Valérie Donzelli

Valérie Donzelli (d. 2 Mart 1973) Fransız oyuncu, film yönetmeni ve senarist.

Valérie Donzelli
Valérie Donzelli.jpg
Doğum 2 Mart 1973 (1973-03-02) (47 yaşında)
Épinal, Vosges, Fransa
Milliyet Fransız
Meslek Film yönetmeni, oyuncu, senarist
Etkin yıllar 1998–günümüz

FilmografiDüzenle

Oyuncu olarakDüzenle

  • Martha... Martha (2001)
  • Les Âmes câlines (2001)
  • Cette femme-là (2003)
  • Qui a tué Bambi? (2003)
  • Mystification ou l'histoire des portraits (2003)
  • Le plus beau jour de ma vie (2005)
  • Entre ses mains (2005)
  • Voici venu le temps (2005)
  • L'Intouchable (2006)
  • L'Homme qui rêvait d'un enfant (2006)
  • Cap Nord (2007)
  • 7 ans (2007)
  • La Reine des pommes (2009)
  • La guerre est déclarée (2011)
  • Belleville Tokyo (2011)
  • En ville (2011)
  • Pourquoi tu pleures ? (2011)
  • L'Art de séduire (2011)
  • Main dans la main (2012)
  • Le Grand Méchant Loup (2013)
  • Les Grandes Ondes (2013)
  • Opium (2013)
  • Saint Laurent (2014)

Yönetmen olarakDüzenle

  • La Reine des pommes (2009)
  • La guerre est déclarée (2011)
  • Main dans la main (2012)
  • Marguerite et Julien (2015)[1]

KaynakçaDüzenle

Dış bağlantılarDüzenle