Vanity (şarkıcı)

Denise Katrina Matthews (4 Ocak 1959 - 15 Şubat 2016), bilinen adıyla Vanity, Kanadalı şarkıcı, model, söz yazarı ve aktris. Vanity sahne ismiyle bilinen 1980'lerin önemli kadın seslerinden birisidir.

Vanity
Doğum Denise Katrina Matthews
4 Ocak 1959
Niagara Falls, Ontario, Kanada
Ölüm 15 Şubat 2016
Fremont, Kaliforniya, ABD
Meslek Oyuncu, şarkıcı
Etkin yıllar 1978-1997

Şarkıcı ve oyuncu Matthews böbrek yetmezliğine bağlı komplikasyonlar sonucu 15 Şubat 2016'da 57 yaşında hayatını kaybetti.[1]

DiskografiDüzenle

AlbümleriDüzenle

  • Vanity (1982)
  • Wild Animal (1984)
  • Skin on Skin (1986)

45'likleriDüzenle

  • Mechanical Emotion (1984)
  • Pretty Mess (1984)
  • Animals (1986)
  • Under The Influence (1986)
  • Undress (1988)

Filmografi (seçme)Düzenle

  • 1985: The Last Dragon, rolü: Laura Charles
  • 1986: Never Too Young to die, rolü: Danja Deering
  • 1986: 52 Pick-Up, rolü: Doreen
  • 1987: Deadly Illusion, rolü: Rina
  • 1988: Action Jackson, rolü: Sydney Ash
  • 1993: Da Vinci's War, rolü: Lupe
  • 1993: South Beach, rolü: Jennifer Derringer
  • 1997: Kiss of Death, rolü: Blair

KaynakçaDüzenle