Wendie Jo Sperber

Wendie Jo Sperber (d. 15 Eylül 1958 – ö. 29 Kasım 2005), Amerikalı tanınmış aktris.

Wendie Jo Sperber
Wendie Jo Sperber.jpg
Sperber 1981'de
Doğum 15 Eylül 1958(1958-09-15)
Hollywood, Kaliforniya, ABD.
Ölüm 29 Kasım 2005 (47 yaşında)
Sherman Oaks, Kaliforniya, ABD.
Defin yeri Mount Sinai Ulusal Park Mezarlığı
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1978–2005
Evlilik
Richard Velasquez
(e. 1983; b. 1994)
Çocuk(lar) 2

Yaşamı ve kariyeriDüzenle

Sperber, 15 Eylül 1958'de Hollywood, Kaliforniya'da doğdu. 1978'de başladığı oyunculuk kariyerini 2005 yılındaki ölümüne kadar sürdürdü. Yer aldığı yapımlar arasında; I Wanna Hold Your Hand (1978), Bachelor Party (1984), ve Geleceğe Dönüş (1985) sayılabilir.

ÖlümüDüzenle

Sperber, 29 Kasım 2005'te göğüs kanseri nedeniyle Sherman Oaks, Kaliforniya en verimli zamanında 47 yaşında vefat etti.[1] Cenazesi Mount Sinai Ulusal Park Mezarlığı'nda icra oldu.

FilmografiDüzenle

SinemaDüzenle

  • 1978: I Wanna Hold Your Hand
  • 1984: Bachelor Party
  • 1985: Back to the Future
  • 1990: Back to the Future Part III

TV dizileriDüzenle

  • 1980: Bosom Buddies
  • 1981: Private Benjamin
  • 1987: Women in Prison
  • 1990: Babes

TV filmleriDüzenle

  • 1987: The Importance of Being Funny in America

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Wendie Jo Sperber, Actress, Dies at 46" 11 Şubat 2022 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. Associated Press/The New York Times, December 2, 2005. Retrieved December 23, 2019.

Dış bağlantılarDüzenle