Lamont Jody Hawkins (11 Kasım 1970), Amerikalı rap sanatçısı. Wu-Tang Clan rap müzik grubunun üyesidir.

U-God
U-God, Atlanta'da sahnede (Mayıs 2008).
Genel bilgiler
Doğum adı Lamont Jody Hawkins
Doğum 11 Kasım 1970 (1970-11-11) (51 yaşında)
Brownsville, Brooklyn, New York, ABD
Tarzlar Hip hop
Meslekler Rapçi
Etkin yıllar 1990–günümüz
Müzik şirketi Babygrande (şimdiki)
Priority Records, Frank Radio Records, Soul Temple Records (önceki)
İlişkili hareketler Wu-Tang Clan

HayatıDüzenle

Hawkins, Brownsville, Brooklyn, New York'ta doğdu. Gençlik yıllarında Staten Island'a taşındı. Burada Cappadonna (Wu-Tang Clan üyesi) ile tanışarak ilk rap çalışmalarına başladı. İlerleyen zaman içinde Method Man, Inspectah Deck, Raekwon gibi isimlerle tanıştı. Cappadonna, Hawkins'in rap eğitmeni olmuştur ve çevresinde bulunan herkesi onunla tanıştırmıştır. Bir süre sonra da RZA ve Ghostface Killah ile arkadaş olmuştur.

1999 yılında çıkardığı ilk solo albümü Golden Arms Redemption'dan sonra U-Got (Universal God of Law) takma adını seçmiştir. Rap kariyerinde ses tonunun çok etkisi olmuştur. Wu-Tang Clan grubunun sekizinci üyesi olarak kabul edildikten sonra ona grubun bas sesi denmiştir.

DiskografiDüzenle

Solo albümleriDüzenle

  • Golden Arms Redemption (1999)
  • Mr. Xcitement (2005)
  • Dopium (2009)
  • The Keynote Speaker (2013)
  • Venom (2018)

Ortak albümleriDüzenle

  • U-Godzilla Presents the Hillside Scramblers (2004)

Single'larıDüzenle

  • "Dat's Gangsta" (1999)
  • "Bizarre" (1999)
  • "Supa Nigga" (2002)
  • "Wildstyle Superfreak" (2002)
  • "Bump" (2005)
  • "You Don't Want to Dance" (2005)
  • "Takem Home" (2007)
  • "Train Trussle" (2009)
  • "Wu-Tang" (2009)

Dış bağlantılarDüzenle