Vera Miles

Vera Miles (d. 23 Ağustos 1929), Amerikalı oyuncu. Genelde Alfred Hitchcock'un korku-gerilim filmlerinde rol almıştır. En önemli rolü Lila Crane karakterini canlandırdığı serinin tüm filmlerinde yer aldığı ilki 1960'ta çekilen Sapık filmidir. Yine serinin devam filmi olan Sapık 2 diğer filmlerden Lekeli Adam, The Searchers, Follow Me Boys! ve The Man Who Shot Liberty Valance yer aldığı başarılı yapımlardır.

Vera Miles
Vera Miles The searchers Ford Trailer screenshot (34).jpg
1956'da
Doğum 23 Temmuz 1929 (1929-07-23) (91 yaşında)
Boise City, Oklahoma, ABD.
Diğer ad(lar)ı Vera June Ralston
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1950-1995
Evlilik Bob Miles (1948–1954); 2 kız çocuğu
Gordon Scott (1954–1959); 1 erkek çocuk
Keith Larsen (1960–1971); 1 erkek çocuk

Seçme filmografiDüzenle

  • The Rose Bowl Story (1952)
  • Pride of the Blue Grass (1954)
  • Tarzan's Hidden Jungle (1955)
  • Wichita (1955)
  • Lekeli Adam (1956)
  • Autumn Leaves (1956)
  • 23 Paces to Baker Street (1956)
  • The Searchers (1956)
  • The FBI Story (1959)
  • Five Branded Women (1960)
  • The Twilight Zone (bölüm "Mirror Image", 1960)
  • Sapık (1960)
  • The Asphalt Jungle (televizyon dizisi) (bölüm "The Lady and the Lawyer", 1961)
  • The Lawbreakers (1961)
  • Back Street (1961)
  • The Man Who Shot Liberty Valance (1962)
  • The Fugitive (televizyon dizisi) (bölüm "Fear In a Desert City", 1963)
  • A Tiger Walks (1964)
  • The Outer Limits (bölüm "The Forms of Things Unknown"; 1964)
  • Those Calloways (1965)
  • I Spy (1965 televizyon dizisi) (bölüm "Affair in T'Sien Cha", 1965)
  • Follow Me, Boys! (1966)
  • Bonanza (bölüm "Four Sisters from Boston", 1966)
  • The Spirit Is Willing (1967)
  • Sergeant Ryker (1968)
  • Hellfighters (1968)
  • Ironside (televizyon dizisi) (bölüm "Barbara Who"; 1968)
  • Ironside (televizyon dizisi) (bölüm "Goodbye To Yesterday"; 1969)
  • It Takes All Kinds (1969)
  • Gunsmoke (bölüm: "Sam McTavish, M.D."; 1970)
  • The Wild Country (1970)
  • A Howling in the Woods (televizyon) (1971)
  • Columbo (bölüm "Lovely but Lethal", 1973)
  • The Castaway Cowboy (1974)
  • The Strange and Deadly Occurrence (1974)
  • The Streets of San Francisco (bölüm "Men Will Die"; 1975)
  • Sapık 2 (1983)
  • The Initiation (1984)
  • Into the Night (1985)
  • Murder, She Wrote (bölüm: "Jessica Behind Bars"; 1985)
  • Murder, She Wrote (bölüm: "See You In Court, Baby"; 1990)
  • Murder, She Wrote (bölüm "Thursday's Child"; 1991)
  • Separate Lives (1995)

Dış bağlantılarDüzenle

  Wikimedia Commons'ta Vera Miles ile ilgili çoklu ortam kategorisi bulunur.