Yıldız Usmonova

Yıldız Usmonova (d. 12 Aralık 1963, Margilan), Özbek şarkıcı-şarkı yazarı, siyasetçi.

Yulduz Usmonova performing live in Dushanbe, 2017.jpg

YaşamıDüzenle

Taşkent Devlet Konservatuvarı mezunudur. 2009 yılı Ekim ayında Türkçe bir albüm yaptı. Kariyerinde 20 milyon albüm satışı yapmayı başaran sanatçı, Özbekistan'ın en önemli sanatçısıdır. Türkiye'de müzik marketlere sunduğu "Dünya" albümünde çok önemli isimleri bir araya getirdi.

Prodüktörlüğünü Şafak Karaman'ın yaptığı albümün müzik direktörlüğünü ise Mustafa Ceceli üstlendi. Yıldız Usmonova "Dünya" isimli albümünde Fatih Erkoç, Levent Yüksel, Yaşar ve Hüsnü Şenlendirici ile düet çalışmalara imza attı. Albümün ilk klibi ise Fatih Erkoç ile birlikte seslendirdiği "Görmesem Olmaz" isimli şarkıya çekildi. Çok büyük ilgi gören şarkıcı sırasıyla Yaşar ile "Seni Severdim" , Levent Yüksel ile "Yalan" ardından sözleri kendisine ve Günay Çobanoğlu'na müziği yine kendisine ait olan "Beni kovma kalbinden" adlı şarkıya klip çekti.

FilmografiDüzenle

Yıl Film Rol Notlar
1991 Temir erkak Yulduz Başrol
1992 Olov qa'ridagi farishta Nergis (şarkıcı) Başrol
1995 Bolajon Yulduz Usmanova Başrol Cameo görüntü
2000 Tohir va Zuhra yangi talqin Yulduz Usmanova Cameo görüntü
2004 Muhabbat sinovlari 2 Yulduz Usmanova Cameo görüntü
2004 Qalblar to'lqini Nadira (şarkıcı) Başrol
2004 Sarvinoz Yulduz Usmanova Cameo görüntü
2011 Er bermoq jon bermoq Yulduz Usmanova Cameo görüntü

DiskografiDüzenle

Uluslararası albümlerDüzenle

  • Alma Alma
  • Jannona
  • Binafscha
  • The Selection Album
  • Dunya
  • Yulduz
  • The Best of Yulduz Usmanova

Türkçe albümlerDüzenle

  • Dünya 2009
  • Kıble Benim Kalbimde 2010
  • Bir Şans Ver 2011

Inadim

Uluslararası single'larDüzenle

  • Jeli Jeli
  • I Wish You Were Here
  • Binafscha
  • Caravan
  • Dunya
  • Tak Boom

Derleme albümleriDüzenle

  • Voice of Asia, Vol-II
  • World Roots Live 92-93
  • Festival Mundial Live

Video klipleriDüzenle

  • Görmesem Olmaz
  • Yalan
  • Seni Severdim
  • Beni Kovma Kalbinden
  • Dünya
  • Belli Belli
  • Diyemem
  • Yarim

Dış bağlantılarDüzenle

KaynakçaDüzenle