle

Yıl Başlık Rol Notlar
2016 Tenslim Reklamı[11]
2016 Türk Telekom Yüksek Ses Kalitesi Reklamı[12]
2012 Calgon[13]
2008–2010 Şenpiliç[14]
2007 Brilliant
2006 McDonald's
2005 Doritos
2002 Molped
2000 Yapı Kredi
1999 Tofita[14]
Kaynak:[15]

Ödülleri ve AdaylıklarıDüzenle

Yıl Ödül Töreni Kategori Proje Sonuç
2008 4. Antalya Televizyon Ödülleri En İyi Komedi Kadın Oyuncu Komedi Türk (Dizi - Fox TV) Kazandı

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Akdoğan, Merve (23 Ağu 2016). "Zuhal Topal İle Çok Samimi Röportaj - Aysha". Türkiye'nin Muhafazakar Moda Sitesi - Aysha.com.tr. 
  2. ^ "Zuhal Topal: Reytinglerle değil kalplerle ilgileniyorum". Röportaj Gazetesi. 
  3. ^ "Zuhal Topal: 'The Ellen Show'la ekranda olmayı çok isterdim". www.medyatava.com. 
  4. ^ "Zuhal Topal, Hande Acar ile özel röportaj yaptı!". Kanal D. 20 Eki 2014. 
  5. ^ "Zuhal Topal anne oldu - Magazin Haberleri - Milliyet". www.milliyet.com.tr. 
  6. ^ "Antalya Televizyon Ödülleri Sahiplerini Buldu". Haberler.com. 28 Nis 2013. 
  7. ^ "Zuhal Topal". 
  8. ^ "Zuhal Topal, takliltten gerçeğe... "EVLENMEDEN ÖNCE CADALOZDUM"!." Magazin Kolik. 
  9. ^ "Gelenekleri yeniden hatırlatmak istiyorum | GAZETE VATAN". www.gazetevatan.com. 
  10. ^ Kitchen, Xhtml. "Zuhal Topal ~ Sinematurk.com". eski.sinematurk.com. 
  11. ^ "Tenslim Zuhal Topal Reklam" – www.youtube.com vasıtasıyla. 
  12. ^ "Türk Telekom Yüksek Ses Kalitesi Reklamı – Zuhal Topal" – www.youtube.com vasıtasıyla. 
  13. ^ "Calgon ikisi bir arada - İstanbul" – www.youtube.com vasıtasıyla. 
  14. ^ a b "Saba Tümer ve Zuhal Topal Şen Piliç reklamında - Dailymotion Video". Dailymotion. 
  15. ^ "Zuhal Topal'ın Oynadığı Reklamlar". www.oynadigi.com. 

Dış bağlantılarDüzenle