Yorgos Vasiliu (oyuncu)

Giorgos Vasilou (Yunanca: Γιώργος Βασιλείου; d. 21 Haziran 1950 – ö. 1 Kasım 2016) ,Yunan tanınmış aktördür. Oyunculuğu dışında Yunan Yeni Demokratlar partisi üyesi olarak 2004-2007 arası parlamentoda görev almış, Larnaka, Kıbrıs'ta üst düzey siyasi yöneticilik yapmıştır.

Oyuncu Yunanistan'ın Lamia şehrinde 1950'de doğdu. Giorgos Bellos Oyunculuk Okulu mezunudur.[1] Oyunculuğa 1973'te tiyatro ile adım attı.[2]

1980'li ve 1990'lı yıllarda kariyerinde en parlak dönemini yaşayan oyuncu birçok sinema ve televizyon yapımı film ile dizide rol aldı.[1]

Bazı çocuk filmlerinde seslendirmede yapan sanatçı 2004'ten sonra daha çok siyasetle ilgilenmiştir. Oyuncu 1 Kasım 2016'da akciğer kanserinden ölmüştür.

FilmografiDüzenle

1980 Τώρα θέλω, τώρα
1980 Ο παρθενοκυνηγός
1980 Ρένα, να η ευκαιρία
1981 Τα καμάκια
1981 Το ξένο είναι πιο γλυκό
1986 Ράκος ... Νο 14 : και ο πρώτος μπουνάκιας
1988 Ο μεγάλος παραμυθάς
1988 Ο κοντός και οι μνηστήρες
1989 Ο πρωτάρης μπάτσος και η τροτέζα
2002 The Bubble

Video filmleriDüzenle

1986 Η κολπατζού
1986 Ο μαφιόζος
1986 Ο γυφτοροκάς
1986 Ο Εμμανουέλος
1986 Ο παρθενοφάγος
1986 Πονηρός ο βλάχος
1986 Ο φίκος μου ο Νίντζα
1986 Αρέσω και κυκλοφορώ
1986 Ο σωφέρ και το μανούλι
1986 Ο τελευταίος γυφτοκράτορας
1986 Πολιτσ΄μάνα του σαματά η μάνα
1986 Οι σκληρές της πενιάς και του ροκ
1987 Η φλόγα
1987 Τα ντερέκια
1987 Ο λαχειοπώλης
1987 Μπουνιά και συχώριο
1987 Ο κουρδιστός εραστής
1987 Μαρκησία του λιμανιού
1987 Ο άρχοντας της λιγούρας
1987 Μια νύχτα στο τμήμα ηθών
1987 Η ψεύτρα από το Κατάκωλο
1987 Η γυναίκα της πρώτης σελίδας
1987 Η μικρομεσαία των μπάτσων σχολή
1987 Πράσινα, μπλε και κόκκινα καρύδια
1987 Το 'πε, το ΄πε ο παπαγάλος, είσαι κόκορας μεγάλος
1988 Το ρεπορτάζ
1988 Οι συνένοχοι
1988 Εκείνη η γυναίκα
1988 Ο ερωτόγυφτος με το Ντάτσουν
1989 Γύφτος και γοητεία
1989 Ο σύντροφος και ο μπάτσος
1989 Άβε Μαφία ...: Εθνική Ακαδημία Απατεώνων
1990 Ο χαρτοπαίχτης
1990 Ο Ταμπάκος ζει
1990 Άγαμοι και θύτες

Televizyon çalışmlarıDüzenle

1972 Η Γειτονιά μας (τηλεοπτική σειρά) ΥΕΝΕΔ
1972 Χαρούμενη Κυριακή ΕΡΤ
1973 Εν τούτω νίκα ΥΕΝΕΔ
1974 Γυφτοπούλα ΥΕΝΕΔ
1975 Η Θέμις έχει νεύρα ΕΡΤ
1978 Ναυτικές ιστορίες ΥΕΝΕΔ
1980 Αργώ ΕΡΤ
1982 Ορκιστείτε παρακαλώ ΥΕΝΕΔ
1983 Οι ιερόσυλοι ΕΡΤ2
1986 Η βεντέτα ΕΡΤ2
1988 Οδός Ανθέων ΕΤ1
1990 Ο χαρτοπαίχτης ΕΤ1
1990 Η γυναίκα της πρώτης σελίδας MEGA
1991 Lampsi ΑΝΤ1
1992 Πλάκας μέλαθλον ΑΝΤ1
1992 Τα καλά παιδιά ΑΝΤ1
1992 Ο εκβιαστής ΑΝΤ1
1992 Η Ελίζα και οι άλλοι MEGA
1993 Εκλογή ΑΝΤ1
1993 Αγαπάτε αλλήλους ΑΝΤ1
1994 Καλώς ήλθες μαζί μας ΑΝΤ1
1993-2006 Καλημέρα Ζωή ΑΝΤ1
2002 Οι στάβλοι της Εριέτας Ζαϊμη ΑΝΤ1

Tiyatro (video çalışmaları)Düzenle

1985 Ο ουρανοκατέβατος ΕΡΤ
1985 Η χαρτοπαίχτρα ΕΡΤ
1986 Μπράβο Κολλονέλο ΕΡΤ2
1994 Πόρνες και πόρνες ΑΝΤ1
2002 Δυο γάμοι και μια μοιχεία ΑΝΤ1
2004 Πολιτική κουζίνα STAR
2004 Τα ... λαμόγια ΑΝΤ1

SeslendirmeDüzenle

1983 Το θαυμάσιο ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον ΕΡΤ
1983 Candy Candy ΕΡΤ
1985 Τάο - Τάο ΕΡΤ
1985 Müfettiş Gadget ΕΤ1
1988 Ντένις ο τρομερός ΕΤ1

KaynakçaDüzenle

  1. ^ a b "Το Βήμα Πέθανε σε ηλικία 66 ετών ο ηθοποιός Γιώργος Βασιλείου". 3 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Aralık 2016. 
  2. ^ "Newsroom , CNN Greece Πέθανε ο Γιώργος Βασιλείου". 5 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Aralık 2016. 

Dış bağlantılarDüzenle

  • Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:«Έφυγε» απο τη ζωή ο ηθοποιός Γιώργος Βασιλείου [1]13 Kasım 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  • Το Βήμα Πέθανε σε ηλικία 66 ετών ο ηθοποιός Γιώργος Βασιλείου [2]3 Kasım 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  • Newsroom , CNN Greece Πέθανε ο Γιώργος Βασιλείου [3]5 Kasım 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.