Wayne Newton

Carson Wayne Newton (d. 3 Nisan 1942), Amerikalı şarkıcı, müzisyen, gösteri sanatçısı ve aktör.[1][2] Yer aldığı yapımlar arasında sinema filmleri; Licence to Kill (1989), The Adventures of Ford Fairlane (1990), Vegas Vacation (1997), ve Ocean's Eleven (2001) sayılabilir.[3][4][5]

Wayne Newton
Newton 2001'de
Genel bilgiler
Doğum adı Carson Wayne Newton
Doğum 3 Nisan 1942 (1942-04-03) (80 yaşında)
Norfolk, Virginia, ABD.
Tarzlar Caz, pop
Meslekler Şarkıcı, Müzisyen, Oyuncu ve Gösteri Sanatçısı
Çalgılar Vokal, gitar, elektronik gitar, piyano, vurmalılar
Etkin yıllar 1959–günümüz
Resmî site waynenewton.com

FilmografiDüzenle

SinemaDüzenle

  • 1969: 80 Steps to Jonah
  • 1989: Licence to Kill
  • 1990: The Adventures of Ford Fairlane
  • 1991: The Dark Backward
  • 1997: Vegas Vacation
  • 2001: Ocean's Eleven
  • 2011: 40 West
  • 2013: Getting Back to Zero
  • Numba One

Televizyon dizileriDüzenle

  • 1951: Lew King Rangers
  • 1967: Donahue
  • 1974: The Bobbie Gentry Show
  • 1974: Music Country U.S.A.
  • 1975: Ben Vereen... Comin' at Ya
  • 2005: The Entertainer

Televizyon filmleriDüzenle

  • 1977: Vegas! Vegas! Vegas!
  • 2010: A Kick in the Head: The Lure of Las Vegas

Video filmlerDüzenle

  • 2007: Blump's Squeezable Documentary
  • 2017: R Spasoff Comedian and Wayne Newton Web Series 11[2][6][7]

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Wayne Newton – Songs". Allbutforgottenoldies.net. 28 Mart 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Şubat 2011. 
  2. ^ a b "Carson Wayne Newton". ohiohistorycentral.org. Ohio History Central. 19 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Aralık 2017. 
  3. ^ "Wayne Newton Biography (1942–)". Filmreference.com. 11 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Şubat 2011. 
  4. ^ "Wayne Newton Biography". Yahoo! Movies. 14 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Mayıs 2010. 
  5. ^ Schilling, Vincent (26 Nisan 2010). "An interview with Wayne Newton". Indian Country Today. Erişim tarihi: 5 Mayıs 2010. [ölü/kırık bağlantı]
  6. ^ "Wayne Newton Biography". Biography.com. 4 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Eylül 2014. 
  7. ^ "Wayne Newton / Biography". superiorpics.com. SuperiorPics.com. Erişim tarihi: 26 Aralık 2017. A graduate of North High School, Newton flew his senior class and their spouses and partners to Las Vegas ... in 1979 for the 20th anniversary of his class reunion. [ölü/kırık bağlantı]

Dış bağlantılarDüzenle